Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Tips μακιγιάζ για να κρύψεις από τους συγγενείς το hangover σου!

Happy holidays! Happy holidays! Στον καθρέφτη σου οι μέρες αυτές μεταφράζονται σε θεαματικά μαλλιά, υπέροχα μακιγιάζ, ξενύχτι, αφυδάτωση, ίσως μακιγιάζ με ύπνο και κατεστραμμένη εικόνα το επόμενο πρωί. Πολλές φορές έχω σκεφτεί το εξής: όσο πιο λαμπερή είσαι το προηγούμενο βράδυ, τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για το επόμενο πρωί!

Τι γίνεται, όμως, αν η επόμενη μέρα δεν θα σε βρει μόνη σου, να κάνεις coccooning και μάσκες στον καναπέ σου βλέποντας σειρές, αλλά πρέπει να ανασκουμπωθείς, να συγκεντρώσεις δυνάμεις και να συναντήσεις τους συγγενείς σου στο γιορτινό τραπέζι; Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει 6 tricks και έξυπνα κόλπα μακιγιάζ για να μην καταλάβει κανείς ότι το προηγούμενο βράδυ κατανάλωσες όλο το αλκοόλ του κόσμου, γύρισες σπίτι σου στις 6 το πρωί και πως γενικά η ανιψιά τους δεν είναι η τέλεια κόρη με το ιδανικό επάγγελμα που περιγράφει η μαμά σου. Γιατί όλες μας έχουμε και αυτή την πλευρά.

 

1. Το hangover είναι ζωγραφισμένο στα μάτια μας και το τελευταίο πράγμα που θες είναι κάτι να τους δώσει extra καθοδικότητα. Το μυστικό, ή ένα από τα μυστικά, είναι να βάψεις μόνο την άνω πλευρά των ματιών σου, το κινητό σου βλέφαρο και να αφήσεις την ρίζα του κάτω βλεφάρου γυμνή από κάθε ίχνος μακιγιάζ. Και οπωσδήποτε, βάλε γενναίες στρώσεις μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες. Μάσκαρα Lash Crown της Max Factor.

2. Το κόκκινο κραγιόν είναι το τέλειο προϊόν για να αποπροσανατολίσεις την προσοχή. Κανείς δεν θα προσέξει τους τεράστιους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου όταν φοράς ένα τόσο φλογερό κραγιόν. Κι ένα ακόμη μυστικό: απόφυγε τα ματ και προτίμησε τις ενυδατικές υφές που σε κάνουν να δείχνεις πιο fresh! Chanel Rouge Allure Luminous Satin Lip Colour, απόχρωση Pirate.

3. Το ροζ στα μάγουλα μαρτυρά υγεία και δίνει στην όψη σου φρεσκάρα. Μιμήσου αυτό το αποτέλεσμα βάζοντας ακριβώς πάνω στα μήλα σου ένα ροζ ρουζ. Προτίμησέ το σε κρεμώδη υφή ώστε να γίνει ένα με την επιδερμίδα σου και να σου δώσει ενυδατωμένο αποτέλεσμα. Ένας ακόμη γενικός κανόνας: όταν έχεις ξενυχτήσει απόφυγε οτιδήποτε σε μορφή πούδρας. Lip & Cheek Bloom απόχρωση Rose, Burberry Beauty, €30.50.

4. Ένα super καλυπτικό makeup σίγουρα θα καλύψει τα σημάδια. Αλλά να που τα super καλυπτικά makeup έχουν και την τάση να αφυδατώνουν την επιδερμίδα- παράγοντα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου. Αντί, λοιπόν, για makeup προτίμησε για το γιορτινό τραπέζι μια υπέροχη ενυδατική με χρώμα που θα σου εξασφαλίσει την ομοιοχρωμία και την ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου. Color Smart Day Moisturizer Oil- Free, Waso της Shiseido, €52.80.

5. Υπερ-tip που διώχνει την κοκκινίλα από τα μάτια σου: ένα μπεζ μολύβι στο waterline του ματιού και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όσο δεν φαντάζεσαι! Άρα, το μπεζ μολύβι είναι το προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο νεσεσέρ σου! Μπεζ μολύβι, Mr Write (Now) Brian της The Balm, €17.03 από την Make Me Up.

6. To ποτό που κατανάλωσες το προηγούμενο βράδυ έχει αφυδατώσει κάθε επιφάνεια επιδερμίδας και κάθε κύτταρο. Άρα, το επόμενο πρωί και όσο βρίσκεσαι στο γιορτινό τραπέζι με τους συγγενείς φρόντισε να καταναλώσεις πολύ νερό και επιπλέον έχε μαζί σου ένα face mist για ανάσες δροσιάς. Hangover Spray, Too Faced, €34.90.

Read More

And More