Ψεύτικες βλεφαρίδες: κάναμε τις ερωτήσεις που ήθελες να κάνεις εσύ!

Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που με έβαψε επαγγελματίας makeup artist. Και την θυμάμαι αυτή την φορά γιατί ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα ψεύτικες βλεφαρίδες: ήταν τουφάκια, τοποθετημένα κυρίως στην εξωτερική γωνία και με έκαναν να δείχνω εξωτική (δεν περιαυτολογώ- ήταν όντως έτσι!).

Από τότε μέχρι σήμερα, οι βλεφαρίδες μου έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες τουφάκια, ωστόσο το αποτέλεσμα με ενθουσιάζει εξίσου κάθε φορά! ΑΛΛΑ: πώς μπαίνουν οι ψεύτικες βλεφαρίδες; Με ποιο κριτήριο επιλέγω το σχήμα τους; Μπορώ να τις χρησιμοποιήσω ξανά ή δίνω τα λεφτά μου για κάτι που είναι μιας χρήσης;

Όλες αυτές οι απορίες α) είναι εύλογες β) είμαστε σίγουρες ότι τις έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν ξέρεις ποιον να ρωτήσεις ή, μάλλον, δεν έχεις πρόσβαση σε αυτούς που θα σου δώσουν τις σωστές απαντήσεις. No worries! Έχουμε εμείς και παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένες όλες τις απαντήσεις! Η Ειρήνη Ερμή είναι marketing και sales coordinator των Eylure (best selling brand στις βλεφαρίδες παγκοσμίως) και μας είπε τα πάντα!

Με τι κριτήριο επιλέγουμε τις βλεφαρίδες; Είναι μόνο το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε ή πρέπει να συνυπολογίσουμε και το σχήμα των ματιών μας;

Κατά κύριο λόγο, το κριτήριο που επιλέγουμε βλεφαρίδες είναι το look που θέλουμε να πετύχουμε. Αν για παράδειγμα θέλουμε όγκο, θα επιλέξουμε βλεφαρίδες πολύ πυκνές. Αν θέλουμε να δώσουμε έμφαση μόνο στην εξωτερική γωνία, επιλέγουμε τις Accents. Αν θέλουμε να καλύψουμε κάποια κενά, χρησιμοποιούμε τις Individuals (τουφίτσες) και πάει λέγοντας. Βέβαια, πάντα λαμβάνουμε υπ’ όψιν και τι μας πάει, όμως αυτό είναι το ιδανικό σενάριο καθώς η άποψή μας είναι υποκειμενική. Σε μεγάλα, στρογγυλά μάτια ας πούμε, δεν ενδείκνυται η υπερβολικά μεγάλη-μακριά βλεφαρίδα (εκτός αν στόχος μας είναι η υπερβολή!). Οπότε, σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι οι βλεφαρίδες που μας ταιριάζουν είναι αυτές που μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα και μας χαρίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα! Όλα είναι θέμα αισθητικής!

Μπορώ να φοράω ψεύτικες βλεφαρίδες κάθε μέρα χωρίς να επιβαρύνω την περιοχή των ματιών;

Ναι, φυσικά! Οι βλεφαρίδες μπορούν να φορεθούν όλη μέρα, κάθε μέρα και είναι κατάλληλες και για χρήστες φακών επαφής.

Πώς μπαίνουν οι βλεφαρίδες;

Γενικά η διαδικασία, δεν είναι όσο πολύπλοκη πιστεύαμε! Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες βλεφαρίδων, οπότε διαφοροποιείται και η εφαρμογή τους. Ίδια λογική μεν, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις!

Οι κατηγορίες και η τοποθέτησή τους αντίστοιχα είναι οι εξής:

-Οι κλασικές βλεφαρίδες που χρειάζεται κόλλα για να σταθεροποιηθούν (εμπεριέχεται σε κάθε συσκευασία).

-Οι βλεφαρίδες- τουφάκια, που επίσης κολλάνε με κόλλα (χρησιμοποιούνται κυρίως για τοπική ενίσχυση).

Και για τα δύο αυτά είδη, η διαδικασία είναι η εξής: πιάνουμε με τσιμπιδάκι φρυδιών (κυρίως οι πιο άπειροι χρήστες) τη βλεφαρίδα και περνάμε λίγη κόλλα στη γραμμή που ενώνονται οι τρίχες. Αφήνουμε να «σκληρύνει» λίγο η κόλλα 5-8 δευτερόλεπτα και ακουμπάμε τη βλεφαρίδα όσο το δυνατό πιο κοντά στη ρίζα των φυσικών μας. Εδώ να σημειώσω ότι καλό είναι η κόλλα να δοκιμάζεται πριν τη χρήση στο μάτι, καθώς κάποιος μπορεί να είναι αλλεργικός. Οπότε μία δοκιμή στο εσωτερικό του χεριού μας, πίσω από τον καρπό είναι ιδανική. Ακουμπώντας, λοιπόν, την ψεύτικη βλεφαρίδα πάνω στη φυσική μας, έχουμε λίγο χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις πριν η κόλλα στεγνώσει τελείως.

