Βαφή μαλλιών στο σπίτι: όσα ήθελες να ρωτήσεις έναν hair colorist τα ρωτήσαμε εμείς για σένα!

Τον τελευταίο χρόνο στη ζωή μας έχουν αλλάξει πολλά. Σε συνάρτηση με την ομορφιά μια από τις πολλές αλλαγές ήταν ότι ακόμη και αυτές που δεν βάφαμε τα μαλλιά μας μόνες μας στο σπίτι ήρθε η στιγμή να το κάνουμε. Γιατί αφενός η ρίζα που κατέβαινε δεν μας βοηθούσε καθόλου στα zoom meetings και αφετέρου μια ανανέωση χρώματος στην καρδιά της καραντίνας λειτουργούσε (και εξακολουθεί να λειτουργεί) ως mood booster. Και το πιο σημαντικό: τα κομμωτήρια στα οποία πολλές πηγαίναμε για βαφή μαλλιών είναι κλειστά για μεγάλο διάστημα. Ή ανοίγουν και κλείνουν κάθε τόσο!

Από την άλλη, όμως, αν βάφεις τα μαλλιά σου για πρώτη φορά μόνη σου στο σπίτι είναι πολύ λογικό να έχεις απορίες: Πώς επιλέγεις τη σωστή απόχρωση για τα μαλλιά σου αν μέχρι σήμερα τα έβαφες στο κομμωτήριο; Πόση ώρα βάζεις τη βαφή στη ρίζα και πόση στις άκρες; Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα ήθελες να ρωτήσεις αλλά και τις δικές μας απορίες (πίσω από κάθε beauty editor κρύβεται ένα κορίτσι που τους προηγούμενους μήνες έβαψε τα μαλλιά του!) και κάναμε μια αναλυτική συζήτηση με την την Αφροδίτη Βάσου, hair colorist και συνεργάτης της Korres. 

-Έβαφα τα μαλλιά μου στο κομμωτήριο. Σήμερα θέλω να τα βάψω στο σπίτι στο ίδιο χρώμα. Πώς επιλέγω τη σωστή απόχρωση; 

Εάν ξέρουμε τον κωδικό της βαφής μας, άνετα μπορούμε να κάνουμε την αντιστοίχιση με το χρωματολόγιο. Υπάρχει μία κοινή αντιστοίχιση με μικρές αποκλίσεις από εταιρία σε εταιρία. Σε περίπτωση που δε γνωρίζουμε τον κωδικό μας, τότε κάνουμε αντιστοίχιση του τμήματος των μαλλιών δύο πόντους κάτω από τη φυσική μας ρίζα με το τουφάκι στο χρωματολόγιο. Ποτέ από τις άκρες, γιατί με την πορεία του χρόνου έχουν ξεθωριάσει.

-Μπορώ να αναμείξω διαφορετικές αποχρώσεις για να πετύχω τον προσωπικό μου τόνο;

Βεβαίως, ακόμα και στην περίπτωση που οι βαφές της επιλογής μας έχουν διαφορετικών βαθμών developer, παραδείγματος χάριν οι βαφές εφτά και οχτώ.

-Πόσα κουτιά βαφής χρειάζομαι για να βάψω τα μαλλιά μου;

Το ένα κουτί βαφής αντιστοιχεί σε μεσαίας πυκνότητας μαλλιά, μέχρι τους ώμους. Εάν δε χρειαστούμε ολόκληρη τη βαφή για την κάλυψη των μαλλιών μας, τότε φυλάμε τη βαφή και το developer στις αντίστοιχες συσκευασίες τους.

-Έχουν ξανοίξει οι άκρες μου. Πόση ώρα βάζω την βαφή στην ρίζα & πόση ώρα στις άκρες;

Στα καστανά και στα ξανθά ακολουθούμε κανονικά τις οδηγίες της βαφής, ακόμα κι όταν έχουν ξανοίξει τα μαλλιά μας. Ενώ στα κόκκινα ή στα χάλκινα, εφαρμόζουμε στις άκρες δέκα λεπτά μετά την εφαρμογή στη ρίζα.

-Υπάρχουν κάποια tips κάλυψης για τα επίμονα λευκά;

Φυσικά και υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι να συνδυάζουμε τη βαφή της επιλογής μας με την αντίστοιχη φυσική απόχρωση. Παραδείγματος χάριν, το 7.3 με το 7.0. Επίσης, σε μαλλιά με πάνω από 70% λευκά, συνδυάζουμε τη βαφή της επιλογής μας με ένα τόνο σκουρότερη φυσική απόχρωση, παραδείγματος χάριν το 7.3 και το 6.0 και το χρωματικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

-Πώς μπορώ να περιποιηθώ τα μαλλιά μου πριν ή μετά την βαφή; Τι είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζω; 

Ένας πολύ βασικός κανόνας είναι ότι η βαφή εφαρμόζεται πάντα σε άλουστα μαλλιά, γιατί το φυσικό σμήγμα προστατεύει το τριχωτό. Όσο για τη φροντίδα του χρώματος μετά, χρησιμοποιούμε προϊόντα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά, όπως σαμπουάν, conditioner, μάσκες: διατηρούν το χρώμα, θρέφουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά και βελτιώνουν την ανταπόκριση της τρίχας στην επόμενη βαφή.

…Και ποια βαφή να επιλέξω; 

Ως beauty editor που δεν έχει πειράξει ποτέ μόνη της ούτε τρίχα από τα μαλλιά της και που καλείται τώρα για πρώτη φορά να βάψει τα μαλλιά της μόνη της, το πιο βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια. Ασφάλεια και ως προς τα συστατικά που θα περιέχει η βαφή αλλά και ως προς το αποτέλεσμα!

Η Korres είναι ένα brand που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια με κάθε του προϊόν και οι βαφές μαλλιών δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η απάντηση, λοιπόν, στο παραπάνω ερώτημα είναι η βαφή Argant Oil Advanced Colorant. Περιέχει φυτική κυτταρίνη, στηρίζεται στην τεχνολογία Pigment-lock technology που “κλειδώνει” το χρώμα ενώ πρόκειται για μόνιμη βαφή χωρίς αμμωνία. 

Γιατί, όμως, να προτιμήσουμε βαφή χωρίς αμμωνία; Γιατί είναι λιγότερο επιθετική και για τα μαλλιά και το τριχωτό, ενώ οι σύγχρονες βαφές χωρίς αμμωνία έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα μαλλιών μετά από κάθε εφαρμογή.

Και φυσικά, για να παρατείνεις τη λάμψη του χρώματος αλλά και για να διατηρήσεις την υγεία των μαλλιών σου μέχρι την επόμενη βαφή, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα προϊόντα. Η σειρά Argan Oil Advenced Colorant ολοκληρώνεται από τη σειρά περιποίησης Post Colour που αποτελείται από σαμπουάν, conditioner και μάσκα. Και όπως μαρτυρά ο τίτλος του, τόσο οι βαφές όσο και η σειρά φροντίδας για μετά την βαφή έχουν ως ένα από τα βασικά συστατικά τους το έλαιο argan που είναι πολύ θρεπτικό και φροντίζει την υγεία, την ενυδάτωση και τη θρέψη της τρίχας. 

Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου με τη βαφή Korres Argan Oil Advanced Colorant μόνη σου στο σπίτι

Και αφού πήρες τις απαντήσεις που χρειαζόσουν, πάτησε play στο παρακάτω πολύ χρηστικό βίντεο για να δεις βήμα- βήμα αναλυτικά πώς μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι.