Κόκκινα Χείλη: Τέσσερα βήματα για τέλειο look και τα προϊόντα για να το πετύχεις

Το κόκκινο χρώμα στα χείλη είναι statement και παράλληλα μια εμβληματική πινελιά που λάτρεψαν θρυλικές γυναίκες όπως η Marilyn Monroe στα 50’s, η Sade στα 80’s και η Madonna στα 90’s. Και τώρα, super models όπως η Cara Delevingne και it girls αποδεικνύουν πως το κόκκινο κραγιόν είναι η αποθέωση της θηλυκότητας. Το σίγουρο είναι ότι στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας υπάρχει ένα κόκκινο κραγιόν ακόμη κι εκείνης που αγαπάει τα nude ή ακόμη και τα no makeup make up looks.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hung Vanngo (@hungvanngo)

Είναι η καλύτερη λύση για τις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις ενώ τις γιορτές έχει την τιμητική του μιας και χαρίζει λάμψη σε ολόκληρο το πρόσωπο και ένα glam twist παράλληλα.  Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι εκτός από την κόκκινη απόχρωση που σου ταιριάζει πρέπει να ακολουθήσεις τα τέσσερα βασικά βήματα που θα χαρίσουν την τέλεια όψη στα χείλη σου και να αναδείξουν το κόκκινο χρώμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Οι experts τα έχουν ήδη αποκαλύψει κι εσύ κρατάς σημειώσεις. 

Diego dalla Palma Renew My Lips Renewing Lip Scrub 

Fresh Sugar Lip Polish 

 

Βήμα 1ο: Η σωστή περιποίηση

Ειδικά το χειμώνα πρέπει να χαρίσεις στα χείλη σου την απαραίτητη φροντίδα μιας και ταλαιπωρούνται από την ξηρότητα ή ακόμη και το σκάσιμο. Είναι Δεκέμβριος άλλωστε, η θερμοκρασία χαμηλή και η υγρασία στα ύψη. Πριν από την εφαρμογή του κραγιόν λοιπόν προηγείται η απολέπιση. Επιλέγεις ένα απαλό scrub χειλιών με το οποίο κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Το αφαιρείς με ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα και αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις νερό. 

Art Deco Multi-Active Lip Balm

Korress Βούτυρο Κακάο Lip Balm

 

Βήμα 2ο: Ενυδάτωση 

Είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα. Αν τα χείλη έχουν την απαραίτητη υγρασία τότε όλα θα πάνε καλά. Μετά την απολέπιση λοιπόν απλώνεις με τα δάχτυλα την πιο τρυφερή φόρμουλα lip balm, με ματ φινίρισμα και σύνθεση που δεν κολλά στα χείλη. Προσοχή: Περιμένεις μερικά λεπτά ώστε να απορροφηθεί. 

Erre Due Waterproof Lip Designer, Bloodshot

 

Max Factor Colour Elixir Lip Liner, Red Plum

Βήμα 3ο: Περίγραμμα

Κόκκινο κραγιόν χωρίς περίγραμμα χειλιών δεν υφίσταται. Ακολουθείς πιστά τη φυσική γραμμή των χειλιών και χρησιμοποιείς μολύβι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το κραγιόν σου. Ξεκινάς από το μέσο του άνω χείλους και με φορά προς την εξωτερική γωνία. Καλό είναι το μολύβι να είναι μαλακό ώστε να πετύχεις ευκολότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Chanel Rouge Allure, Pirate

Dior, Rouge Dior, 999

 

Βήμα 4ο: Η σωστή απόχρωση είναι το παν

Ποιο είναι όμως το ιδανικό κόκκινο χρώμα για εσένα; Όλα έχουν να κάνουν με τον υποτόνο αλλά και με την εποχή. Αφήνεις προς τον παρόν στην άκρη το κόκκινο με πορτοκαλί υποτόνο και επιλέγεις ένα μπλε υποτόνο που ταιριάζει σε όλα σχεδόν τα δέρματα. Είναι το κλασικό, κόκκινο της Marilyn και δεν μένει παρά να το αποκτήσεις. 

 

Read More

And More