Το καλοκαίρι ιδρώνεις και η επιδερμίδα σου είναι ακόμη πιο λιπαρή; Αυτή είναι η αγορά που πρέπει να κάνεις!

Φαντάσου το τέλειο σκηνικό: μετά από πολλούς μήνες εγκλεισμού είσαι επιτέλους έξω με την παρέα σου και απολαμβάνεις ένα cocktail κάτω από τον ζεστό ήλιο. Φοράς το τέλειο outfit (εκείνο το κοντό φόρεμα που ήρθε η ώρα να βγει από τη ντουλάπα), έχεις την τέλεια διάθεση και ένα… λιπαρό και ιδρωμένο πρόσωπο. Ouch! Το τέλειο σκηνικό σταματά κάπου εδώ εκτός αν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω για να βρεις τη λύση. 

Όπως ακριβώς για τις λιπαρές ρίζες των μαλλιών μας έχουμε τα dry shampoo, έτσι για τη λιπαρότητα στο πρόσωπό μας την δύσκολη δουλειά έχει αναλάβει να κάνει η loose powder. Πράγματι, οι πούδρες σε μορφή σκόνης είναι η τέλεια λύση και πλέον στην αγορά θα βρεις τόσες πολλές και ανάμεσά τους εκείνη που θα σε καλύψει απόλυτα! 

Ένα σύντομο μάθημα για το πώς την χρησιμοποιείς: παίρνεις ένα φαρδύ πινέλο, το βυθίζεις στην συσκευασία, το τινάζεις πολύ καλά για να φύγει η περιττή ποσότητα κι έπειτα κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα σε όλο το πρόσωπο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του Pinpoint powdering όπου με ένα λεπτό και μακρύ τρίχινο πινέλο σκιάς (αυτό που χρησιμοποιείς για να κάνεις blending) περνάς τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία και αυτά είναι από το κέντρο του μετώπου μέχρι το μεσόφρυο, τα πλαϊνά της μύτης, οι ρινοπαριακές, το πηγούνι και κάτω από τα μάτια (μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι’αυτή την τεχνική εδώ). 

Και αφού έμαθες το πώς, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις και το… ποιες! Παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας loose powder!

Natural Finish Loose Powder, Chanel. Είναι ότι πιο ντελικάτο έχεις φορέσει ποτέ στην επιδερμίδα σου! Η συγκεκριμένη πούδρα έχει ανακλαστές φωτός που διατηρούν τη λάμψη στο πρόσωπό σου απορροφώντας παράλληλα τη λιπαρότητα. Έτσι, μπορεί να έχεις το glowy skin που βλέπεις παντού και να αφήσεις τα υπόλοιπα στην άκρη!

Transluscent Loose Setting Powder, Laura Mercier, €42.84. Αν έπρεπε να διαλέξουμε την πιο διάσημη loose powder αυτή θα ήταν της Laura Mercier! Με αυτή την πούδρα μπορείς να τραβάς selfie όλο το βράδυ χωρίς να βλέπεις ίχνος γυαλάδας στο T-zone η οπουδήποτε αλλού!

Miracle Veil Radiant Loose Powder, Max Factor, €13.60. Αυτή η πούδρα δίνει φωτεινή και ξεκούραστη όψη χάρη στη σύνθεσή της με πούδρα ζαφειριού. Σε μια απόχρωση- πασπαρτού που προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας σου. 

Mattifying Loose Powder, Erre Due, €20.50. Ιδανική για μικτές/λιπαρές επιδερμίδες αυτή η πούδρα σε σκόνη προσφέρει ελαφριά έως μέτρια κάλυψη και ματ αλλά φωτεινό τελείωμα. Η 100% φυσική σύνθεσή της, εμπλουτισμένη με πούδρα πολύτιμων λίθων και μεταλλικά στοιχεία, μειώνει τις ανεπιθύμητες γυαλάδες, προσφέρει τέλεια όψη και αποκαθιστά τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας.

 

Pro Filtr’r Instant Setting Powder, Fenty Beauty by Rihanna, €32.50. Αυτή η πούδρα με μεταξένια υφή επεκτείνει τη διάρκεια του make up, καλύπτει την εμφάνιση των πόρων, των λεπτών γραμμών και των ατελειών και χαρίζει κάλυψη που ήρθε για να μείνει. Κυκλοφορεί σε οκτώ αποχρώσεις ώστε να βρεις αυτή που ταιριάζει στον τόνο σου!

Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder, €41.50.  Η πανάλαφρη, εξαιρετικά λεπτόκοκκη σύνθεση της πούδρας εφαρμόζεται άνετα, καθώς απορροφά τη λιπαρότητα, μειώνει τη γυαλάδα και χαρίζει ένα αψεγάδιαστο ματ φινίρισμα. Θα τη βρεις σε 4 αποχρώσεις φυσικών τόνων και σε 1 ημιδιάφανη απόχρωση κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες. Plus: με vegan σύνθεση. 

 

Read More

And More