Περιποίηση μαλλιών: Κοντίσιονερ ή μάσκα; Πότε τα χρησιμοποιείς και 6 προϊόντα για να επιλέξεις

Μαλλιά που φριζάρουν, είναι λιπαρά, ξηρά, θαμπά, με πιτυρίδα ή κατεστραμμένες άκρες. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, το ζητούμενο είναι ένα: Να αποκτήσεις λαμπερά, υγιή και πλούσια ενυδατωμένα μαλλιά. Και οι hair experts σε καθησυχάζουν δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές και προτείνοντας τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που τονίζουν είναι ότι όλα ξεκινούν από τη σωστή ενυδάτωση που θα την πετύχεις με το κοντίσιονερ ή τη μάσκα. 

Ποια όμως είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο προϊόντα; Τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που λούζεσαι ή επιλέγεις ένα μόνο; Κι αν ναι, πόσες φορές την εβδομάδα εφαρμόζεις το καθένα ξεχωριστά; Στη συνέχεια θα λυθούν όλες σου οι απορίες και θα σου προτείνω έξι προϊόντα που θα σε σώσουν. 

Κοντίσιονερ

Πρόκειται για μια ρευστή φόρμουλα που απλώνεται εύκολα στα μήκη των μαλλιών. Αποφεύγεις την εφαρμογή στη ρίζα μιας και δημιουργεί λιπαρότητα που δημιουργεί επιμέρους προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα η πιτυρίδα και η ξηροδερμία. Το conditioner μειώνει το φριζάρισμα και χαρίζει απαλότητα και ενυδάτωση. Παράλληλα βοηθά ώστε τα μαλλιά να γίνουν ευκολοχτένιστα και είναι ότι καλύτερο αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται συχνά. Επίσης είναι ότι καλύτερο αν είναι ατίθασα με τάση να σπάνε κυρίως στις άκρες. Σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να τονίσω ότι το conditioner δεν θα χαρίσει υγιή όψη και τη μέγιστη ενυδάτωση στην πολύ ξηρή ή ταλαιπωρημένη από τις χημικές επεξεργασίες τρίχα. Το χρησιμοποιείς ακριβώς όπως και το σαμπουάν που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να δράσει. 

Μάσκα 

Πρόκειται για ένα παχύρευστο προϊόν που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και αναδόμηση. Όλες οι μάσκες περιέχουν στη σύνθεση τους φυσικά και ενεργά συστατικά που βοηθούν ώστε τα μαλλιά να αποκτήσουν τη χαμένη τους υγρασία αρχικά και την ελαστικότητα στη συνέχεια. Αν βάφεις τα μαλλιά σου η μάσκα είναι το προϊόν που θα κρατήσει ζωντανό το χρώμα και ταυτόχρονα θα προστατεύσει την τρίχα από τη φθορά που προκαλείται από τις βαφές ή το ξάνοιγμα. Προσοχή: Καλό είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου πριν επιλέξεις την επόμενη μάσκα καθώς επίσης και για την ποσότητα γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να βαρύνει τα μαλλιά σου 

Πότε χρησιμοποιείς το κάθε προϊόν 

Μπορείς να χρησιμοποιείς μάσκα και κοντίσιονερ εναλλάξ. Αν πάλι τα μαλλιά σου είναι εξαιρετικά θαμπά και ταλαιπωρημένα επιτρέπεται να εφαρμόζεις αρχικά μικρή ποσότητα κοντίσιονερ που θα ξεπλένεις με άφθονο νερό και στη συνέχεια τη μάσκα που αφήνεις να δράσει μερικά λεπτά. Κι αν έχεις χρόνο στη διάθεση σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μάσκα ως θεραπεία που σημαίνει ότι την απλώνεις, καλύπτεις τα μαλλιά με διάφανη μεμβράνη, την αφήνεις για μισή περίπου ώρα και ξεβγάζεις καλά. 

Κι αν είσαι έτοιμη να τοποθετήσεις στο καλάθι των αγορών σου το νέο προϊόν δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου. 

L’ Oreal Professionnel Protein + Gold Quinoa Professional Mask:  Εμπλουτισμένη με Gold Quinoa και πρωτεΐνη πρόκειται για μια  επαγγελματική, ανατρεπτική χρυσαφένια σύνθεση της επανορθώνει κάθε τύπο μαλλιών εξασφαλίζοντας ανάλαφρο φινίρισμα. Η κρεμώδης τζελ υφή της αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και πιο λεία χωρίς κατάλοιπα στην τρίχα. Την εφαρμόζεις σε μαλλιά σκουπισμένα με πετσέτα. Περιστρέφεις κάθε τούφα ώστε να πετύχεις τη βέλτιστη διείσδυση των συστατικών περιποίησης. Αφήνεις τη μάσκα να δράσει για 3-5 λεπτά και την ξεβγάζεις καλά.

Apivita Μάσκα Μαλλιών Ενυδάτωσης: Προσφέρει εντατική ενυδάτωση σε βάθος χάρη στο υαλουρονικό οξύ, την αλόη, το θυμαρίσιο μέλι, τις πρωτεΐνες βρόμης, βιολογικά έλαια jojoba και ελιάς εκχυλίσματα δενδρολίβανου, φασκόμηλου και πρόπολης που περιέχει.
Χάρη στη σύνθεση της αποκαθιστά τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας, εμπλουτίζει τα μαλλιά με πολύτιμα λιπίδια χαρίζοντας μοναδική απαλότητα και ελαστικότητα, αναδομεί και επανορθώνει την τρίχα, μειώνει το σπάσιμο και την ψαλίδα και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και ζωντάνια.

L’ Oreal Paris Elvive Extraordinary Oil Coco: Μια πλούσια, θρεπτική μάσκα κατάλληλη για κανονικά και ξηρά μαλλιά. Είναι εμπλουτισμένη με εκλεκτό έλαιο καρύδας, που προσφέρει εντατική θρέψη χωρίς να βαραίνει την τρίχα χαρίζοντας έξτρα λάμψη και τέλεια κίνηση. 

Kerastase Symbiose Fondant Apaisant Essentiel:  Ενυδατική σύνθεση περιποίησης με σαλικυλικό οξύ και Bifidus που καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τις ενοχλήσεις και διατηρεί το φραγμό του ισορροπημένο. Απολεπίζει απαλά το τριχωτό και περιποιείται σε βάθος το μήκος των μαλλιών. Απομακρύνει άμεσα την ορατή πιτυρίδα και τις νιφάδες χωρίς να αποδυναμώνει την τρίχα. Το εφαρμόζεις σε λουσμένα μαλλιά και καλά σκουπισμένα μαλλιά κάνοντας μασάζ στο τριχωτό, τα μήκη και τις άκρες. Το αφήνεις να δράσει για 2-3 λεπτά και ξεβγάζεις καλά με άφθονο νερό.

 

Grown Alchemist Detox-Conditioner: Αποτοξινώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την περιβαλλοντική μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία. Διατηρεί και ενισχύει τη λαμπερή όψη των μαλλιών χαριζοντας δύναμη και λείανση. 

 

Tresemme Biotin Repair Conditioner: Χάρη στο ” Pro-Repair Complex ” και τους τρεις τύπους σιλικόνης που περιέχει επανορθώνει την τρίχα χαρίζοντας απαλότητα και αναδόμηση στις κατεστραμμένες άκρες. Η Βιοτίνη είναι το βασικό συστατικό του που χαρίζει υγιή όψη και θρέψη.  

Photos: iStock

 

 

Read More

And More