Heatless hair: το αγαπημένο χτένισμα των Γαλλίδων είναι και η μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά

Τα τελευταία χρόνια τα effortless μαλλιά, εκείνα για τα οποία μοιάζει να μην έχεις καταβάλει καμία προσπάθεια, είναι μεγάλη τάση. Ωστόσο, αυτά τα… No hair, hair θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι effortless γιατί στην πραγματικότητα για να τα αποκτήσεις πρέπει να ξοδέψεις εργατοώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου χρησιμοποιώντας θερμαντικά εργαλεία και άλλα τόσα προϊόντα styling. Κάτι που δεν κάνουν οι Γαλλίδες!

Η καραντίνα ήρθε και έθεσε ολοκαίνουριες βάσεις στον κόσμο (γενικά) και της ομορφιάς (ειδικότερα). Σε σχέση με τα μαλλιά μας, η καραντίνα ήταν (και παραμένει) μια περίοδος που τα θερμαινόμενα εργαλεία μπήκαν στην άκρη, μια περίοδος που αφήσαμε τα μαλλιά μας να ξεκουραστούν. 

Αυτή η συνήθεια, λοιπόν, έγινε τάση και τα heatless μαλλιά είναι πλέον παντού στο instagram! Τι σημαίνουν αυτά τα μαλλιά; Λούζεσαι, βάζεις ένα leave in προϊόν και δεν στεγνώνεις τα μαλλιά σου καν, ότι, δηλαδή, ακριβώς κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι Γαλλίδες που αγαπούν το air-drying. Και αν κρυώνεις και μόνο στην ιδέα του να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά με τον αέρα δοκίμασε να τα στεγνώσεις με ένα πιστολάκι σε ποσοστό 80% και να περάσεις ένα leave in προϊόν.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς για να αναδειχθούν τα φυσικά και φυσικά στεγνωμένα μαλλιά θα πρέπει να επενδύσεις στο σωστό κούρεμα. Στα 00’s δεν φεύγαμε από το κομμωτήριο που είχαμε πάει για κούρεμα αν δεν μας χτένιζαν πρώτα και αυτό γιατί το χτένισμα που μας είχαν κάνει δεν ήταν από μόνο του αρκετό. Το χτένισμα αυτό πήγαινε χέρι- χέρι με το συγκεκριμένο χτένισμα. Το 2021 το κούρεμά μας γίνεται πάνω στη φυσική υφή των μαλλιών μας και δεν χρειάζεται τίποτα για να το αναδείξει! 

Παρακάτω, μερικά από τα ωραιότερα heatless hair που πρωταγωνιστούν στο instagram!

@nicole_huisman

Αν τα μαλλιά σου δεν έχουν από μόνα τους αυτό τον κυματισμό, μπορείς να τα στεγνώσεις μέχρι ένα σημείο, να απλώσεις ένα leave in προϊόν, να τα πιάσεις μια σφιχτή πλεξίδα και να πέσεις για ύπνο. Το επόμενο πρωί τα μαλλιά σου θα έχουν το τέλειο σχήμα!

@jeannedamas

Όσο λιγότερα θερμαντικά εργαλεία χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο θα αναδείξει την υγιή τους όψη. Τα απίστευτα λαμπερά μαλλιά της Jeanne Damas κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο είναι η απόδειξη!

@chloehelenmiles 

Το shag και οι φράντζες είναι ένα κούρεμα που θα αναδείξει τα μαλλιά σου χωρίς πολλά- πολλά. Για να διατηρήσεις τη φόρμα στις φράντζες βάλε styling cream, κάνε μια χωρίστρα στη μέση και βάλε δύο τσιμπιδάκια δεξιά και αριστερά ώστε να πετύχεις αυτό τον διαχωρισμό στο κέντρο. 

@sabinasocol 

Μια άλλη αγαπημένη influencer που αγαπά το shag, το κούρεμα που α) τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια τάση και β) ταιριάζει τέλεια με κάθε τεχνική που δεν απαιτεί θερμαινόμενα εργαλεία. 

@courtney_flowers

Η τεχνική για τα σγουρά μαλλιά είναι να τα χτενίσεις μέσα στο μπάνιο και αφού έχεις βάλει conditioner ή μάσκα και αφού ξεβγάλεις να βάλεις λίγη mousse για μπούκλες χωρίς, όμως, να το παρακάνεις με την ποσότητα γιατί σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα θυμίζει 90’s! 

@helenacuesta 

Μπορείς να κάνεις ένα στοιχειώδες styling στα απόλυτα φυσικά μαλλιά σου με δύο μικροσκοπικά πλεξιδάκια στο μπροστινό μέρος. Αμέσως θα δώσεις 70’s αέρα στο look. 

@leiasfez 

Heatless hair σε μακριά μήκη και με αυτά τα τέλεια ξανοίγματα που βλέπουμε στην αγαπημένη μας Γαλλίδα. Ένας συνδυασμός απόλυτα επιτυχημένος που μας αρέσει πολύ!

@ninasandbech 

Heatless μαλλιά με effortless χτενίσματα! Άφησε τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σου να πέφτουν στο πρόσωπό σου για να δώσεις μια αίσθηση του τι έχεις κάνει στα μαλλιά σου!

@monikh

Η αγαπημένη μας Βρετανίδα influencer, Monikh, μας έχει δείξει πολλές φορές την αγάπη της για τα heatless μαλλιά αφού πολλές φορές έχει ανεβάσει φωτογραφία στο instagram με βρεγμένα μαλλιά. 

@thatsaleaf 

Δημιούργησε ένα ενδιαφέρον contrast ανάμεσα στα μαλλιά σου και το μακιγιάζ σου: effortless για την πρώτη περίπτωση, ενδιαφέρον και με χρώμα για την άλλη!

Read More

And More