3 απλά βήματα για μια πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα χωρίς μακιγιάζ

Η λαμπερή επιδερμίδα είναι ένα από τα βασικά σου ζητούμενα. Το πιθανότερο είναι στο μπάνιο σου να υπάρχουν, εκτός από τα βασικά προϊόντα περιποίησης, κι εκείνα που υπόσχονται μοναδική λάμψη. Μάσκες, απολεπιστικά, έλαια ή ακόμη και θεραπείες. 

Ποια από εμάς όμως έχει χρόνο στη διάθεση της για να χαλαρώνει στον καναπέ εφαρμόζοντας όλα όσα της έχουν προταθεί; Η απάντηση είναι γνωστή σχεδόν καμία μας. 

Και σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να σου αποκαλύψω την άποψη των experts που σημαίνει δερματολόγων και facialists. Υποστηρίζουν ότι τρία απλά βήματα αρκούν για να αποκτήσεις super λαμπερό και με υγιή όψη δέρμα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους εμπιστευτείς και να κρατήσεις σημειώσεις. 

Βήμα 1: Καθαρισμός και απολέπιση

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου σας είναι θεμελιώδης όποια κι αν είναι η ρουτίνα που ακολουθείς πρωί και βράδυ. Εκτός από τα υπολείμματα του μακιγιάζ, λιπαρότητα και ρύποι πρέπει να απομακρύνονται σχολαστικά. Ένας από τους βασικότερους κανόνες είναι να μην πέφτεις ποτέ για ύπνο χωρίς να κάνεις σωστό καθαρισμό ώστε να αποφύγεις την οξείδωση που προκαλείται και κατά προέκταση την πρόωρη γήρανση. Μια απαλή φόρμουλα καθαρισμού αρχικά αλλά και ένα προϊόν με απολεπιστική δράση είναι ιδανικά ειδικά αν φοράς καθημερινά μακιγιάζ.  Το δεύτερο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, λειαίνει και φωτίζει το δέρμα.

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη δώσε της τον απαραίτητο χρόνο ώστε να συνηθίσει το προϊόν καθαρισμού και απολέπισης. Μπορείς να το χρησιμοποιείς 2-3 φορές την εβδομάδα αρχικά και μετά από έναν περίπου μήνα το εντάσεις στην πρωινή σου ρουτίνα. 

Βήμα 2: Αντιοξειδωτικά το πρωί-Ρετινοειδή το βράδυ

Και πιο συγκεκριμένα η βιταμίνη C που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την κυτταρική βλάβη. Εκτός από λάμψη βοηθά την αντιμετώπιση σημαδιών όπως δισχρωμίες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Το δεύτερο βήμα περιποίησης το βράδυ διαφοροποιείται.  Εδώ εισέρχονται τα ρετινοειδή και οι ρετινόλες. Είναι ιδανικά για χρήση το βράδυ, επειδή η κυτταρική ανανέωση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Τα ρετινοειδή και οι ρετινόλες είναι τα πλέον αποτελεσματικά ενεργά συστατικά αντιμετώπισης των σημαδιών γήρανσης. Και τα δύο διεγείρουν το κολλαγόνο και αποτρέπουν τη δημιουργία ρυτίδων, βελτιώνουν την υφή και τη λάμψη και χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο. Κι αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη χρησιμοποιείς ελάχιστη ποσότητα κάθε δεύτερη νύχτα αφού προηγουμένως έχεις εφαρμόσει την ενυδατική σου κρέμα.  

Βήμα 3: SPF 

Γνωρίζεις ήδη ότι η αντηλιακή προστασία είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας και αδιαπραγμάτευτο. Είναι το μοναδικό που σε προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον καρκίνο του δέρματος. Ένα προϊόν με SPF 30 είναι ιδανικό. Το εφαρμόζεις σε πρόσωπο, λαιμό, στήθος και χέρια καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Photos: iStock

Read More

And More