Τα νύχια σου σπάνε και ξεφλουδίζουν; Πώς θα το σταματήσεις!

Έχουν περάσει κάμποσες εβδομάδες που δεν έχω δει πώς είναι τα νύχια μου “από κάτω”. Όπου το από κάτω, τα νύχια μου χωρίς βερνίκι γιατί μπορώ να χρεωθώ το αμάρτημα ότι πέρασα κάμποσους μήνες κάνοντας ημιμόνιμο. Τελευταία είχα αποφασίσει να κάνω και αυτό το nail detox αλλά να που κάτω από το ημιμόνιμο τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα από αυτό που περίμενα.

Η παραπάνω ιστορία δεν είναι δική μου. Ή δεν είναι ΜΟΝΟ δική μου. Η παραπάνω ιστορία θα μπορούσε να έχει ειπωθεί από πολλές από εμάς. Μόνο που εγώ (ακούγεται αρκετά εγωκεντρικό αν και το κίνητρο είναι πέρα για πέρα αλτρουιστικό) έχω τις σωστές πηγές! Σε αυτή την περίπτωση η top celebrity nail expert, Άννα Αλμπάνη, η οποία έχει όλο το know how όχι μόνο για να σταματήσουν τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν, αλλά και να τα μακρύνεις!

“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να επανορθωθεί η φθορά των νυχιών σου είναι να αφαιρέσεις όλα τα προϊόντα και να τα κόψεις πολύ κοντά ώστε να μην υπάρχει ελεύθερο άκρο”, μου εξηγεί η Άννα Αλμπάνη. Σκέψου το: το ελεύθερο άκρο είναι το σημείο από όπου ξεκινάει να σπάει το νύχι.

Όσο για το αν θα πρέπει/μπορείς να βάφεις τα νύχια σου η ιδιοκτήτρια του Νύχι- Νύχι λέει: “Xρησιμοποίησε οπωσδήποτε μια ενυδατική βάση. Η Rejuvination της Jessica είναι πολύ καλή και απόλυτα εξειδικευμένη για νύχια που έχουν αφυδατωθεί από τα συνεχόμενα ημιμόνιμα”.

Επίσης, ένα φοβερό tip που έμαθα από εκείνη είναι να χρησιμοποιώ μάσκα νυκτός στα… νύχια μου! “Η Jessica έχει μια ειδική μάσκα νυχιών που λέγεται Nourish αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν βάζεις και στο πρόσωπό σου! Καν’το οπωσδήποτε πριν πέσεις για ύπνο!”, μου τονίζει.

Μια άλλη συνήθεια που πρέπει να αποβάλεις: “Μην κάνεις buffer στα νύχια σου εκτός αν χρησιμοποιείς ένα γυαλιστερό buffer που προκαλεί υπεραιμία και βοηθά τα νύχια να μακρύνουν πιο γρήγορα”.

Όσο για το διάστημα που δεν πρέπει να βάφεις τα νύχια σου: “Ένας μήνας είναι ιδανικός”, λέει η Άννα Αλμπάνη. Και αυτός ο μήνας μόλις απέκτησε ένα τέλειο όνομα από εκείνη: Cheminal break up! Τα νύχια σου το χρειάζονται! Και ένας ακόμη όρος στον οποίο με μύησε: Το 7free και το 10free! Πιο συγκεκριμένα, για να βοηθήσεις τα νύχια σου να μεγαλώσουν και να ανακτήσουν την υγιή τους όψη, πρέπει να επιλέγεις βερνίκια που δεν έχουν αυτά τα δέκα χημικά που συναντώνται συχνότερα σε αυτά:

1.Toluene

2.Dibutyl Phthalate (DBP)

3.Formaldehyde

4.Formaldehyde Resin

5.Camphor

6.Ethyl Tosylamide

7.Xylene

8.Parabens

9.Animal by-products

10.Fragrance

Και μερικά αγαπημένα μας προϊόντα

Gel effect base color, Korres

Κρέμα επανόρθωσης νυχιών, Jessica

Λαδάκι ενυδάτωσης για τα επωνύχια Cuticule Care Sephora Collection, €7.95

 

Θεραπεία για νύχια που είναι αδύναμα και σπάνε, OPI Nail Envy sensitive and peeling – Durcisseur soin de l”ongle, €31.95

 

Read More

And More