Ο top hair stylist, E. Souleiman, που έχει κάνει N. Campbell, Κ. Moss κ.α. αποκλειστικά στο TLIFE!

Αυτό το άρθρο παύλα συνέντευξη θα μπορούσε εναλλακτικά να έχει τον τίτλο “Αγαπώ την δουλειά μου #4862”. Γιατί να, είναι και αυτή η δουλειά που σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις εκείνον τον top hairstylist του οποίου τα χέρια λίγο πριν είχαν αγγίξει τα μαλλιά της Kate Moss και της Naomi Campbell, που έχει περάσει την μισή ζωή του στα studio φωτογράφισης για εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών στον κόσμο, όπως της Vogue, και την άλλη του μισή στα backstage των catwalks για να κάνει μαλλιά για οίκους όπως Alexander McQueen, Haider Ackerman, Tommy Hilfiger (και αν συνεχίσω να γράφω για τους οίκους που έχει κάνει θα γράψω τουλάχιστον 1000 λέξεις ακόμη, οπότε κάπου εδώ σταμάτω!).

Είναι ο Eugene Souleiman, τον οποίο συνάντησα στο Λονδίνο για ένα ολοκαίνουριο λανσάρισμα της Wella κι ένα εκπληκτικό… hair show (έρχεται και βίντεο!). Και μας μίλησε για όλα: από τα πρακτικότερα tips για τα μαλλιά, όπως πότε πρέπει να χτενίζεσαι (πριν ή μετά το λούσιμο;), ποια ήταν τα αγαπημένα του μαλλιά που έκανε για την σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2014, αλλά και… surprise, surprise, ποιο ήταν το… λιγότερο αγαπημένο του! Αχά!
PS: Οι συνεντεύξεις είναι ομαδικές και έγιναν από συναδέλφους beauty editors από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Αλλά διεκδικώ πνευματικά δικαιώματα για τις δύο τελευταίες!


– Μιλούσες για κίνηση των μαλλιών και την υφή. Τι τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα;

Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλές τεχνικές. Για ΄μένα, όταν μιλάω για υφή, μιλάω για μια υφή με την πολύ χαλαρή έννοια. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε. Είναι κάτι πολύ λαμπερό, είναι κάτι αέρινο ή απόλυτα ίσιο. Αυτή την περίοδο μου αρέσουν πολύ οι χαλαρές και οι αέρινες υφές. Μπορεί να είναι τα μαλλιά που έχουμε κάνει με μια πολύ μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και πιστολάκι στις άκρες τους, μαλλιά που είναι ελεύθερα, αισθησιακά, αληθινά μαλλιά που δεν δείχνουν ότι πίσω τους κρύβεται πολύ δουλειά. Δεν μου αρέσει να βλέπω πίσω από ένα χτένισμα προσπάθεια. Μου αρέσουν τα μαλλιά με ατέλειες. Αυτό ή ένα χτένισμα που μοιάζει με γλυτπό.
– Ποια η γνώμη σου στο να χρησιμοποιούμε αξεσουάρ μαλλιών ή extensions;
Για ΄μένα, είναι κάτι που κάνω κάθε μέρα. Το να δουλεύεις στην μόδα σημαίνει να δημιουργείς ψευδαισθήσεις. Ό,τι βλέπεις δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που βλέπεις. Όταν κοιτάζεις μια σελίδα περιοδικού, αν το φως είναι πιο σκληρό από το φυσικό φως της ημέρας και έρχεται πίσω από τα μαλλιά τότε τα μαλλιά δείχνουν διάφανα. Αυτό είναι κάτι που δεν θες. Οπότε πας να δημιουργήσεις μια άλλη ψευδαίσθηση τοποθετώντας το φως αλλού. Το να δημιουργείς μαλλιά για εμένα είναι να δημιουργείς έναν χαρακτήρα, ή έναν άνθρωπο, ή ένα lifestyle. Αντιμετωπίζω τα μαλλιά από μια γενική οπτική γωνία.

– Όταν ταξιδεύεις στο Παρίσι ή στο Μιλάνο πόσες βαλίτσες έχεις μαζί;
Δώδεκα! Αλλά τις έχω χωρισμένες. Μια βαλίτσα με hair spray, μια βαλίτσα με αξεσουάρ μαλλιών, μια βαλίτσα με πιστολάκια και πρέσες. Για το Παρίσι έχω δεκαοχτώ βαλίτσες. Για την Νέα Υόρκη δώδεκα. Μου παίρνει έναν ολόκληρο μήνα για να οργανώσω τα πράγματά μου. Και φυσικά έχω και μια βαλίτσα με τα πράγματα που αγαπώ. Βιβλία, μουσική… Γιατί είναι πολύ σημαντικό να παίρνω έμπνευση από αυτά όταν δουλεύω.

