Curtain bangs: γιατί όλοι στο pinterest ψάχνουν τώρα αυτά τα μαλλιά!

Λατρεύω τους ολοκαίνουργιους όρους στην ομορφιά που μας συστήνονται και ξαφνικά όλος ο κόσμος ψάχνει γι’αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι μετά τον παροξυσμό του contouring και ίσως λίγο αργότερα του strobing (όχι με την ίδια ένταση) είχαμε καιρό να δούμε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει στον κόσμο της ομορφιάς. Μέχρι πριν… λίγες ώρες!

Λίγες ώρες πριν, λοιπόν, το αμερικάνικο Byrdie ανέβασε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η beauty αναζήτηση που βρίσκεται πιο ψηλά αυτή τη στιγμή στο pinterest είναι ο όρος “Curtain Bangs”. Ok μέχρι εδώ. Αλλά παρά το γεγονός ότι ως όρος από μόνος του είναι αρκετά catchy δεν είναι αυτό το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε σχέση με τις Curtain Bangs. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε ελάχιστο διάστημα ο όρος παρουσίασε αύξηση 600% στην αναζήτηση του pinterest. 600%!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως την… αρχή της εβδομάδας οπότε και έγιναν τα Emmy Awards. Εκεί, η uber-sexy Sofia Vergara εμφανίστηκε με ponytail και αφέλειες που είχαν χωρίστρα στη μέση. Και παρά το γεγονός ότι αυτό το χτένισμα δεν θα ήταν το ίδιο ωραίο αν δεν υπήρχε χωρίστρα στη μέση δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω. Τώρα, βεβαίως, της δίνουμε το credit ότι το έκανε πρώτη στο red carpet.

Curtain bangs: τι είναι

Φέρε στο μυαλό σου τις κουρτίνες που έχει η μαμά σου στο σαλόνι. Εκείνες τις διπλές με τα… πιαστράκια (δεν ξέρω τον ακριβή όρο!) δεξιά και αριστερά απ’όπου και πιάνονται αφήνοντας ένα κενό στο κέντρο. Το ίδιο ακριβώς εφέ μιμούνται και αυτές οι αφέλειες και από εκεί πήραν το όνομά τους. Σίγουρα, δεν πρόκειται για χτένισμα ή/και κούρεμα- παρθενογέννεση. Το trend μεσουράνησε στα 70’s με την Brigitte Bardot να είναι η καλύτερη εκπρόσωπός του.

Curtain bangs: ποιες διάσημες το αγαπούν το 2017!

Πολύ πριν αυτή η χαρακτηριστική χωρίστρα στη μέση αποκτήσει το όνομα “curtain bangs” και γίνει το διασημότερο hair look αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Sienna Miller (από την εποχή του Alfie) και η Alexa Chung είχαν υιοθετήσει αυτή τη λεπτομέρεια στις αφέλειές τους και τους είχε ταιριάξει τόσο ώστε έγινε το signature beauty look τους!

Βεβαίως, με τον καιρό προστέθηκαν και μερικά ακόμη πιο σύγχρονα it girls, τα οποία σου έχουμε συγκεντρωμένα παρακάτω. Μέτρησε: Georgia May Jagger, Hailey Baldwin και Chloe Moretz είναι μερικά από τα πιο φρέσκα κορίτσια που κάνουν τα μαλλιά τους έτσι.

Βεβαίως, το συγκεκριμένο hair look και λόγω καταβολών (σου θυμίζω ότι η πιο χαρακτηριστική εκπρόσωπός του από τα 70’s είναι η Brigitte Bardot), μας κάνει συνειρμούς με την Γαλλία. Εκεί, θα δεις πολλά περισσότερα κορίτσια να το υιοθετούν με την τελειότερη σύγχρονη εκπρόσωπο την Jeannr Damas που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε follow εδώ για να διατηρείς την απαραίτητη επαφή σου με την παριζιάνικη αισθητική.

Από την θεωρία στην πράξη: τι πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να κάνεις curtain bangs!

Σε νέα beauty alert έχουμε πάντα τους beauty συμβούλους μας για να έχεις περισσότερα (και πρακτικότερα) info αν θέλεις να το κάνεις. Μιλήσαμε, λοιπόν, με τον hair expert Θοδωρή Οικονομάκη ο οποίος μας είπε τα εξής: ” Αυτό ονομάζεται BB φράντζα, από την Brigitte Bardot στην γλώσσα των κομμωτών. Ιδανικό είναι να γίνεται στα λεπτά μαλλιά και γίνεται σε δύο επίπεδα, όσον αφορά το κόψιμό του. Στα λεπτά μαλλιά χρειάζονται αρκετές μύτες, στα χοντρά μαλλιά δεν ενδείκνυται τόσο αλλά αν το θες πολύ κάνοντας την ανάλογη αραίωση μπορείς να το διαμορφώσεις. Στο styling βάζεις σκόνη όγκου στην ρίζα για να πετύχεις το ανασήκωμα και αν θες να τονίσεις την κίνηση και έχεις ίσια μαλλιά, το κάνεις με μια πρέσα, χωρίζοντας στη μέση και κάνοντας μισή και μισή μεριά. Βασικό είναι πάντα να επιλέγουμε και να ζητάμε από τον κομμωτή να κάνει την φράντζα μας τρία δάχτυλα πιο από αυτό που τελικά θέλουμε Το κοντό δεν μακραίνει ενώ το μακρύ κονταίνει! Κάποιος hair expert με αντίληψη θα φροντίσει να κοντύνει έως και τρεις φορές μια φράντζα για να την βγάλει τέλεια!”. Κράτησε, λοιπόν, αυτό κατά νου και κάνε τις δικές σου curtain bangs!

Read More

And More