Scrunchies! Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο hot αξεσουάρ μαλλιών που πρέπει να αγοράσεις ΤΩΡΑ!

Έχουμε πάθει 90τίλα (διαβάζεται ναϊντίλα)! Και δεν σου κρύβω ότι είναι κάτι που μου αρέσει πολύ: τα ψηλόμεσα τζιν με τα κοντά λευκά μπλουζάκια που σου θυμίζουν κάτι από Beverly Hills. Και που σετάρονται σωστά με ένα και μόνο αξεσουάρ: το scrunchie στα μαλλιά! Το… ποιο;

Αν είσαι fan αυτής εδώ της στήλης θα θυμάσαι κάπως αμυδρά ότι κάτι αντίστοιχο είχες διαβάσει πάλι περίπου πριν έναν χρόνο. Πράγματι! Για το scrunchie σου είχα ξαναγράψει εδώ πριν περίπου έναν χρόνο! Παύση. Δώσε μου ένα λεπτό να συγχαρώ το beauty ένστικτό μου γιατί να, έναν χρόνο μετά οι New York Times έχουν αφιέρωμα στα scrunchies, εκείνα τα άλλοτε κιτς αξεσουάρ μαλλιών με το χοντρό ύφασμα. Και επειδή μέσα σε αυτόν τον χρόνο τα scrunchies έχουν φτάσει να ζουν στιγμές δόξας να όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Scrunchies of instagram
Η αφορμή για να γράψουν οι New York Times για το πλέον hot αξεσουάρ μαλλιών ήταν ένας λογαριασμός στο instagram, το scrunchiesofinstagram (κάνε οπωσδήποτε follow) το οποίο δημιούργησαν η Katalina Sharkey de Solis και η Ruthie Friedlander, web editor στο αμερικάνικο Elle, αφού είδαν την ταινία Heathers. Και τώρα ετοιμάσου για κάτι σαν “θα σου πέσουν τα μαλλιά και δεν θα ξέρεις που να βάλεις το scrunchie σου” info: η ταινία Heathers βγήκε το 1988 και η υπόθεση κινούνταν κάπως γύρω από τα scrunchies τα οποία (τώρα πέφτουν!) είχαν μαγικές ιδιότητες! Μάλιστα, στην ταινία αυτή έπαιζε το απόλυτο 90’s idol, η Μπρέντα από το Beverly Hills. Remember;

/

Παραπάνω η Winnona Ryder και η Μπρέντα (εντάξει, δεν θυμάμαι το όνομά της!) στο Heathers

Τα scrunchies τότε…
Κάποιες από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές είσασταν τότε παιδιά, κάποιες άλλες είμασταν σε προχωρημένη εφηβεία, όμως το σίγουρο είναι ότι όλες μα όλες βιώσαμε τα scrunchies στο απόγειο τους να πρωταγωνιστούν σε κάθε πετυχημένη σειρά! Και στο μπάνιο μας είχαμε κάμποσα. Κι επειδή είναι καλοκαίρι, και το μυαλό μας έχει μια ροπή στο να ταξιδεύει (και όχι μόνο το μυαλό), να μερικές νοσταλγικές… scrunchie στιγμές από το παρελθόν!
PS: Αν τώρα είσαι γύρω στα 18, μην βαριέσαι και συνέχισε να διαβάζεις. Στο τέλος αυτού του άρθρου σου έχω α) πώς τα scrunchies αποθεώνονται σήμερα αλλά και μερικά ωραία scrunchies να αγοράσεις!

Στα πρώτα επεισόδια του Sex and The City η Carrie φορούσε scrunchies (όσο κι αν επέμενε ότι είναι κιτς στα τελευταία επεισόδια). Ακόμη βλέπουμε στις επαναλήψεις στο Star την Φοίβη με τα scrunchie της στα “Φιλαράκια”. Και να που με τα τώρα δεδομένα θεωρείται και πολύ updated! Και φυσικά όλες θυμόμαστε τις αδερφές Olsen στο Fullhouse με scrunchies στα μαλλιά (πολύ πριν εξελιχθούν σε δύο αντιπαθητικές ενήλικες δίδυμες. Γνώμη μου, αλλά να που εγώ έχω το πληκτρολόγιο! Χα!)

Τα scrunchies του σήμερα…
Όλα ξεκίνησαν από τα it girls (τα κορίτσια εκείνα με τους χιλιάδες followers στα social media) που θυμήθηκαν τα scrunchies και άρχισαν να τα φοράνε και να φωτογραφίζονται. Έτσι, η Cara Delevingne, η Rita Ora και πιο πρόσφατα η Selena Gomez έγιναν οι σύγχονες Carrie Bradsaw και Madonna με τα scrunchies στα μαλλιά. Να, δες παρακάτω…

Βεβαίως, από τον χορό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι σχεδιαστές. Στην pre fall 2014 collection τους οι Rag & Bone είχαν scrunchies, ο Sam McKnight έντυσε τα κεφάλια των μοντέλων στο show της Chanel με χειροποίητα scrunchies που κατέληγαν σε κλωστές, ενώ τόσο ο Marc Jacobs όσο και ο οίκος Missoni σχεδίασαν και πουλάνε scrunchies. Μάλιστα, ο οίκος Missoni το κοστολόγησε 95 δολάρια, είναι ίσως το πιο ακριβό προς πώληση scrunchie και (surprise! surprise!) sold out στο net-a-porter!

Στην τελευταία καμπάνια του οίκου Chanel η Cara Delevingne φοράει scrunchie. Αριστερά, τα μαλλιά στο show των Rag & Bone και δεξιά ένα από τα scrunchies με την υπογραφή Marc Jacobs.

Συμπέρασμα: αν θες να είσαι το κορίτσι που λέγεται διαβασμένο θα πρέπει να πας τώρα και να αγοράσεις ένα scrunchie. Και αν το σετάρεις και με ψηλόμεσο τζιν και κοντό T-shirt ακόμη καλύτερα. Εγώ, πάντως, να ξέρεις πως στο εξής θα κυκλοφορώ με αυτή την στολή!

Περίμενε! Περίμενε! Πριν βγεις για shopping κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες μερικά από τα scrunchies που διάλεξα για ΄σένα!

Read More

And More