Ταλαιπωρείσαι με τις γυαλάδες στο δέρμα; Μία setting powder θα σε σώσει

Ετοιμάζεσαι για το γραφείο ή για την βραδινή σου έξοδο. Δημιουργείς δηλαδή ένα minimal make up look στην πρώτη περίπτωση και ένα glam στη δεύτερη. Και στις δύο όμως υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής. Λίγες ώρες μετά, κάνουν την εμφάνιση τους ανεπιθύμητες γυαλάδες κυρίως στο σημείο Τ ενώ τα προϊόντα, ένα-ένα αρχίζουν να εξαφανίζονται. 

Κάποιες από εσάς έχουν μαζί τους πάντα τα θαυματουργά χαρτάκια που αφαιρούν την λιπαρότητα από το δέρμα. Αλλά και πάλι, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό. Κι αν έχεις πλέον απογοητευτεί σήμερα σου έχω απίθανα νέα και πιο συγκεκριμένα το μυστικό των make up artists. Εκείνο που τους βοηθά, όχι να απομακρύνουν τις γυαλάδες αλλά να μην εμφανιστούν καν. Πρόκειται για την setting powder. Την λευκή και στη ουσία διάφανη πούδρα που απλώνεις στο τέλος και κρατά το μακιγιάζ στη θέση του και τις γυαλάδες μακριά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hung Vanngo (@hungvanngo)

Είμαι σίγουρη πως έχεις αρκετές ερωτήσεις και είμαι εδώ για να σου δώσω όλες τις απαντήσεις. 

Ποια είναι η καλύτερη setting powder

Το ζητούμενο είναι ένα λαμπερό με φυσικό τρόπο δέρμα και όχι ένα ματ και θαμπό. Ο μόνος τρόπος να το αποκτήσεις είναι να επιλέξεις τη σωστή πούδρα. Καλό είναι να επιλέξεις ένα προϊόν με 50 τοις εκατό νερό και γλυκερίνη στη σύνθεση του το οποίο αν και είναι εξαιρετικά ανάλαφρο απλώνεται πανεύκολα και σου χαρίζει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Το ίδιο ισχύει και με τις φόρμουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ αφού κρατούν παράλληλα το δέρμα ενυδατωμένο. Τα μικροσφαιρίδια υαλουρονικού που περιέχουν κρατούν τη φυσική υγρασία στη θέση της ενώ δεν δημιουργούν το γνωστό ματ εφέ που χαρίζουν οι πούδρες ειδικά αν δεν έχεις φροντίσει να ενυδατώσεις καλά την επιδερμίδα προηγουμένως.

Κόμπακτ ή σε μορφή σκόνης

Εξαρτάται από το το αποτέλεσμα που θέλεις αλλά και τα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Οι make up artists προτιμούν τις πούδρες σε μορφή σκόνης για να σταθεροποιήσουν το μακιγιάζ και στη συνέχεια compact στην περιοχή των ματιών και τη ζώνη Τ αφού είναι εκείνη που μειώνει τους ανοιχτούς πόρους και προσφέρουν ματ φινίρισμα. Επίσης προτείνουν να χρησιμοποιείς την loose powder το πρωί και να κρατήσεις την compact για τις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις ειδικά αν δεν αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα με τη λιπαρότητα. Παράλληλα μπορείς να έχεις μαζί σου την κόμπακτ ώστε να την απλώσεις στα σημεία αν και εφόσον χρειαστεί. Όσον αφορά στην εφαρμογή χρησιμοποιείς το πινέλο της πούδρα για την loose και ένα μικρότερο και πιο “σφιχτό” για την κόμπακτ. 

Μπορείς να απλώσεις την setting powder σε όλο το πρόσωπο;

Όπως δηλώνει και η ονομασία της πρόκειται για πούδρα που σετάρει- ολοκληρώνει το μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να απλώσεις μικρή ποσότητα μετά την εφαρμογή του κονσίλερ ή στα βλέφαρα πριν τη σκιά ή ακόμη και για να βοηθήσεις το κραγιόν να παραμείνει στη θέση του όλη την ημέρα ή το βράδυ. Κι αν προσέξεις ότι επηρεάζει το χρώμα ή την υφή των προϊόντων μακιγιάζ, λεπτομέρεια που συμβαίνει αν το παρακάνεις μπορείς απλά να την αφαιρέσεις ή να μειώσεις την ποσότητα. 

Και τώρα που γνωρίζεις τις λεπτομέρειες δεν μένει παρά να επιλέξεις την κατάλληλη.

 

 

Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder: Μια πούδρα που απομακρύνει τις γυαλάδες και ταυτόχρονα χαρίζει μια φυσική λάμψη και υγιή όψη. 

Bare Minerals Mineral Sheer Setting Powder: Μια vegan σύνθεση που μειώνει τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα. 

Laura Mercier Setting Powder Glow: Μικρή ποσότητα αρκεί για να κρατήσει το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες. 

Bobbi Brown Sheer Finish Loose Powder: Oil Free φόρμουλα με βιταμίνη Ε στη σύνθεση της που θρέφει το δέρμα και του χαρίζει φυσική λάμψη. 

 

 

 

 

Read More

And More