20, 30, 40: Τι κρέμες πρέπει να φοράς σε κάθε ηλικία!

΄Οσον αφορά την ομορφιά υπάρχουν δύο εντελώς αντίθετες σχολές: η μια χρησιμοποιεί τα ίδια καλλυντικά που χρησιμοποιούσε και στο σχολείο. Η άλλη, ξεκινάει τα baby botox από τα 25.
Guess what: ανάμεσα στα δύο άκρα υπάρχει και μια μέση (και η πιο σωστή!) προσέγγιση!
Guess what (2): αν χρησιμοποιείς λάθος κρέμες για την ηλικία σου είναι σαν να μην χρησιμοποιείς κα-θό-λου!

Και δεν υπάρχει καλύτερος σύμβουλος για να σε βγάλει από το beauty αδιέξοδο του “ποιες κρέμες πρέπει τελικά να χρησιμοποιώ” από τον δερματολόγο. Μιλήσαμε, λοιπόν, με την δερματολόγο Γιώτα Σπανού η οποία μας είπε αναλυτικότατα ποιες κρέμες (και γιατί!) να χρησιμοποιούμε στα 20, στα 30, στα 40. Με άλλα λόγια, αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός φροντίδας!

Τι συμβαίνει στα 20
Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σε μικρή ηλικία αποτελεί την βάση για μια πιο υγιή και νεανική εικόνα στα 40. Στα 20 το δέρμα γενικώς χαρακτηρίζεται από την ελαστικότητα, την σφριγηλότητα και τη λάμψη.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 20
Βήμα 1: Για την φροντίδα προτείνουμε καλό καθαρισμό με ειδικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Αν, για παράδειγμα έχουμε λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα τα καθαριστικά gel είναι ιδανικά. Αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή, τα γαλακτώματα είναι ιδανικά. Τέλος, τα ειδικά νεράκια είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος. Με τον καθαρισμό απομακρύνουμε όχι μόνο το μακιγιάζ αλλά και τους περιβαλλοντικούς ρίπους οπότε είναι απαραίτητος ακόμη και αν δεν έχουμε βαφτεί! Κάνουμε καθαρισμό πρωί- βράδυ και όχι περισσότερες φορές γιατί μπορεί να ξηράνουμε το δέρμα μας.

Βήμα 2: Καλή ενυδάτωση με χρήση προϊόντων εμπλουτισμένων σε ενυδατικά ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδα.

Βήμα 3: Αντηλιακή προστασία. Είναι μια βασική προϋπόθεση για την σωστή φροντίδα του δέρματος η οποία πρέπει να εφαρμόζεται Χειμώνα- Καλοκαίρι σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια. Η αντηλιακή προστασία αποτρέπει την πρόωρη φωτογήρανση και την εμφάνιση κηλίδων που προκύπτουν από τις ακτίνες UV.

Βήμα 4: Απολέπιση. Μια φορά την εβδομάδα συνιστάται η χρήση ήπιου peeling με μικροκόκους ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να “αποκαλυφθεί” από κάτω η νέα και υγιής επιδερμίδα μας.

Τι συμβαίνει στα 30
Στα 30 έχει ξεκινήσει η μείωση παραγωγής κολαγόνου και ελαστικών ινών, τα πρώτα σημάδια από την επιβλαβή δράση του ήλιου έχουν γίνει πλέον εμφανή, συνεπώς οι δυσχρωμίες και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 30
Βήμα 1: Ο σωστός καθαρισμός πρωί και βράδυ είναι απαραίτητο βήμα. Οπότε και στα 30 πλένουμε την επιδερμίδα μας πρωί- βράδυ με καθαριστικό gel αν έχουμε πολύ λιπαρό δέρμα, γαλάκτωμα αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή ή κανονική αλλά και τα ειδικά νεράκια που είναι ιδανικά για κάθε ηλικία.

