Οι sheet masks είναι ξεπερασμένες! Αυτή είναι η μάσκα που πρέπει να κάνεις φέτος το καλοκαίρι!

Όπως ξέρεις υπάρχουν τάσεις στη μόδα, υπάρχουν τάσεις και στον κόσμο της ομορφιάς και ειδικότερα στο skincare. Ας πούμε, τον τελευταίο καιρό όλες ασχολούμασταν με τις sheet mask, εκείνα τα εμποτισμένα φύλλα με συστατικά που μεταμόρφωναν την επιδερμίδα μας σε dt. Και μόνο αν ζούσες κάτω από μια πέτρα δεν θα είχες ακούσει γι’ αυτές! Well, well, τώρα ήρθε η ώρα να ξεχάσεις ότι ήξερες γιατί το νέο big thing στις μάσκες είναι οι overnight jelly mask. Over…what?

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: τα μεγαλύτερα προβλήματα της επιδερμίδας ξεκινούν από μια αφυδατωμένη επιδερμίδα. Και ειδικότερα εμείς οι Ελληνίδες που έχουμε λιπαρή επιδερμίδα έχουμε την τάση να μην φοράμε ενυδατική κρέμα γιατί έτσι νομίζουμε ότι μειώνουμε την λιπαρότητα. Να, όμως, που τη επιδερμίδα μας για να καλύψει το κενό της ενυδάτωσης υπερπαράγει σμήγμα. Άρα: μια λιπαρή επιδερμίδα γίνεται πιο λιπαρή!

Οι overnight jelly mask συγκεντρώνουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα σε αυτά τα φοβερά βαζάκια: έχουν μορφή gel που σημαίνει ότι είναι πολύ ευχάριστες και δεν βαραίνουν το πρόσωπο και τις χρησιμοποιείς όσο κοιμάσαι για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με ενυδατωμένο και λαμπερό πρόσωπο. Προσοχή, όμως: αυτό δεν σημαίνει ότι την επόμενη μέρα δεν θα χρειαστεί να βάλεις ενυδατική! Απλώς επίλεξε μια σε μορφή gel ώστε να εξασφαλίσεις άνεση στην επιδερμίδα σου.

Παρακάτω έχουμε διαλέξει για εσένα τις αγαπημένες μας overnight ενυδατικές μάσκες σε αυτή τη μορφή. Διάλεξε αυτή που σου αρέσει, εφάρμοσέ την δύο- τρεις φορές την εβδομάδα και για extra απόλαυση τοποθέτησέ την στο ψυγείο. Πώς τις φοράς; Με τον πιο απλό τρόπο: ένα πλούσιο στρώμα σε καθαρή επιδερμίδα και μην ξεχάσεις να ξαπλώσεις ανάσκελα για να μην λερώσεις το μαξιλάρι σου!

Laneige Water Sleeping Mask, €29.95, αποκλειστικά στα Sephora. Να κάτι που πρέπει να ξέρεις: αυτή είναι η πρώτη overnight mask που δημιουργήθηκε ποτέ και άνοιξε τον δρόμο και για όλες τις επόμενες! Περιέχει υδροϊονισμένο μεταλλικό νερό και είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Και ένα τελευταίο info: η Laneige είναι ένα brand που ειδικεύεται στην ενυδάτωση οπότε υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εδώ να βρεις και την τέλεια ενυδατική που ψάχνεις!

Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask, €50.96. Αυτή η overnight mask περιέχει συμπυκνωμένες κάψουλες βιταμινών και εκχυλίσματα γιούζου που προσφέρει στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση. Αυτό, όμως, που θα σου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το plump αποτέλεσμα που θα δώσει στο πρόσωπό σου. Ακριβώς όπως ένα σφουγγάρι που μπαίνει κάτω από το νερό!

 

Tonymoly Panda’s Dream White Sleeping Mask, €14.95. Ας συμφωνήσουμε ότι όλες θέλουμε να έχουμε στο νεσεσέρ μας αυτό το packaging λόγο packaging και μόνο! Αν την δοκιμάσεις, ωστόσο, θα διαπιστώσεις ότι οι λόγοι είναι πολύ περισσότεροι! Περιέχει εκχύλισμα βοτάνων που βοηθούν την επιδερμίδα να είναι πιο σφιγηλή.

Lancome Energie de Vie Nuit, €62.00. Αν ζεις στην πόλη, είσαι σε μόνιμη πίεση και δείχνεις (είσαι!) κουρασμένη αυτή η overnight mask σε μορφή gel είναι best thing! Περιέχει μεταξύ άλλων και τζίνζεγκ που έχει αντιοξειδωτική δράση.

Dior Hydra Life Jelly Sleeping Mask, €60.30. Είναι η πρώτη sleeping mask που δημιούργησε ο οίκος Dior και περιέχει στη σύνθεσή του μολόχα σε υψηλή συγκέντρωση για βαθιά ενυδάτωση. Σύμφωνα με τον οίκο, μπορείς να την χρησιμοποιείς εντατικά ακόμη και κάθε βράδυ ως τελευταίο step του τελετουργικού ομορφιάς που ακολουθείς.

 

Read More

And More