Να γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πλένεις τα πινέλα σου και ποιος είναι ο σωστός τρόπος!

Στη λίστα με τα πιο βαρετά πράγματα στον κόσμο της ομορφιάς είναι το να πλένεις τα πινέλα σου κάθε λίγο και λιγάκι. Εκτός αν είσαι Παρθένος με Παρθένο (έχω τον έναν από τους δύο Παρθένους!). Σε κάθε άλλη περίπτωση, η διαδικασία είναι τόσο βαρετή που έχει φτάσει να περάσει και μήνας χωρίς να τα αγγίξει το νερό. ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-Ο ΛΑ-ΘΟΣ!

Τα πινέλα είναι καλός αγωγός… βακτηρίων και αν αυτό το επιχείρημα είναι τόσο θεωρητικό που δεν σε αγγίζει καν ρίξε μια ματιά παρακάτω στις photos που ανέβασε το top model από την Αυστραλία Anthea Page προκειμένου να μας δείξει τι συνέβη σε εκείνη από όχι τόσο καθαρά πινέλα κατά την διάρκεια του fashion week!

Εν ολίγοις, όπως έγραψε η ίδια, ο λόγος που ανέβασε αυτή τη photo δεν ήταν για να κατηγορήσει τους make up artists αλλά για να μας επιστήσει την προσοχή και να είμαστε συνεπείς σε σχέση με την υγιεινή και τον καθαρισμό των πινέλων μας αλλά και γενικά! Όπως γράφει, εξαιτίας κάποιου πινέλου κατά την διάρκεια του fashion week έπαθε μια σοβαρή φλεγμονή στο μάτι και αναγκάστηκε να πάρει φάρμακα.

Ok μέχρι εδώ! Η παραπάνω photo θα μας κάνει όλες να τρέξουμε το βράδυ σπίτι και να πλύνουμε τα πινέλα μας. Το task είναι: πώς θα το κάνουμε σωστά; O Mario Dedivanivic, προσωπικός make up artist της Kim Kardashian έχει το τέλειο tip να μοιραστεί μαζί μας! Δες!

Το κόλπο είναι να αναμείξεις σαμπουάν (το ξέρεις!) με μερικές σταγόνες tea tree oil (δεν το ξέρεις!). Το ταϊόδεντρο έχει αντιβακτηριακή δράση και μπορείς να το απλώσεις τοπικά ακόμη και στα σπυράκια σου.

Τώρα το μόνο που σου μένει είναι να ορίσεις μια μέρα που θα πλένεις τα πινέλα σου και να μην παρεκκλίνεις από αυτό (η δική μου είναι η Κυριακή)! Α! Και να αναζητήσεις το tea tree oil (στο Body Shop σίγουρα θα βρεις!).

Read More

And More