Bubble ponytail! Πώς θα πετύχεις το χτένισμα που αγαπούν όλα τα it girls

Τα πιο αγαπημένα μας hair styling είναι αυτά που είναι εντυπωσιακά αλλά την ίδια στιγμή μπορούμε να τα πετύχουμε χωρίς να καταβάλουμε καμία υπερποσπάθεια. Και αν υπάρχει ένα τέτοιο χτένισμα που να συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω και με το… παραπάνω, αυτό είναι το bubble ponytail ή αλλιώς ο πιο stylish τρόπος να αναβαθμίσεις το ponytail σου. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το χτένισμα έχει γίνει viral και στο Tik Tok. Ακριβώς γιατί συγκεντρώνει ευκολία και στιλ σε ένα και γιατί θεωρητικά (και πρακτικά) θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε. 

Bubble ponytail: από που ξεκίνησε η τάση!

@gettyimages

Το Μάιο του 2014 στο Παρίσι ο οίκος Valentino μας παρουσίασε το show του για τη σεζόν fall- winter. Τα ρούχα του οίκου ήταν όπως πάντα εξαιρετικά αλλά αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν τα μαλλιά των μοντέλων που ανέβηκαν στο catwalk. Ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε αυτή την κοτσίδα: πιασμένη χαμηλά στον αυχένα αλλά στο μήκος της υπήρχαν λεπτά λαστιχάκια ώστε η πλεξίδα αυτή να παίρνει όγκο. Αμέσως η κοτσίδα πήρε το όνομα bubble ponytail και έγινε τεράστια τάση. 

Πώς θα το πετύχεις!

@kerifay 

Από το 2014 και την έξαρση του bubble ponytail μέχρι σήμερα, δεν ήταν ένα trend που βλέπαμε να υιοθετείται ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια. Μέχρι που ήρθε η καραντίνα και η γενιά Gen Z του Tik Tok (κυρίως αυτή) αναζητούσε χτενίσματα με τα οποία θα μπορείς να δείχνεις περιποιημένη και όχι σαν να έχεις ως μοναδική διαδρομή το κρεβατοκάμαρα- σαλόνι ένα χρόνο τώρα. Και τότε ήταν η στιγμή να ξαναθυμηθούμε το bubble ponytail! 

Ωστόσο για να πετύχεις το τέλειο bubble ponytail υπάρχουν κάποια μυστικά που έχουν να κάνουν κυρίως με τον όγκο της κοτσίδας. Στα συγκεντρώσαμε παρακάτω:

-Για να πετύχεις τον απαιτούμενο όγκο πριν ξεκινήσεις ψέκασε τις ρίζες αλλά και τα μήκη των μαλλιών σου με ένα dry shampoo και έπειτα ανακάτεψε τις ρίζες με τα δάχτυλά σου. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά σου θα αποκτήσουμε αμέσως περισσότερο όγκο ενώ παράλληλα θα γίνουν και πιο εύπλαστα. 

-Με μια βούρτσα χτένισε απαλά τα μαλλιά σου ώστε να τα στρώσεις χωρίς, όμως, να χάσεις τον όγκο που μόλις δημιούργησες. 

-Με ένα πρώτο λαστιχάκι πιάσε μια σφιχτή κοτσίδα στο ύψος που θες. Για το bubble ponytail μας αρέσει να κινούμαστε στα… άκρα, δηλαδή είτε πολύ ψηλά στην κορυφή του κεφαλιού είτε χαμηλά στον αυχένα. Αν δεν έχει βρει το λαστιχάκι για να πιάσεις το ponytail όσο σφιχτά το θέλεις, μπορείς να το δημιουργήσεις. Πώς; Πάρε ένα λαστιχάκι απλό και πέρασε δύο τσιμπιδάκια από μέσα. Όταν πιάσεις το ponytail βάλε κάθετα το ένα τσιμπιδάκι στη βάση του και στριφογύρισε το άλλο όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δημιουργήσεις το σφιχτό ponytail που θες. Αν θέλεις να καλύψεις και το λαστιχάκι, πάρε μια λεπτή τούφα από τη μέσα μεριά του ponytail και τύλιξέ την περιμετρικά από το λαστιχάκι. 

-Ξεκινώντας από την βάση της κοτσίδας και χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, κρέπαρε λίγα εκατοστά ώστε να πάρει extra όγκο το σημείο και να δημιουργηθεί ένα μικρό bubble. Ψέκασε με λίγη λακ από κοντά ώστε να σταθεροποιηθεί και σταθεροποίησε με ένα λεπτό λαστιχάκι. 

-Συνέχισε έτσι για όλο το μήκος. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hair|Beauty|Design (@sunniebrook)

Βεβαίως, αν θέλεις να αποφύγεις την διαδικασία του κρεπαρίσματος υπάρχει και η παραπάνω εναλλακτική οδός. Η διαδικασία εδώ είναι πιάνεις με λαστιχάκι και κάνεις αυτή την κίνηση που κάνεις κάθε φορά που θέλεις να σφίξεις την κοτσίδα σου, απλώς εδώ το κάνεις λίγο πιο απαλά και ελεγχόμενα. 

Το χρώμα από το λαστιχάκι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά! 

Στο buble ponytail το λαστιχάκι που θα επιλέξεις θα παίξει επίσης το ρόλο του στο αποτέλεσμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαστιχάκια που είτε κάνουν χρωματικό contrast και τραβούν περισσότερο την προσοχή είτε είναι κοντά στο χρώμα που έχουν τα μαλλιά σου οπότε σε αυτή την περίπτωση τα βλέμματα τραβά το ίδιο το bubble. 

@badest.outfits

@badest.outfits 

Πρόσθεσε αξεσουάρ

Ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια και ένα hair accessory στην βάση του ponytail όπως, για παράδειγμα, ένας φιόγκος ή ένα logo barrette θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλεσμα. 

@gettyimages

@gettyimages

Last but not least: bubble ponytail σε παραλλαγή

@jordanolesen

Αν το bubble ponytail σου αρέσει τόσο πολύ μπορείς να το δοκιμάσεις και σε διαφορετικές εκδοχές όπως αυτά εδώ τα διπλά bubble! Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα χτένισμα που από την στιγμή που θα ξεκινήσεις να το κάνεις να θα το αγαπήσεις και θα εθιστείς! 

Read More

And More