Site icon TLIFE

Οι καλύτερες λευκαντικές κρέμες για κάθε budget. Αν δεν ξέρεις τι να αγοράσεις για τις πανάδες σου…

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που φτάνουν στο mail του TLIFE είναι τι λευκαντική κρέμα να διαλέξω. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η έκθεσή σου στον ήλιο χωρίς αντηλιακή ή οι ορμονικές αλλαγές ευθύνονται γι’αυτή την ανομοιοχρωμία που βλέπεις στο πρόσωπό σου (γνωστή και ως… πανάδες) και την θαμπή όψη. Για να την αντιμετωπίσεις θα χρειαστείς προϊόντα με δραστικά συστατικά όπως βιταμίνη C ή AHA (α-υδροξυοεξέα) που κάνουν απολέπιση στην επιδερμίδα και ένα… bleaching effect που μειώνει τις πανάδες.

Ακριβώς επειδή αυτά τα συστατικά είναι δραστικά, τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή να τα χρησιμοποιήσεις. Όπου “τώρα”, η περίοδος της συννεφιάς γιατί αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία. Προσοχή, όμως, όχι αυτά καθεαυτά τα συστατικά αλλά ο λάθος τρόπος χρήσης τους: “Αν βάλεις παραπάνω από την ενδεδειγμένη ποσότητα ενός δραστικού προϊόντος, και ειδικά αν μιλάμε για την ρετινόλη, το δέρμα σου θα απολεπιστεί. Κι ένα απολεπισμένο δέρμα αν το δει ο ήλιος θα κάνει ερεθισμό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αν έκανες scrub και έβγαινες στον ήλιο θα δημιουργούνταν ερεθισμός!”, τονίζει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης. Ωστόσο, η έλλειψη ήλιου δεν σημαίνει ότι μπορείς να βάζεις αυτά τα προϊόντα και να βγαίνεις εκεί έξω χωρίς αντηλιακή! Θυμίσου ότι η ακτινοβολία UVA (UV Aging) διαπερνά τα σύννεφα και μας γερνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις best of λευκαντικές κρέμες και serum της αγοράς για κάθε budget: από 25 έως 500 ευρώ.

Chanel Le Blanc Creme Healthy Light Creator, €140.00. Αγαπάμε τα multi-tasking προϊόντα που είναι εκεί για να δώσουν λύση σε πολλές μας ανάγκες. Αυτή η κρέμα της Chanel ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία: κάνει ενυδάτωση, έχει λευκαντικές ιδιότητες και την χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ. All in one!

La Prairie White Caviar Illuminating serum, €505.00. Ένα απόλυτα εξειδικευμένο προϊόν από πολυτελές χρυσό χαβιάρι! Χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη που βλέπεις στον καθρέφτη σου από την πρώτη εφαρμογή, μείωση των δισχρωμιών και επιπλέον αντιμετωπίζει την χαλάρωση και στο περίγραμμα του προσώπου.

Korres Wild Rose Spotless Serum 15% Vitamin C, €35.90. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες και στο τελευταίο serum Korres θα το βρεις σε περιεκτικότητα 15%. Αυτό σε συνδυασμό με το άγριο τριαντάφυλλο χαρίζουν στην επιδερμίδα σου μοναδική λάμψη και μείωση των διχρωμιών ενώ κάτι που ακόμη πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι πρόκειται για παγκόσμιο best seller και βραβευμένο από το αμερικάνικο allure.

Frezyderm Spot End Night Cream, €25.00. Φυσικά εκχυλίσματα και κεραμίδια έχουν ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι ήδη υπάρχουσες πανάδες και να προλαμβάνεται η δημιουργία επόμενων. Τα νεκρά κερατινοκύτταρα απομακρύνονται για να εμφανιστεί από κάτω το ανανεωμένο και πιο λευκό δέρμα. Χρησιμοποίησέ το εντατικά για τρεις μήνες.

Estee Lauder Crescent White Full Whitening serum, €96.00. Αυτό το προϊόν σε μορφή serum-oil μειώνει τις πανάδες και προλαμβάνει την δημιουργία επόμενων. Μας αρέσει επιπλέον πολύ η πλούσια ενυδατική υφή του.

Avene D-Pigment Κρέμα Νυχτός Για Δέρμα Με Καφέ Κηλίδες, €33.47. Ένα από τα δυσκολότερα task είναι να αντιμετωπίσουν τις κηλίδες οι ευαίσθητες επιδερμίδες. Και αυτό γιατί τα συστατικά που κάνουν λεύκανση είναι και δραστικά και ερεθιστικά. Η Avene συγκεντρώνει στην σύνθεση αυτής της κρέμας μια σειρά από τέτοια συστατικά αλλά και το αντι-ερεθιστικό, καταπραϋντικό νερό της Avene που τα κάνει όλα πιο εύκολα!

Grown Alchemist Brightening Serum, €69.00. Τα Grown Alchemist ήρθαν επιτέλους στην Ελλάδα και αυτός ο ορός είναι ένα από τα best seller! Στοχεύει στις περιοχές όπου υπάρχει υπερέκκριση μελανίνης μειώνοντας την παραγωγή της και χαρίζοντας λεύκανση.

Glamglow Flashmud Brightening Treatment – Masque Soin Illuminateur, €20.95. Αυτή η μάσκα είναι best thing αν αυτό που σε απασχολεί είναι η λεύκανση της επιδερμίδας σου. Διώχνει το παλιό δέρμα και αποκαλύπτει σταδιακά το νέο, πιο φωτεινό και χωρίς πανάδες.

 

Caudalie Vinoperfect Radiance serum, €31.00. Αντιοξειδωτικό σταφύλι που συγκεντρώνει λευκαντικές ιδιότητες. Αυτό το serum λάμψης είναι ένα από τα best seller σε παγκόσμιο επίπεδο!

 

© 2024 tlife.gr