6 super stylish τρόποι να φορέσεις ένα scrunchie! Τιιιι; Δεν έχεις scrunchie;

Μόνο αν είσαι κρυμμένη κάτω από μια πέτρα δεν θα ξέρεις ότι τα 90’s έχουν επιστρέψει και κυρίως στα μαλλιά μας. Το συγκεκριμένο hair trend το είχαμε δει να έρχεται καιρό πριν (εχμ, η πρώτη- πρώτη φορά που σου είχα γράψει για την δυναμική επιστροφή των scrunchies ήταν τέσσερα χρόνια πριν!) αλλά στο Fashion Week της Νέας Υόρκης που έριξε αυλαία λίγο καιρό πριν, τα 90’s hair accessories απογειώθηκαν. Κορυφαία beauty στιγμή, το show του Alexander Wang με τα κορίτσια που φορούσαν στο κεφάλι τους κλάμερ!

Άρα: τα 90’s έχουν επιστρέψει και σε αυτό το post σου δείχνουμε πώς να (τα) κάνεις του κεφαλιού σου!

PS: η αρχική πρόθεση ήταν να φωτογραφηθώ με όλα τα 90’s hair accessories. Αλλά από ένα quiz στο instagram διαπίστωσα ότι οι περισσότερες από εσάς τα… σιχαίνεστε. Οπότε είπα να πάω με την πλειοψηφία. Και η πλειοψηφία αγαπά τα scrunchies άρα σε αυτό το θέμα πρωταγωνιστούν τα scrunchies και μόνο!

PS2: τα beauty looks τα αποφασίσαμε με τις αγαπημένες Stealing Beauty (hair: Βάσια Λίβα, makeup: Ελένη Μητσιάλη), ενώ τα scrunchies που θα δεις εδώ είναι από το επίσης αγαπημένο anamesa concept store.

Look no 1: hun

To hun, δηλαδή το half bun είναι ένα από τα πιο stylish χτενίσματα που μας συστήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Και πάνω που αρχίσαμε να το θεωρούμε ξεπερασμένο, επανήλθε δυναμικά. Γιατί αν σετάρεις το scrunchie σου με το hun σου ο συνδυασμός θα είναι και πολύ updated και πολύ fresh. Για να το πετύχεις, πιάσε πρόχειρα τα μισά μαλλιά σου πάνω ξεχωρίζοντας κάποιες φαβορίτες που θα πέφτουν στα πλαϊνά των αυτιών. Πιάσε τα μισά μαλλιά με ένα scrunchie και είσαι πανέτοιμη! Προσοχή: αν η τρίχα σου είναι λεπτή, επίλεξε ένα αντιστοίχως όχι τόσο fluffy scrunchie.

Look no 2: top knot

Αυτό είναι το αγαπημένο hair look ή, μάλλον, ένα από τα αγαπημένα της Jennifer Lopez που μάλιστα δίνει την αίσθηση των πιο ανορθωμένων χαρακτηριστικών στο πρόσωπο αφού για να το πετύχεις πρέπει πρώτα να χτενίσεις τα μαλλιά σου προς τα πάνω πολύ καλά και να πιάσεις ένα σφιχτό ponytail. Σέταρέ το και με ένα ζευγάρι κρίκους και το αποτέλεσμα θα είναι όπως αυτό που αγαπά η JLO!

 

Look no 3: 90’s ponytail

Με το scrunchie σου μπορείς να πιάσεις μια απλή κοτσίδα. Αλλά αν αυτή την κοτσίδα την φέρεις στο πλάι θα έχεις δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον 90’s hair look!

Look no 4: ψεύτικες αφέλειες

Σ’αυτό το χτένισμα είνα σαν να πιάνεις ένα μισοτελειωμένο ponytail και τις άκρες της κοτσίδας να τις φέρνεις κοντά στο μέτωπο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται το εφέ αφέλειας χωρίς καν να χρειαστεί να κόψεις τα μαλλιά σου!

Look no 5: σινιόν

Πιάσε τα μαλλιά σου μια χαμηλή κοτσίδα και στριφογύρισέ την γύρω από την βάση της. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ γυαλιστερά και γλιστράνε, ψέκασέ τα με λακ. Έπειτα, δημιούργησε ένα σινιόν και πέρασε το scrunchie δύο φορές.

Look no 6: χαμηλή πλεξίδα

Πιάσε την άκρη της πλεξίδας σου με ένα scrunchie και κάνε αμέσως το look σου πιο ενδιαφέρον. Για να βεβαιωθείς ότι το scrunchie θα παραμείνει εκεί, στριφογύρισέ το παραπάνω από δύο φορές και “ασφάλισε” προηγουμένως την πλεξίδα σου με ένα λαστιχάκι.

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More