Glowing skin from within! Η λαμπερή επιδερμίδα χρειάζεται ένα από αυτά τα προϊόντα!

Κάποτε είχαμε να κάνουμε με την απόλυτα ματ επιδερμίδα, εκείνη που δεν είχε καθόλου γυαλάδες. Γιατί κάποτε οι γυαλάδες ήταν συνώνυμο της λιπαρής επιδερμίδας. Αργότερα, περάσαμε στην εποχή του highlighter το οποίο τοποθετούσαμε σε πολύ συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο με σκοπό να αντανακλούν το φως και να δείχνουμε πιο λαμπερές. Αλλά επαναλαμβάνω: σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο.

Λοιπόν, το trend αυτό πλέον θεωρείται ξεπερασμένο (σχεδόν όσο η απόλυτα ματ επιδερμίδα) και το ζητούμενο των makeup artist και του κόσμου του instagram είναι το glowing skin from within. Αυτό που θέλουμε, δηλαδή, είναι να πετύχουμε λαμπερή επιδερμίδα εκ των έσω, λαμπερή επιδερμίδα που να μοιάζει περισσότερο με δείγμα υγείας παρά με αποτέλεσμα makeup.

https://www.instagram.com/p/BuRlXTnlegF/

Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε καλή ενυδάτωση από κάτω και οπωσδήποτε ένα υγρό bronzer- highlighter το οποίο χρησιμοποιείται με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1. Κάτω από το makeup ως primer

2. Μαζί με το makeup. Εδώ κάνεις μίξη ίσης ποσότητας foundation με highlighter, ζεσταίνεις στις παλάμες σου και απλώνεις το προϊόν σε όλο σου το πρόσωπο

3. Πάνω από το makeup τοπικά στα σημεία που θέλεις να δώσεις λάμψη. Αυτά τα σημεία είναι συνήθως τα ζυγωματικά, η κορυφή της μύτης και η περιοχή πάνω από τα φρύδια. Βεβαίως, πολύ πρόσφατα ο international makeup artist της Nars, Vincent Ford, μου έδωσε το τέλειο tip για να βρούμε αυτά τα σημεία και το tip είναι το εξής: φόρεσε ενυδατική, βγες έξω στον ήλιο και εντόπισε τα σημεία που λάμπει περισσότερο η επιδερμίδα σου. Στα σημεία αυτά, λοιπόν, φοράς και το highlighter!

Nars Super Radiant Booster, €33.50. Είναι από τα τελευταία λανσαρίσματα που έχουν προστεθεί στην κατηγορία των radiant προϊόντων και από το γεγονός ότι η ονομασία του είναι “booster” αντιλαμβάνεσαι τι εφέ μπορεί να έχει. Είναι αρκετά παχύρρευστο, η απόχρωση του είναι πασπαρτού αφού ταιριάζει σε όλες (ο Francois Nars έχει την τάση να δημιουργεί τέτοιες αποχρώσεις με πιο χαρακτηριστική την Orgasm) και είναι συλλεκτικό. Άρα, ένας λόγος παραπάνω να θέλεις να το αποκτήσεις!

Laura Mercier Viva Cuba Liquid Face llluminator, €34.47. Αν χρησιμοποιείς foundation σε πιο λεπτόρρευστη μορφή που μοιάζουν με serum, ένα αντίστοιχης υφής προϊόν θα σε βοηθήσει περισσότερο να κάνεις τη μίξη. Το μοναδικό που πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι να ανακινήσεις καλά πριν το χρησιμοποιήσεις για να ενοποιηθούν οι λάμψεις που υπάρχουν στη σύνθεσή του.

 

  Tom Ford Skin Illiminator, €40.81. Ο Tom Ford λατρεύει τις λάμψεις και το καλοκαίρι και δεν θα μπορούσε να μην έχει στη συλλογή του το τέλειο προϊόν. Η ροδακινί- ροζ απόχρωση ταιριάζει σε κάθε τόνο! Και ένα fun fact: ο λόγος που ο Tom Ford τοποθετεί τα καλοκαιρινά του προϊόντα μέσα σε λευκά packaging είναι για να δημιουργεί εντονότερα contrast ανάμεσα σε αυτά και τη μαυρισμένη επιδερμίδα (σκέψου το: αν η συσκευασία ήταν μαύρη η αντίθεση δεν θα ήταν τόσο έντονη).

Anastasia Beverly Hills Liquid Glow, €31.95. Είναι από τα πιο παχύρρευστα και πλούσια σε χρωστικές bronzer της αγοράς. Best part; Έρχεται σε επτά αποχρώσεις έτσι ώστε να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει πιο πολύ στον τόνο σου. Κι ένα tip: απόφυγε τις υπερβολές και πήγαινε max δύο τόνους παραπάνω αλλιώς το contrast ανάμεσα στην επιδερμίδα σου και τα χέρια σου θα σε προδώσει!

Smashbox Crystalized Shimmer Drops, €19.96. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτίμησε ένα αντίστοιχο υγρό highlighter στα… λευκά όπως αυτό εδώ το Smashbox. Στα plus του προϊόντος, εκτός από το αποτέλεσμα που αφήνει στην επιδερμίδα, είναι ότι περιέχει απλικατέρ ώστε να μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

Shiseido Synchro Skin Illuminator, €34.08. Αυτό που αγαπάμε στο συγκεκριμένο υγρό bronzer είναι ότι μπορείς να “χτίσεις” το αποτέλεσμα και να το πας εκεί που θες ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις! Επίσης, έρχεται σε δύο αποχρώσεις: πιο ανοιχτό και πιο σκούρο για να διαλέξεις.

 

Read More

And More