7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να κάνεις french fringe (γιατί το έκανα πρόσφατα)!

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι συνειρμοί που κάνουμε όταν ακούμε για τις Γαλλίδες. Μερικοί από αυτούς είναι οι ψάθινες τσάντες, η μαρινιέρα, το κόκκινο κραγιόν και όλα αυτά που τους δίνουν αυτό το τέλειο je ne sais quoi στιλ. Κάνοντας focus στα μαλλιά τώρα, αυτός ο συνειρμός είναι οι φράντζες: δεν είσαι Γαλλίδα αν δεν έχεις φράντζα και, από την άλλη, θα πρέπει να κόψεις φράντζα αν θέλεις κάτι από το γαλλικό τους στιλ.

Στην επόμενη ζωή μου θέλω να μείνω στο Παρίσι, αλλά τώρα τελευταία λίγο περισσότερο λόγω και του Emily in Paris. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω, λοιπόν, θα ήταν να κόψω τέτοιες φράντζες, όπως και έκανα. Και επειδή το έχω πολύ πρόσφατο αλλά και επειδή (δις) είμαι σίγουρη πως φλερτάρεις έντονα με την ιδέα, ιδού 7 πράγματα για τα οποία οφείλω να σε ενημερώσω πριν το κάνεις!

1.Το νούμερο ένα για να πετύχεις αυτό που έχεις ονειρευτεί στα μαλλιά σου είναι να επιλέξεις έναν κομμωτή που εμπιστεύεσαι. Στο κάτω- κάτω είναι αυτός που θα κάνει όλη την δουλειά. Δύο τρόποι για να βεβαιωθείς ότι αυτός ο κομμωτής σου κάνει είναι α) να έχεις δει τη δουλειά του αλλού και να σου άρεσε (γι’αυτό μην διστάσεις να ρωτήσεις ένα κορίτσι με ωραίο κούρεμα πού κουρεύεται, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να την σταματήσεις στο δρόμο) β) να σου αρέσει το στιλ του ίδιου του κομμωτή.

 

@jeannedamas

2.Καλό είναι να πας στον κομμωτή σου έχοντας κάποιες εικόνες να του δείξεις προκειμένου να έχετε ένα σημείο αναφοράς και να ξεκινήσετε από μια κοινή βάση. Αν έχεις pinterest τα πράγματα είναι πολύ απλά: φτιάχνεις ένα φάκελο “french fringe” και βάζεις εκεί όλες τις φωτογραφίες που εντοπίζεις με τέτοιου τύπου γαλλικές φράντζες. Για να τις εντοπίσεις, πατάς απλώς french fringe στο pinterest και σου βγαίνουν ένα σωρό τέλειες εικόνες. Αν δεν έχεις pinterest ή αν προτιμάς το instagram, κάνε follow μερικές διάσημες Γαλλίδες. Η Violette και η Jeanne Damas είναι οι δύο δικές μου αγαπημένες και θα σε εμπνεύσουν και με το στιλ τους.

@_jeanettemadsen_

3.Τα french fringe είναι ένα κούρεμα που απαιτεί την ίδια λογική σε όλο το μήκος και όχι μόνο στην φράντζα. Πιο απλά, δεν μπορεί η φράντζα να είναι ασύμμετρη και effortless και στα μήκη να διατηρείς ένα ενιαίο και αυστηρό κούρεμα. Τι σημαίνει αυτό; Ετοιμάσου να δεις στο πάτωμα πολλά περισσότερα μαλλιά από όσα νομίζεις. Στην πραγματικότητα, όμως, τα μαλλιά σου δεν κονταίνουν αλλά αποκτούν layers. Το τελικό μήκος μπορεί να παραμείνει το ίδιο αν εσύ το αποφασίσεις.

 

@alwaysjudging

4.Αν έχεις σγουρά μαλλιά βεβαιώσου ότι έχεις όλες τις τεχνικές και τα απαραίτητα προϊόντα για να το κάνεις. Η δική μου πρόταση είναι να το πηγαίνεις ένα step την φορά ή, αλλιώς, την πρώτη φορά που θα κόψεις τις φράντζες σου φρόντισε να είναι λίγο πιο μακριές έτσι ώστε να τις συνηθίσεις.

@ada_oguntodu

5. Κάνε το απαραίτητο homework! Δες φωτογραφίες με διάσημες ή κορίτσια στο instagram ή το pinterest που έχουν αυτά τα μαλλιά και μελέτησε τον τρόπο που κάνουν styling στα μαλλιά τους. Κάνε πρόβες, πειραματίσου με διάφορα και διαφορετικά προϊόντα και σίγουρα θα το βρεις. Ένα δικό μου αγαπημένο tip είναι να ψεκάζω με dry shampoo το προηγούμενο βράδυ και να πιάνω ένα ψηλό, χαλαρό top knot. Όσο για τη φράντζα, κοιμάμαι πάντα με δύο hair clips ώστε να πάρουν τα μαλλιά τη φόρμα που θέλω μέχρι το πρωί. Ένα άλλο πολύ έξυπνο κόλπο είναι και το εξής: κάθε φορά που λούζεσαι ή όσο έχεις βρεγμένα μαλλιά, φόρεσε τα γυαλιά στο κεφάλι σου κι έπειτα σύρε τα ελαφρώς προς τα μπροστά. Μείνε έτσι για όση περισσότερη ώρα μπορείς μέχρι να στεγνώσουν ή αν βιάζεσαι κάνε πιστολάκι έχοντας τα μαλλιά σου στο κεφάλι. Μόλις τα βγάλεις, οι γαλλικές φράντζες σου θα έχουν την τέλεια κλίση!

@mariabernad 

6. Αν νιώθεις πως η φράντζα σου χρειάζεται καθημερινά λούσιμο μπορείς να κλέψεις. Τι εννοώ με αυτό; Διαχώρισε το μπροστινό μέρος και λούσε μόνο τη φράντζα σου. Και μπορείς να το κάνεις πανεύκολα στον νιπτήρα σου!

@caitlinmiyako

 7.Αν πηγαίνεις γυμναστήριο μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου οπωσδήποτε τσιμπιδάκια ή κάποια από αυτές τις κορδέλες. Τίποτα πιο εκνευριστικό από το να κάνεις spinning και να πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπό σου!

 

Read More

And More