– Ποια είναι τα πράγματα που σε εμπνέουν;
Όταν μιλάω για έμπνευση, μιλάω για την Αμερική, το να ακούς πολύ μουστική, για το San Fransisco, κιθάρες, μουστικούς κι έναν συγκεκριμένο μουσικό, τον Ty Sygall. Είναι απίθανος! Επίσης, μου αρέσει πολύ η punk rock, αλλά η punk rock είναι μια μίξη με ψυχεδέλεια. Και είναι και μια άλλη μπάντα, η VOC Band που κάνουν τέτοια μουσική. Εμπνέομαι από πολλά πράγματα, όπως τα blues, τα παλιά γνήσια blues. Μου αρέσει να ακούω τα πάντα και να βλέπω τα πάντα που έχουν μια πραγματικά διαφορετική οπτική. Οι πηγές έμπνευσής μου είναι εναλλακτικές.

– Υπάρχει ένα και μόνο προϊόν που αγαπάς;
Ocean Sprits της Wella! Σοβαρά, είναι το αγαπημένο μου προϊόν γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με άπειρους τρόπους. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις όγκο, να κάνεις ένα extreme χτένισμα, να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου. Το λατρεύω! Σου δίνει την αίσθηση ότι δεν έχεις καταβάλει υπερπροσπάθεια!



Ο Eugene Souleiman με τον colorist της Wella, Josh Wood στην συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο

– Στην καθημερινότητά μας, ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με τα μαλλιά μας;
(Γέλια!) Βλέπεις μιλάς σε εμένα τώρα κι εγώ θα σου πω ότι τα καθημερινά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου είναι πολύ όμορφα! Ρεαλιστικά, όμως, θα σου πω πως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τα μαλλιά σου είναι να επενδύσεις σε ένα καλό σαμπουάν κι ένα καλό conditioner. Γιατί πιστεύω πως όλα ξεκινούν από μια καλή βάση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Μου αρέσουν τα ίσια μαλλιά, χωρίς ντεγκρανταρίσματα, που είναι σε καλή κατάσταση. Τα υγιή μαλλιά. Επίσης, το να χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο είναι πολύ σημαντικό! Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι δεν κάνουν! Όλοι χτενίζουν τα μαλλιά τους μετά το λούσιμο. Όταν, όμως, τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα και καταστρέφονται. Οπότε ένα καλό tip είναι να τα χτενίζεις πριν το λούσιμο και αφού τα έχεις στεγνώσει με πιστολάκι.
– Ποια είναι τα don’t των μαλλιών;
Δεν υπάρχουν! Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις με τα μαλλιά σου. Γιατί με τα μαλλιά σου πρέπει να διασκεδάζεις! Και το να κάνεις διαφορετικά πράγματα είναι must. Επίσης, αυτό που είναι don’t για ΄σένα μπορεί να είναι do για κάποια άλλη. Για τα δικά σου μαλλιά, λοιπόν, μην χρησιμοποιείς προϊόντα με αλκοόλ. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν με ενυδατικά στοιχεία. Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι το πιο σημαντικό πράγμα!
– Ποια από τα μαλλιά που δημιούργησες για την σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2014 αγάπησες περισσότερο;
Του Haider Ackerman! Ήταν μια πολύ δημιουργική διαδικασία και μου αρέσουν οι προκλήσεις!

Τα μαλλιά που δημιούργησε ο Eugene Souleiman για τον Haider Ackerman για την σεζόν Spring/ Summer 2014

– Και τα μαλλιά που ήταν τα λιγότερο αγαπημένα σου;
Του Tommy Hilfiger! Νομίζω γιατί είναι πολύ νορμάλ. Έχει πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, είναι πολύ καλός. Αλλά νομίζω πως στο τέλος της ημέρας προσφέρουμε μια υπηρεσία. Σωστά; Και διαφορετικοί άνθρωποι θέλουν αυτή την υπηρεσία με διαφορετικό τρόπο. Και εσύ πρέπει να καταλαβαίνεις το κοινό σου. Ο Tommy θέλεις τα μαλλιά να είναι ίσια, όμορφα και με κίνηση κι εγώ είμαι ο πρώτος άνθρωπος που πηγαίνω μαζί του, σίγουρα. Αλλά ως hair stylist αυτό που πρέπει να κάνω είναι πολύ απλό. Κι εκείνος το αντιμετωπίζει έτσι. Εγώ, όμως, θέλω να το πάω ένα βήμα παραπέρα. Όταν ακούω την μουσική πρέπει να σκεφτώ πόσο γρήγορα θα περπατάνε τα μοντέλα και κατ’ επέκτασιν ποια θα είναι η κίνηση των μαλλιών τους. Πρέπει να σκεφτώ τα μαλλιά από μια οπτική 360 μοιρών. Πώς θα δείχνουν από πίσω, πώς θα δείχνουν με το μακιγιάζ, στο προφίλη, τι είναι αυτό που θα βλέπουν οι φωτογράφοι, πώς θα είναι τα μαλλιά των μοντέλων από το προηγούμενο show. Η προετοιμασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και όλα αυτά για τα μαλλιά ο Tommy τα αντιμετωπίζει με έναν flat τρόπο. Εμένα μου αρέσει να εργάζομαι με ανθρώπους που είναι πολύ απλοί αλλά με έναν πολύπλοκο τρόπο, αν αυτό βγάζει κάποιο νόημα!

… και τα μαλλιά που δημιούργησε ο Eugene Souleiman για τον Tommy Hilfiger για την σεζόν Spring/ Summer 2014

Read More

And More