Site icon TLIFE

Wave setting clips: Τι κάνουν και πού θα βρεις αυτά τα αξεσουάρ μαλλιών που βλέπεις παντού στο instagram!

Είναι πλέον δεδομένο πως οι τάσεις ορίζονται από ότι βλέπεις στο scroll down του instagram σου. Επίσης, όπως έχουμε ξαναπεί, τα δύο είναι σύμπτωση, τα τρία είναι τάση! Αυτά τα δύο αν τα συνδυάσεις θα έχεις το θέμα παρακάτω!

Πριν αρκετές μέρες κάνοντας μια τυχαία μέρα scroll down στο instagram μου έπεσα πάνω σε μερικές φωτό από λογαριασμούς που ακολουθώ με το ίδιο αξεσουάρ στα μαλλιά: αυτά τα hair clips που κάποτε περιορίζονταν στο κομμωτήριο και στα βαλιτσάκια των κομμωτών αλλά να που αποδείχθηκαν πολύ… ινσταγραμικά για να περιοριστούν εκεί

Έχω ένα τέτοιο ζευγάρι hair clips το οποίο μου είχε χαρίσει καναδυό χρόνια πριν ένας φίλος μου κομμωτής και αποφάσισα να κάνω ένα story για να τα δείξω. Προς έκπληξή μου, τα DM που έλαβα με ερωτήσεις όπως “Πού τα βρίσκω;”, “Τι είναι αυτά;” ή “Τι κάνουν” ήταν κάμποσες και αποφάσισα να κάνω αυτό το θέμα! Κράτησε σημειώσεις!

Πώς χρησιμοποιείς αυτά τα hair clips στα μαλλιά σου!

Λέγονται wave setting clips γιατί η βασική τους δουλειά είναι να σταθεροποιούν τους κυματισμούς. ΑΛΛΑ δεν είναι το μοναδικό πράγμα που κάνουν αφού έχουν πολλές και διαφορετικές χρήσεις και εκτός από αγαπημένο εργαλείο των hair stylist είναι αγαπημένο και των makeup artist για να απομακρύνουν τα μαλλιά από το πρόσωπο χωρίς να τα “τσαλακώσουν”. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που στα backstage των shows και στα stories που ανεβάζουν οι διάσημες από την προετοιμασία τους για τα red carpet events έχουν τέτοια τσιμπιδάκια στα μαλλιά τους και όχι τα συμβατικά. Γιατί αυτά ΔΕΝ ΤΣΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. Αλλά, πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και τι ακριβώς κάνουν;

1.Για να τιθασεύσεις τις φύτρες σου! Αν και είναι κάτι που μας αρέσει πολύ, αν εσένα σε ενοχλούν μπορείς να κάνεις το εξής: βρέξε τα μαλλιά σου, πιάσε τις φύτρες προς τη φορά που θέλεις και όταν στεγνώσουν δεν θα τις βλέπεις καν!

2.Για να δώσεις κίνηση στην ολόισια φράντζα σου! Αυτό είναι το αγαπημένο μου tip! Αν έχεις curtain bangs και τα μαλλιά σου είναι ολόισια, δοκίμασε να ψεκάσεις τι φράντζα σου με salt spray και έπειτα να πιάσεις τις δύο τούφες με αυτά τα clips από τη μία και από την άλλη μεριά στριφογυρίζοντάς τα πρώτα. Πέσε για ύπνο και όταν ξυπνήσεις τα μαλλιά σου θα έχουν την τέλεια φόρμα.

3.Για να κάνεις τον τέλειο a la Emily in Paris κυματισμό! Η διαδικασία είναι πολύ ευκολότερη από ότι νομίζεις! Πάρε ένα ψαλίδι και κάνε τα μαλλιά σου σπαστά ως συνήθως. Έπειτα βούρτισε από πάνω, ψέκασε με λακ και βούρτσισε ξανά. Τώρα πάρε τα clips και τοποθέτησέ τα στο σημείο που τα μαλλιά σου σχηματίζουν την καμπύλη. Όταν τα αφαιρέσεις μετά από μερικές ώρες τα μαλλιά σου θα έχουν τον τέλειο κυματισμό!

4. Για να δημιουργήσεις bouncy μπούκλες. Εδώ αν και η διαδικασία είναι χρονοβόρα το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, οπότε go for it ειδικά αν έχεις σπαστά μαλλιά οπότε και το αποτέλεσμα θα βγει πιο εύκολα. Αφού λούσεις τα μαλλιά σου, λοιπόν, και τα στεγνώσεις κατά τα 2/3 τύλιξε χοντρές τούφες και στερέωσε με αυτά τα clips. Χρησιμοποίησε μια φυσούνα και αφού τα μαλλιά σου κρυώσουν, αφαίρεσε. Θα δεις ότι έχουν τον τελειότερο κυματισμό!

5. Για να απομακρύνεις τα μαλλιά από το πρόσωπο. Αν έχεις τελειώσει με το hair styling και θέλεις να προχωρήσεις στο μακιγιάζ (γιατί αυτή είναι η σωστή διαδικασία, αλλιώς θα δεις το μακιγιάζ σου να τρέχει από την θερμοκρασία του σεσουάρ και τον… αγώνα σου να φτάσεις τις πίσω τούφες), απλώς πάρε δύο τέτοια τσιμπιδάκια και πιάσε τα μαλλιά σου προς τα πίσω.

Και τώρα η ερώτηση των πολλών εκατομμυρίων: πού μπορείς να βρεις τέτοια hair clips; Αν δεν έχεις κολλητό hair stylist όπως εγώ, μπορείς να τσεκάρεις το Theclippendales.com, τo Nichebeauty.com και το Dermstore.com

 

© 2024 tlife.gr