Ελαιόλαδο: Το φυσικό συστατικό που χαρίζει τέλεια όψη στα μαλλιά σου

Το ελαιόλαδο είναι ένα ελιξίριο για τα μαλλιά μιας και τα θρέφει, τα ενυδατώνει σε βάθος ενώ επανορθώνει τις σπασμένες και κατεστραμμένες άκρες. Κι αν αναρωτιέσαι πως πρέπει να το χρησιμοποιείς εγώ είμαι εδώ για να σου αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες.

Αρχικά πρέπει να τονίσω πως μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή όσο αφορά τις άκρες των μαλλιών. Αν πάλι η τρίχα σου παρουσιάζει ξηρότητα σε όλο το μήκος τότε θα χρειαστείς ¼ του φλιτζανιού. Απλώνεις το λάδι στα σημεία που το έχουν ανάγκη κάνοντας απαλό μασάζ. Καλύπτεις τα μαλλιά σου με ένα shower cup και το αφήνεις να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια τα χτενίζεις καλά χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια και λούζεσαι δύο φορές ώστε να απομακρύνεις την έξτρα λιπαρόπτητα. Δεν υπάρχει λόγος να απλώσεις κοντίσιονερ ή μάσκα. Το ελαιόλαδο έχει ήδη προσφέρει την υγρασία και την απαλότητα που χρειάζεται η τρίχα.

Η συγκεκριμένη «θεραπεία» είναι κατάλληλη για ξηρά μαλλιά ή ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Αν ταλαιπωρείσαι από λιπαρότητα καλό είναι να το αποφύγεις. Επίσης είναι ιδανικό αν έχεις ταλαιπωρήσει πολύ τα μαλλιά σου με χημικές εργασίες και ξάνοιγμα. Όπως και να’ ‘χει όμως η χρήση του ελαιόλαδου δεν κάνει θαύματα που σημαίνει πως πρέπει να επισκέπτεσαι συχνά τον κομμωτή σου ώστε να κόβει τις κατεστραμμένες άκρες.

Photos: iStock

Read More

And More