Curve Cut: Το κούρεμα που χαρίζει τέλειες “καμπύλες” στα μαλλιά σου και κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου

Οι hair experts σέβονται απόλυτα την επιθυμία σου να κρατήσεις το μήκος των μαλλιών σου καθώς επίσης κατανοούν ότι χρειάζεσαι μια ανανέωση ενόψει της νέας σεζόν που πλησιάζει. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργούν κουρέματα που χαρίζουν τέλεια φόρμα χωρίς να χρειαστεί να κόψεις τα μαλλιά σου δραματικά. Το τελευταίο trend που προτείνουν έχει να κάνει με τις “καμπύλες” που αγκαλιάζουν και κολακεύουν το πρόσωπο όποιο κι αν είναι το σχήμα του. 

Ονομάζεται “curve cut” και μπορείς να το υιοθετήσεις ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών αφού δείχνει υπέροχο τόσο στο bob όσο και το shag ή τα πολύ μακριά μαλλιά με ή χωρίς ασυμμετρίες και layers.  

Instagram: @hairbyparisleanne

To curve cut θυμίζει αρκετά το iconic “The Rachel” που έκανε πάταγο στα 00’s μιας και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η μακριά φράντζα που φτάνει μέχρι το πηγούνι αλλά και οι γυρισμένες προς τα μέσα άκρες των μαλλιών οι οποίες δημιουργούν ένα frame που τονίζει τα χαρακτηριστικά με τον πιο γοητευτικό τρόπο. Στο πίσω μέρος τα μαλλιά έχουν το σχήμα πέταλου, με απαλές ασυμμετρίες που χαρίζουν όγκο και κίνηση. 

Instagram:@wolfiecindy

Κι αν το συγκεκριμένο κούρεμα παραπέμπει στα 70’s υπάρχει μια βασική διαφορά: Η γραμμή του είναι ανάλαφρη σε αντίθεση με τη σκληρή της δεκαετίας του ’70 ενώ δείχνει glam και σοφιστικέ. 

Instagram:@ilaydaserifi

Παράλληλα χάρη στις στρογγυλεμένες άκρες μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τα μαλλιά σου αρκεί να χρησιμοποιήσεις μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και να τα ισιώσεις με το σεσουάρ πάντα με φορά προς τα μέσα. 

Instagram:@lucyhale

Celebrities και it gitrls έχουν αγαπήσει πολύ το curve cut. H Lucy Hale αποδεικνύει ότι οι καμπύλες αναδεικνύουν και τα μεσαίου μήκους μαλλιά όπως είναι το νέο της shag. 

Instagram: @lauraharrier

Η Laura Harrier, με τη σειρά της, έχει υιοθετήσει το trend, στην ρετρό εκδοχή του και με πιο έντονες άκρες. 

Instagram: @daniellepriano

Και το bob όμως αποκτά μια super chic όψη όταν “κλείνει” μέσα του το πρόσωπο. H Elsa Hosk είναι το ζωντανό παράδειγμα. 

Instagram: @marissa.marino

Το μεσαίο μήκος στα μαλλιά είναι εκείνο που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες. Εκτός από κομψό είναι πρακτικό και διαχρονικό ταυτόχρονα. Δεν πρέπει όμως να είναι flat και το συγκεκριμένο κούρεμα είναι η τέλεια ιδέα. 

Expert tips

  • Aν έχεις ίσια μαλλιά αρκεί να τα κρατήσεις ενυδατωμένα και να τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους.  
  • Σε σπαστά ή σγουρά μαλλιά θα χρειαστεί να τα ισιώσεις αν και οι ειδικοί επιμένουν ότι το curve cut αναδεικνύει και τον συγκεκριμένο τύπο αρκεί να μην είναι έντονες οι ασυμμετρίες. 
  • Η βούρτσα είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να γυρίσεις τις άκρες των μαλλιών προς τα μέσα. Αν προτιμάς όμως συσκευή θερμότητας θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία με πλατιά εστία. 
  • Μικρή ποσότητα ελαίου ενυδάτωσης στις άκρες είναι απαραίτητη ειδικά αν τα μαλλιά σου έχουν την τάση να φριζάρουν. 

Read More

And More