Grey hair: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις από τον hair colorist Νικόλα Βιλλιώτη πριν κάνεις τα μαλλιά σου γκρι

Ο Νικόλας Βιλλιώτης μας εξηγεί τα πάντα για τα grey hair.

Τόσο η grey όσο και η silver απόχρωση στα μαλλιά είναι huge trend και οι celebrities τόλμησαν να το αποκτήσουν έστω και για λίγο. Χθες μάλιστα είδαμε την Βίκυ Καγιά με μια σκούρα γκρι απόχρωση στα μαλλιά, που πολύ της ταίριαζε αν και όπως η ίδια αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αποφάσισε να επιστρέψει στο κλασικό και αγαπημένο της ξανθό χρώμα. 

Τα τελευταία χρόνια stars όπως οι Lady Gaga, Kim Kardashian, Billie Eilsh, Kylie Jenner και Ariana Grande ακολούθησαν την τάση τόσο σε κοντά όσο και σε μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά αποδεικνύοντας πως ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες αλλά και looks. Μπορεί να αναδείξει την rock πλευρά σου, να δείχνει wild όπως στην περίπτωση της Megan Fox αλλά και tres chic ή χαριτωμένο.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Fox (@meganfox)

Όπως και να ‘χει όμως πρόκειται για δύο ιδιαίτερες αποχρώσεις και η διαδικασία που ακολουθεί ο expert μέχρι να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα θέλει υπομονή από την δική σου πλευρά σου και μεγάλη εμπειρία από τη δική του. 

Μέχρι να κλείσεις όμως το ραντεβού, σου έχω μια έκπληξη. Ζήτησα από τον celebrity haircolorist Νικόλα Βιλλιώτη να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες ώστε να είσαι προετοιμασμένη και σίγουρη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Grande (@arianagrande)

“Αρχικά πρέπει να τονίσω πως και τα δύο looks είναι μεγάλες τάσεις τη φετινή χρονιά. Πρόκειται όμως για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία ή οποία επηρεάζει την ποιότητα της τρίχας ειδικά αν είναι ήδη ταλαιπωρημένη. Για να το πετύχω  ξεκινώ πάντα από τον αποχρωματισμό. Αυτό σημαίνει πως αφαιρώ όλες τις αποχρώσεις που υπάρχουν ήδη στα μαλλιά ώστε να φτάσω στον ουδέτερο, ξανθό τόνο πάνω στον οποίο θα εργαστώ ώστε να πετύχω τόσο το grey όσο και το silver. Καθ’ ΄όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας πρέπει να βρίσκομαι δίπλα στην πελάτισσα ώστε να παρακολουθώ πως αντιδρά η τρίχα. Με τον αποχρωματισμό άλλωστε ανοίγουν τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται όλες οι αποχρώσεις που υπάρχουν σε αυτή και κάτι τέτοιο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν σημαίνει πως πάντα φτάνω στο αποτέλεσμα που θέλω με την πρώτη επίσκεψη. Σκοπός άλλωστε είναι να μην καταστραφούν τα μαλλιά. Στην περίπτωση που δεν ανοίξει όσο πρέπει, θα χρειαστεί και δεύτερο ραντεβού” λέει ο Νικόλας. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish)

“Αφού όλοι οι τόνοι έχουν εξαφανιστεί έρχεται η σειρά να απλώσω σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών ένα silver χρωμογαλάκτωμα. Είναι εκείνο που θα χαρίσει το αγαπημένο χρώμα- εφέ. Σε περίπτωση που η πελάτισσα επιθυμεί μια γκρίζα απόχρωση απλά χρησιμοποιώ την αντίστοιχη απόχρωση και πάλι σε χρωμογαλάκτωμα χωρίς αμμωνία”. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα όμως το συγκεκριμένο χρώμα; “Επειδή η τρίχα έχει ταλαιπωρηθεί από το ξάνοιγμα, επιβάλλεται η χρήση μάσκας ενυδάτωσης τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Το μοβ σαμπουάν είναι επίσης σημαντικό μιας και εξουδετερώνει τις κιτρινίλες και χαρίζει ζωντάνια στο χρώμα. Θα πρέπει όμως να έχεις στο μυαλό σου πως κάθε φορά που επισκέπτεσαι τον κομμωτή για να ανανεώσεις το silver ή το grey hair look, η διαδικασία είναι ίδια. Και αυτός είναι ο λόγος που εγώ δεν την προτείνω” τονίζει ο haircolorist.  

Σε ποιες φυσικές αποχρώσεις είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις τα συγκεκριμένα looks. “Σαφέστατα στις ανοιχτές καστανές αλλά και τις φυσικές ξανθιές. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει και πάλι να αποχρωματιστούν τα μαλλιά. Απλά η διαδικασία είναι πιο ήπια και γρήγορη σε αντίθεση με ένα πολύ σκούρο χρώμα, ειδικά αν είναι βαμμένο”. 

Τώρα λοιπόν που γνωρίζεις τα πάντα η απόφαση είναι δική σου. 

Read More

And More