Βήμα 2: Αρχίζουμε να προτιμούμε κρέμες πλέον που δεν έχουν μόνο ενυδατικά στοιχεία αλλά και αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, οξέα φρούτων και ρετινόλη οι οποίες προλαμβάνουν την γήρανση του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργούν την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, δίνοντας έτσι μια εικόνα πιο ενυδατωμένη και λαμπερή.
Προσοχή! Η κρέμα που μπαινει στα 30 πρέπει να μπαίνει μόνο βράδυ διότι τα συστατικά που εμπεριέχει κάνουν ένα είδος μικρής απολέπισης, συνεπώς το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στον ήλιο .

Βήμα 3: Στα 30 συστήνεται η χρήση ειδικών προϊόντων για την περιοχή γύρω από τα μάτια τα οποία συντελούν στην ενυδάτωση και την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Βήμα 4: Αν νιώθουμε οτι χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση το πρωι βάζουμε μια απλή κρέμα ενυδάτωσης στα 30.

Βήμα 5: Αντηλιακή προστασία απαραιτήτως κάθε πρωί ώστε να αποτρέψουμε την φωτογήρανση, την νούμερο ένα αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας.

Βήμα 6: Τα χημικά peeling παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την φάση αφού απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βοηθούν στην ανανέωση του προσώπου.

Τι συμβαίνει στα 40 και στα 50
Στα 40 η επιδερμίδα πλέον έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητα και την λάμψη της και την σφριγηλότητά της τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Οι ορμονικές αλλαγές που έχει αρχίσει να βιώνει η γυναίκα συμβάλουν στο να γίνει το δέρμα πιο θαμπό και ξηρό, οι δυσχρωμίες και οι ρυτίδες είναι πλέον πιο εμφανείς. Συνεπώς η ανάγκη για ενυδάτωση και αναδόμηση γίνεται πλέον πιο επιτακτική. Η καθημερινή φροντίδα δεν αλλάζει, αλλάζει όμως η σύνθεση των προϊόντων!

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα 40 και στα 50
Βήμα 1: Προτιμούμε προϊόντα καθαρισμού πιο ήπια που δεν προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Τα καθαριστικά γαλακτώματα αντί των gel είναι ιδανικά σε αυτή την ηλικία.

Βήμα 2: Για την ενυδάτωση και την αναδόμηση του κουρασμένου και γερασμένου δέρματος συστήνεται χρήση ορού πλέον, πλούσιου σε υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C και Ε.

Βήμα 3: Η ενυδατική μας κρέμα πρέπει να είναι πιο εμπλουτισμένη σε ρετινόλη, πεπτίδια, οξέα φρούτων και αντιοξειδωτικά στοιχεία, συγκεντρωμένα σε μεγαλύτερα ποσοστά από ότι στην κρέμα που χρησιμοποιούσαμε στα 30.
Σημείωση: Την κρέμα αυτή την χρησιμοποιούμε το βράδυ, ενώ αν το πρωί νιώθουμε ανάγκη για extra ενυδάτωση χρησιμοποιούμε είτε μια απλή ενυδατική είτε ορό.

Βήμα 4: Πλούσια κρέμα ματιών για τις ρυτίδες και την χαλάρωση γύρω από την περιοχή των ματιών.

Βήμα 5: Λευκαντική κρέμα για μείωση των πανάδων και των κηλίδων. Την χρησιμοποιούμε μετά τις κρέμες αντιγήρανσης, προτιμούμε να τις βάζουμε τοπικά στις βλάβες ή σε όλο το πρόσωπο και αυτό γιατί οι κρέμες με την ρετινόλη και με τα οξέα φρούτων χάρη στην απολέπιση που προκαλουν επιτρέπουν στις λευκαντικές να διεισδύσουν περισσότερο και συνεπώς να γίνονται πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον, την χρησιμοποιούμε μόνο το βράδυ και κατά προτίμηση κατά την διάρκεια του Χειμώνα.

Βήμα 6: Αντηλιακή κρέμα

Read More

And More