Φοράς make up όταν γυμνάζεσαι; Αυτές είναι οι συνέπειες που χρειάζεται να γνωρίζεις 

Στο γυμναστήριο πηγαίνεις συνήθως αμέσως μετά το γραφείο. Αυτό σημαίνει ότι φοράς μακιγιάζ και δεν προλαβαίνεις ή απλά δεν μπαίνεις στη διαδικασία να το αφαιρέσεις. Και σε αυτό το σημείο έρχονται οι experts με κάποιες πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για αυτή σου τη συνήθεια. 

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αν φοράς μακιγιάζ ενώ γυμνάζεσαι aka ιδρώνεις υπάρχουν επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την επιδερμίδα μιας και επηρεάζεται τόσο η παραγωγή λιπαρότητας και σμήγματος όσο και το μέγεθος των πόρων. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα  φόρεσαν φον ντε τεν στη μία μόνο πλευρά του προσώπου ενώ ασκούνταν. Τα επίπεδα λιπαρότητας και μεγέθους των  πόρων ήταν σαφώς πιο αυξημένα σε σύγκριση με το μισό του προσώπου τους χωρίς βάση. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση βάσης κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους λόγω του ιδρώτα και συσσώρευσης υπολειμμάτων του προϊόντος. 

Είναι καλύτερο λοιπόν να αποφύγεις το μακιγιάζ στο γυμναστήριο καθώς ο συνδυασμός του μακιγιάζ και του ιδρώτα μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ερεθισμούς ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και με τάση ακμής. 

Είναι η ίδια λογική πίσω από τον σωστό βραδινό καθαρισμό. Ο λόγος που οι ειδικοί επιμένουν να αφαιρείς το μακιγιάζ πριν πας για ύπνο είναι επειδή η λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους πόρους ακριβώς όπως και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είσαι απόλυτα nude. Mάσκαρα, eyeliner και κραγιόν επιτρέπονται. Μπορείς λοιπόν να δείχνεις περιποιημένη και τόσο όσο επιτρέπεται λαμπερή με μικρές πινελιές στα κατάλληλα σημεία του προσώπου.

 

Κι αν πάλι αγαπάς το τρέξιμο, κολυμπάς σε ανοιχτή πισίνα ή ασκείσαι σε εξωτερικό χώρο μην ξεχνάς την αντηλιακή σου κρέμα σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Εναλλακτικά και αν θέλεις πάντα να καλύπτεις τυχόν ατέλειες, μια αντηλιακή με χρώμα είναι ιδανική αρκεί να είναι μια super ελαφριά φόρμουλα σε ρευστή μορφή.  

Extra tip: Αμέσως μετά την άσκηση ξεπλένεις σχολαστικά το πρόσωπο ώστε να απομακρύνεις λιπαρότητα, βακτήρια και υπολείμματα. 

Photos: iStock

 

Read More

And More