Swag! Δοκιμάσαμε το πιο hot κούρεμα ΤΩΡΑ σε εμάς! Δες το πριν και το μετά!

Ένα 70% των άρθρων που διαβάζεις εδώ στο beauty είναι βιωματικό (το 30 υπάρχει γιατί η μέρα έχει μόνο 24 ώρες). Παράδειγμα: τη μια μέρα μπορεί να σου δείξουμε μια κοτσίδα, την άλλη μέρα (ή/και την ίδια) θα την έχω κάνει στα μαλλιά μου. Παράδειγμα 2: δεν έχεις ιδέα πόσα κραγιόν έχουν περάσει από τα χείλη μου ή lip balms για να τεστάρω πριν γράψω γι’αυτά (check εδώ για του λόγου το αληθές). Παράδειγμα 3: το Swag κούρεμα!

Και αυτό είναι το θέμα μας εδώ: το Swag κούρεμα, αυτό το κούρεμα με την μακριά φράντζα και το υπόλοιπο μήκος στους ώμους που μοιάζει λίγο και σαν να κούρεψες μόνη σου τα μαλλιά σου. Αν σου αρέσει αυτή εδώ η στήλη θα είχες διαβάσει εδώ πριν λίγο καιρό ότι το καρέ είναι πλέον ξεπερασμένο και πως το 2015 το swag είναι το νέο must-hot-βάλε-όποιο-επίθετο-θες κούρεμα! Και αλήθεια σου λέω, αν δεν είχα αυτό το σύνδρομο της Ραπουνζέλ με τα μαλλιά (όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά) κι εκείνο το τραύμα της εφηβείας όταν δεν ξέρω κι εγώ πώς μου την σβούρηξε κι έκοψα τα μαλλιά μου από το ύψος γλουτών (εντάξει, ακραίο) σε ύψος… σχεδόν ξυρισμένα (πιο ακραίο!). Οπότε, παρόλο που ήθελα πολύ να δοκιμάσω το Swag κούρεμα πάνω μου δεν το τόλμησα. Αν και, βεβαίως, πιστεύω ότι ταιριάζει καλύτερα σε κορίσια με σπαστά μαλλιά και όχι ολόισια και σίγουρα όχι… ολόσγουρα!

Αλλά επειδή όλα είναι θέμα timing, την πιο κατάλληλη στιγμή η Άρτεμις (aka Θύμιου, aka συντάκτρια news/ αν θες να διαβάσεις ωραία ελεύθερα θέματα από την Άρτεμις κάνε κλικ εδώ στο blog των συντακτών του TLIFE) είχε εκείνη την ανάγκη που δεν είχα εγώ: να κόψει τα μαλλιά της για να αλλάξει. Και όπως και στο blog κι εδώ το θέμα ήταν ελεύθερο. Με άλλα λόγια το άφησε πάνω μας.

Την μεταμόρφωση έκανε η hairs stylist Σοφία Νομικού (είναι πολύ ενημερωμένη- το βλέπεις και από το δικό της στιλ- οπότε σου εμπνέει απόλυτη ασφάλεια η σκέψη του να αφήσεις το… μέλλον του στιλ σου στα χέρια της) και παρακάτω σου έχουμε μια σειρά από φωτογραφικά ντοκουμέντα, λεπτομέρειες γι’αυτό το κούρεμα και κυρίως το ΜΕΤΑ της Άρτεμις (ξέρω πως σου αρέσουν πολύ αυτά).

Αλλά πριν από αυτό, μερικές photos που βρήκα από τα fashion shows για την σεζόν Spring/Summer 2015 όπου κάμποσα μοντέλα είχαν αυτά τα μαλλιά! Και δεν έχω καλύτερο επιχείρημα ότι τα μοντέλα πρώτης γραμμής κόβουν έτσι τα μαλλιά τους ΤΩΡΑ προκειμένου να καταλάβεις πόσο huuuuuuuuugeeeeeee είναι αυτό το trend!


Πολλά από τα μοντέλα που περπάτησαν σε top οίκους όπως Chloe, Rodarte, Elie Saab, John Galliano και Jason Wu είχαν κόψει τα μαλλιά τους swag!

Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ SWAG #REALBEAUTYTRANSFORMATION
Για αρχή να σου πω ότι η Άρτεμις έχει πολύ μακριά και πολύ πλούσια μαλλιά που στην κανονική τους φάση είναι κάπως σπαστά. Κι επίσης να σου πω ότι έχει να κόψει τα μαλλιά της περίπου δύο χρόνια. Σε αυτή την φάση, λοιπόν, (ok, πριν το swag) ήταν/είναι έτσι…

Και κάπου εδώ η μεταμόρφωση από την Σοφία Νομικού ξεκίνησε. Δες και κράτησε σημειώσεις για το πώς θα έχεις κι εσύ το τέλειο swag και τι να ζητήσεις από τον κομμωτή σου.