– Οι pre-glued βλεφαρίδες (έχουν μία στρώση κόλλα στη ρίζα τους) είναι πιο απλές στην τοποθέτησή τους, ειδικά για όσες δεν είναι εξοικειωμένες. Τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο (όπως οι από πάνω), απλά χωρίς την κόλλα. Στεγνώνουν φυσικά, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να την ξεκολλήσουμε άμεσα για τυχόν διόρθωση. Επίσης, η αφαίρεσή τους είναι πανεύκολη! Απλά, τις τραβάμε αργά από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία και ξεκολλάνε!

– Οι μαγνητικές βλεφαρίδες που σε κάθε μάτι μπαίνει ένα ζευγάρι και μαγνητίζουν μεταξύ τους, αγκαλιάζοντας τη φυσική σου βλεφαρίδα, φυσικά χωρίς κόλλα.

Οι μαγνητικές βλεφαρίδες έχουν άλλη διαδικασία. Σε video παρακάτω περιγράφεται αναλυτικά η εφαρμογή τους. Σε κάθε βλέφαρο μπαίνουν 2 βλεφαρίδες. Μία πάνω από τη φυσική μας και μία από κάτω. Διαθέτουν μαγνητάκια στα άκρα τους και μόλις ακουμπήσουν μεταξύ τους μαγνητίζονται και κρατιούνται απαλά πάνω στην φυσική μας. Δώσε προσοχή κατά την εφαρμογή! Πολύ συχνά εφαρμόζουμε τις βλεφαρίδες με τσιμπιδάκι φρυδιών. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα τα καταφέρεις, λόγω του μαγνήτη! Εδώ πρέπει να εφαρμόσεις με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο!

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: σε όλες τις βλεφαρίδες, πριν την εφαρμογή της κόλλας, κάνουμε πρώτα δοκιμή πάνω στο βλέφαρό μας για να τις μετρήσουμε. Μπορεί να χρειαστεί να κόψει μέρος της, ώστε να ταιριάζει τέλεια στο βλέφαρό σου.

Οι βλεφαρίδες είναι μιας χρήσης ή μπορώ να τις ξαναχρησιμοποιήσω;

Εργοστασιακά, θα έλεγα ότι αυτές στις οποίες προσθέτουμε κόλλα και αυτές που έχουν ήδη μία στρώση είναι μίας χρήσεως. Στην πράξη όμως, αυτές στις οποίες προσθέτουμε κόλλα, υπάρχει περίπτωση να τις διατηρήσουμε και για 1-2 ακόμα εφαρμογές (εάν βέβαια προσέξουμε πολύ κατά την αφαίρεσή τους). Οι συγκεκριμένες αφαιρούνται με το ειδικό αφαιρετικό υγρό, το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Αν έχεις περάσει mascara on top, θα πρέπει να ξεβαφτείς πρώτα πολύ απαλά και μετά να αφαιρέσεις με προσοχή τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Οι pre-glued είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν καθώς είναι ευκολότερη η αφαίρεσή τους! Με λίγη προσοχή θα τις φορέσουμε ξανά 1-2 φορές και μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε νέα στρώση κόλλας σε επόμενη εφαρμογή.

Οι μαγνητικές είναι φυσικά πολλαπλών χρήσεων, ειδικά αν δεν εφαρμόσεις mascara on top.

Τι πρέπει να προσέξω όταν βάζω βλεφαρίδες μόνη μου;

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουμε δοκιμάσει πριν την κόλλα (μήπως μας προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση-τσούξιμο κλπ).

Πόσες βλεφαρίδες υπάρχουν στην Eylure και ποια είναι η best seller;

Η γκάμα της Eylure είναι αρκετά μεγάλη. Αυτή τη στιγμή το assortment αποτελείται από 50+ διαφορετικά είδη, τα οποία κάθε σεζόν ανανεώνονται. Άλλοι κωδικοί καταργούνται από τον οίκο και φυσικά πολλοί νέοι κωδικοί λανσάρονται. Οι best seller βλεφαρίδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι οι Natural Strip Lashes Volume No.100, αλλά και οι Natural Strip Lashes Accent No.005. Δύο διαφορετικές βλεφαρίδες, η μία για ομοιόμορφο όγκο σε όλο το βλέφαρο και η άλλη για έντονο όγκο κυρίως στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Last chance info: το να βάζω ψεύτικες βλεφαρίδες δεν είναι καθημερινότητά μου, λόγω χρόνου κυρίως. Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω μακιγιάζ για μια πιο ιδιαίτερη έξοδο και να μην βάλω βλεφαρίδες! Και πίστεψέ με, μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται δύσκολο αλλά αρκούν τέσσερις- πέντε φορές για να γίνεις expert!

 

Read More

And More