Κονσίλερ: Πέντε τρόποι να δείχνει “αόρατο”

Νεσεσέρ χωρίς κονσίλερ δεν υφίσταται. Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς ίχνος μακιγιάζ στα βλέφαρα και σου αρκεί μια στρώση μάσκαρα, το σίγουρο είναι πως αμέσως την κρέμα ματιών χρησιμοποιείς καθημερινά το “μαγικό” προϊόν που λειτουργεί σαν διπλός εσπρέσο. Ανοίγει το βλέμμα και του χαρίζει ζωντάνια, μειώνοντας παράλληλα ατέλειες όπως μαύροι κύκλοι και λεπτές γραμμές. 

Η αλήθεια είναι όμως πως συχνά το προϊόν αφήνει τα σημάδια του στην περιοχή, καλύπτοντας μεν αλλά δεν είναι αόρατο όπως επιθυμείς. Σκοπός άλλωστε είναι, μετά την εφαρμογή το βλέμμα να δείχνει άψογο χωρίς υπολείμματα προϊόντος ή το εφέ μάσκας. 

Τι πρέπει να κάνεις; Δες στη συνέχεια 5 τρόπους για τέλεια εφαρμογή και αποτέλεσμα. 

1. Δημιουργείς έναν απαλό καμβά 

Καθαρίζεις καλά την περιοχή απομακρύνοντας κάθε ίχνος μακιγιάζ και λιπαρότητας. Στη συνέχεια επιλέγεις μια ανάλαφρη ενυδατική κρέμα ματιών και αν έχεις χρόνο στη διάθεση σου εφαρμόζεις eye patxhes που συσφίγγουν και φωτίζουν την επιδερμίδα. Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις φον ντε τεν, ξεκινάς με αυτό απλώνοντας ελάχιστη ποσότητα και στην περιοχή κοντά στα μάτια. Και καταλήγεις με το κονσίλερ που εφαρμόζεις με ένα μικρό πινέλο κάνοντας καλό blending. 

 

2. Η σωστή απόχρωση 

Καλό είναι να έχεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις κονσίλερ ώστε να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα. Στην περιοχή κάτω από τα μάτια χρησιμοποιείς την πιο ανοιχτή ώστε να φωτίσεις το σημείο ενώ μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα corrector ειδικά αν ταλαιπωρείσαι από μαύρους κύκλους. Όσο αφορά στο υπόλοιπο πρόσωπο επιλέγεις κονσίλερ στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το φον ντε τεν. 

 3. Απλώνεις κονσίλερ στην εσωτερική γωνία του ματιού 

Αν δεν αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή καλό είναι να περιορίζεις την εφαρμογή στην εσωτερική γωνία και ελάχιστα προς τα μέσα. Το απλώνεις αρχικά με το πινέλο και στη συνέχεια κάνεις blending με τα δάχτυλα. Είναι σημαντικό να μην πλησιάζεις πολύ κοντά στις βλεφαρίδες σας μια και το συγκεκριμένο σημείο έχει την ιδιότητα να συσσωρεύει προϊόν δημιουργώντας γραμμές. Μην ξεχνάς τα πλαϊνά της μύτης ειδικά ψηλά και κοντά στα μάτια. 

4. Primer

Για να παραμείνει το κονσίλερ αναλλοίωτο για ώρε επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις ένα ματ primer ματιών που λειτουργεί ως βάση. Οι experts μάλιστα έχουν μικρό και super αποτελεσματικό μυστικό: Αναμειγνύουν μικρή ποσότητα κονσίλερ με primer στο πάνω μέρος της παλάμης και το εφαρμόζουν με τα δάχτυλα. 

5. Σετάρισμα

Αν η περιοχή είναι λιπαρή, πριν από το κονσίλερ χρησιμοποιείς τα ειδικά απορροφητικά μαντηλάκια. Προχωράς με την εφαρμογή του κονσίλες και ολοκληρώνεις τη διαδικασία με μια setting powder που απλώνεις με ένα μικρό πινέλο σε κωνικό σχήμα. Κι αν ετοιμάζεσαι για βραδινή έξοδο μια πούδρα με shimmer στη σύνθεση της είναι ιδανική μιας και θα χαρίσει στο βλέμμα έξτρα λάμψη. 

Photos: iStock

 

 

Read More

And More