– Το swag κούρεμα γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά για να κοπεί το μεγάλο μήκος. Έπειτα, αφού τα στεγνώσεις τελειοποιείς κάποιες λεπτομέρειες.
– Το swag κούρεμα έχει κυρίως να κάνει με τις φράντζες μπροστά και τα πολλά ντεγκραντέ στα μαλλιά και όχι τόσο με το υπόλοιπο μήκος. Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, ας πούμε, μπορείς να κάνεις ένα swag και να το διατηρήσεις στο ύψος του κουμπώματος του σουτιέν (τα αγόρια θεωρούν πολύ sexy αυτό το μήκος). Αλλά όσο πιο κοντά τα κόβεις τόσο περισσότερο στιλ προσθέτεις. Το μακρύ καρέ είναι το ιδανικό μήκος.
– Αφού η Άρτεμις απέκτησε το σωστό μήκος (η Σοφία ήθελε λίγο ακόμη αλλά και η Άρτεμις είχε κάποτε αυτό το σύνδρομο της Ραπουνζέλ), χρησιμοποίησε το ψαλίδι κάθετα ώστε να δώσει κίνηση στα μαλλιά και αυτή την αίσθηση ότι έχει κουρευτεί μόνη της. Την πρόχειρη και απελευθερωμένη αίσθηση που επιβάλλει το swag!


– ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΝΤΖΑ: Επειδή μιλάμε για φράντζα και όχι ατέλειες το μήκος πρέπει να είναι πιο κάτω από τα φρύδια. Όλες ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι αυτό το μήκος αλλά να που τα κορίτσια του swag είναι τόσο cool που τίποτα δεν μπορεί να τους εκνευρίσει! Ακόμη και τα μαλλιά μέσα στα μάτια!
– ΓΙΑ ΤΟ STYLING: Μπορεί το swag να φαίνεται ένα effortless κούρεμα, δηλαδή από αυτά που δεν προϋποθέτουν προσπάθεια για το styling, αλλά αν θες την γνώμη μου είναι το εντελώς αντίθετο: ΤΟ SWAG ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ STYLING. Και στο γράφω με κεφαλαία για να το έχεις υπόψιν σου αν το κάνεις και ξυπνάς κάποια πρωινά στο παραπέντε για την δουλειά και με… στολίζεις κάπως γιατί σε παρέσυρα να το κάνεις! Όμως, η Σοφία Νομικού είναι υπερτέλεια και έχει πάντα και κάποια styling tips που τα κάνει να δείχνουν όλα πολύ πιο εύκολα. Είναι τα ίδια styling tips που έδωσε στην Άρτεμις και που σημείωσα κι εγώ (για αλτρουστικούς λόγους. Για σένα!)
– Κάνε τα μαλλιά σου λίγο ψαλίδι και μετά άνοιξε πολύ με τα δάχτυλά σου. Είναι ο τέλειος τρόπος να δείχνει τέλειο και το swag σου!
– Πέσε για ύπνο και κάνε τα μαλλιά σου 7-8 κεφτεδάκια γνωστά και ως σινιόν. Λύσε το άλλο πρωί και θα έχεις το σπάσιμο που θες
– Ενναλακτικά, αν είσαι φρεσκολουσμένη πλέξε τα μαλλιά σου όπως είναι νωπά σε 4-5 πλεξίδες σφιχτές, πέσε για ύπνο, κάνε λίγο πιστολάκι για να τα στεγνώσεις το άλλο πρωί, λύσε και είσαι έτοιμη
– Για το στέγνωμα της φράντζας φρόντισε ο αέρας να πέφτει πάντα ακολουθώντας την φορά της τρίχας και ποτέ ενάντια!
– Αν η φράντζα σου λαδώσει την δεύτερη μέρα μπορείς να λούζεις και να στεγνώνεις μόνο αυτήν!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ PARΤ: Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ SWAG (ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΡΕΣΚΑΡΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ)…

Λοιπόν, πώς σου φαίνεται η Άρτεμις μετά την αλλαγή της; Στείλε comments! Από εμάς εδώ πάντως έχει εισπράξει κάμποσα κολακευτικά σχόλια! Και κάτι ακόμη: σε πείσαμε να το κάνεις; Θα ήθελα να ξέρω!
PS: Μετά και από αυτό δεν πρέπει να έχεις καμιά αμφιβολία πως ό,τι σου προτείνουμε στο προτείνουμε γιατί αρέσει πρώτα σε εμάς!

Read More

And More