Δέκα καρέ που θα εμπνεύσουν το νέο σου στιλ μετά το lockdown

Και… επιστρέψαμε! Η ζωή μετά το lockdown μας βρίσκει όλους με μια τεράστια ανάγκη για ανανέωση: να αγοράσουμε καινούργια ρούχα, να κάνουμε μακιγιάζ, να αλλάξουμε τα μαλλιά μας. Αυτό σε συνδυασμό ότι έχουμε μπροστά μας (επιτέλους!) ένα πολύ, πολύ ζεστό καλοκαίρι μας κάνει να αναζητάμε διεξόδους ανάμεσα στο στιλ και την πρακτικότητα. 

Και κάπου εδώ έρχεται το νέο καρέ (θα καταλάβεις γιατί… νέο παρακάτω) το οποίο συνδυάζει και τα δύο με το παραπάνω. Από το νέο στιλ της Freja Beha στην καμπάνια του Zara μέχρι την Γαλλίδα Taylor LaShae με το signature καρέ της, αυτά είναι τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα μας και είμαστε σίγουροι ότι εδώ θα βρεις εκείνο το κούρεμα που θα σε κάνει να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού!

Short bob 

@frejaerichsen

Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε κοντό και μακρύ καρέ. Αυτή εδώ είναι η εκδοχή του πιο κοντού καρέ που έχουμε δει αφού τα μαλλιά φτάνουν στο ύψος του αυτιού ενώ πολύ βασικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι διατηρούν τη φυσική τους φόρμα. Το νέο καρέ δεν είναι ένα στιλιζαρισμένο καρέ! Είναι ένα καρέ που έχει στεγνώσει φυσικά χωρίς ιδιαίτερο (ή και καθόλου!) styling. 

Parisian bob

Είναι ένα από τα διασημότερα καρέ και συνδυάζει δύο βασικά χαρακτηριστικά: α) το πολύ κοντό μήκος και β) τις αφέλειες. Είναι super stylish ωστόσο για να το υιοθετήσεις υπάρχει μια βασική προϋπόθεση: να μην έχεις ιδιαίτερη λεπτή τρίχα ή λίγα μαλλιά γιατί σκέψου πως οι αφέλειες θα στερήσουν ένα μεγάλο μέρος από τον υπάρχοντα όγκο των μαλλιών σου. 

Choppy bob 

@xeniaadonts

Το συγκεκριμένο καρέ κινείται σε μήκη ανάμεσα στο πηγούνι και τους ώμους και το πιο βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα layers στο τελείωμα που θα δώσουν την κίνηση που θέλεις. Επίσης, στο συγκεκριμένο καρέ μπορείς να κάνεις όποιο styling θέλεις αλλά το αγαπάμε ιδιαίτερα όταν σετάρεται με αυτή την flip, δηλαδή εντελώς ατημέλητη και βαθιά χωρίστρα. 

Shaggy bob 

@alannaarrington

To shag είναι ένα άλλο κούρεμα που έχει γίνει τεράστια τάση εδώ και μερικά χρόνια. Μπορείς να το προσαρμόσεις στην εκδοχή του καρέ κάνοντας πολλά layers και μια ανάλαφρη φράντζα ή αφέλειες σε κοντό μήκος. Το συγκεκριμένο καρέ ταιριάζει τέλεια στις σγουρομάλλες που αναζητούν ένα κούρεμα που θα τους δώσει στιλ και θα ζωντανέψει ξανά τις μπούκλες τους!

One length bob 

@gentlehairdos 

Αν έχεις ολόισια μαλλιά το καρέ σε ένα μήκος, χωρίς layers σε μήκη ή τελειώματα, είναι μια τέλεια επιλογή. Μάλιστα, για να το αναβαθμίσεις σε σχέση με το hairstyling ένα χτένισμα που μπορείς να υιοθετήσεις είναι το εξής: μια στρογγυλή βούρτσα, πιστολάκι και στέγνωμα προς τα μέσα. 

French bob χωρίς αφέλειες 

@larrykinghair
 
Μια άλλη εκδοχή του κλασικού frenxh bob είναι αυτό εδώ το κοντό καρέ χωρίς τις αφέλειες που μπορεί να υιοθετηθεί από κάθε τύπο, ανεξαρτήτως του πάχους της τρίχας ή του όγκου των μαλλιών. 
 
 
Slicked back

@aninebing

Αν κι εδώ μιλάμε περισσότερο για ένα hair styling παρά για ένα κούρεμα, αυτή η εικόνα μας κάνει να είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να πάρουμε την απόφαση για ένα καρέ καθώς τελικά αποδεικνύεται πως και σε αυτό το μήκος οι επιλογές σου για χτενίσματα μπορεί να είναι πολλές και διαφορετικές. 

Highlights στα τελειώματα

@domdomhair

Ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις 3D αποτέλεσμα στο καρέ σου είναι με μερικά ξανοίγματα στις άκρες των μαλλιών. Επίσης, το παραπάνω VS αποδεικνύει πόσο stylish μπορείς να δείξεις αν απλώς αφαιρέσεις από τα μαλλιά σου μερικούς (ή αρκετούς!) πόντους. 

Short bob & curls 

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πως είναι μύθος ότι καρέ μπορούν να έχουν μόνο όσες έχουν ίσια μαλλιά κι εδώ βλέπουμε μια εκδοχή του κλασικού bob σε κοντό μήκος και όχι ενός shaggy bob. Ένα μυστικό για να φύγεις από το κομμωτήριο με το μήκος που επιθυμείς είναι το dry cut, δηλαδή το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά και σίγουρα όχι ισιωμένα όταν έχεις καρέ. 

Bleached τούφες 

@salsahair 

Αν έχεις ήδη καρέ και αναζητάς τρόπους να το φρεσκάρεις μπορείς να επενδύσεις στην ανανέωση χρώματος με μερικές bleached τούφες στο μπροστινό μέρος. Όπως στα 90’s!

 

Read More

And More