Οι φακίδες επέστρεψαν! Τρεις τρόποι να τις κάνεις ώστε να δείχνουν τόσο φυσικές όσο της Bella Hadid!

Είναι στην γυναικεία μας φύση να θέλουμε ότι δεν έχουμε και να θέλουμε να αποβάλλουμε αυτό που έχουμε. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό με τις φακίδες: όσες έχουν φακίδες ψάχνουν τρόπους να τις ξεφορτωθούν και όσες δεν έχουν προσπαθούν να βρουν τρόπους να τις αποκτήσουν.

Βεβαίως, προς την δεύτερη κατεύθυνση έχουν βάλει το χέρι τους τα it girls που αγαπάμε και οι no makeup selfie που ανεβάζουν και τις δείχνουν με υπέροχες επιδερμίδες και εκείνες τις ακόμη πιο υπέροχες φακίδες!

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Bella Hadid η οποία λίγες ώρες πριν ανέβασε μια selfie από την Πενσιλβάνια όπου βρίσκεται με τη μαμά της και φαίνεται να απολαμβάνει τη φύση, τα αγαπημένα της άλογα κι εμείς… τις φακίδες της. Λοιπόν, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι να τις υιοθετήσεις και μάλιστα να δείχνουν απόλυτα φυσικές! Στους παραθέτουμε γιατί στις φακίδες ειδικά έχουμε κάνει διατριβή!

Ο πιο απλός τρόπος να σχηματίσεις φακίδες είναι χρησιμοποιώντας καφέ μολύβια. Προσοχή όχι khol γιατί μουντζουρώνουν εύκολα και αν θέλεις να κάνεις το αποτέλεσμα να δείχνει ακόμη πιο αληθινό, χρησιμοποίησε δύο καφέ μολύβια σε διαφορετικούς τόνους. Σκέψου το: οι αληθινές φακίδες όπως και οτιδήποτε φυσικό δεν έχουν ομοιοχρωμία και σίγουρα δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου πάρε τα καφέ μολύβια σου και σχημάτισε άνισες τελίτσες στα μάγουλα και στη μύτη. Αφού ολοκληρώσεις χρησιμοποίησε ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σου για να τις σβήσεις ελαφρώς ταμποναριστά.

 

Τον δεύτερο τρόπο μας τον είχε δείξει παλιότερα η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, global & senior artist της MAC Cosmetics, και είναι ένας από τους τελειότερους- εξυπνότερους τρόπους που έχουμε δει ποτέ! Αρχικά ξύνεις μια καφέ ματ σκιά (είναι ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσεις και μια παλιά σκιά που δεν χρησιμοποιείς πια) και την ψεκάζεις με ένα face mist ώστε να γίνει πιο υγρό το μείγμα. Έπειτα παίρνεις μια οδοντόβουρτσα, την βάζεις στο μείγμα και με τον τρόπο αυτό το περνάς στο πρόσωπό σου. Με τον τρόπο αυτό, βεβαίως, καλύπτεις την μεγαλύτερη επιφάνεια του προσώπου αλλά το αποτέλεσμα δείχνει απόλυτα φυσικό!

Last but not least: η ζήτηση για ψεύτικες φακίδες είναι τόσο μεγάλη ώστε δημιουργήθηκε εξειδικευμένο προϊόν γι’αυτόν ακριβώς το σκοπό. Πρόκειται για το Freck το οποίο είχα ανακαλύψει πριν κάποιους μήνες στο ταξίδι μου στο Λονδίνο, στο κατάστημα Liberty. Μοιάζει αρκετά με eyeliner καφέ κι έχει πολύ λεπτή μύτη στην άκρη του, οπότε αν έχεις ένα καφέ eyeliner μπορείς να πειραματιστείς και με αυτό. Η διαδικασία είναι απλή. Αφού ολοκληρώσεις με το μακιγιάζ σου, σχημάτισε μικρές τελίτσες, περίμενε λίγο να στεγνώσουν και έπειτα με τα δάχτυλά σου σβήσει ταμποναριστά. Easy, peasy!

 

Read More

And More