5 συμβουλές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας

Η άνοιξη και το καλοκαίρι δίνουν την ευκαιρία σ’ όλους τους ανθρώπους, να γνωρίσουν τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Μαζί όμως με τη φύση πολλοί γνωρίζουν και την αλλεργία με τα συμπτώματά της. Η γύρη και άλλα κοινά ερεθίσματα προκαλούν ανεξέλεγκτο φτέρνισμα και ερεθισμένο δέρμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για ν΄ ανακουφιστείτε από την αλλεργία στο πρόσωπο και για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να δείχνει καλύτερη.

Ηρεμήστε: Όλοι οι δερματολόγοι συνιστούν να προσέχετε το άγχος, να τρώτε υγιεινά, να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο και να ασκήστε, διατηρώντας παράλληλα ένα απαλό πρόγραμμα περιποίησης του δέρματός σας. Μην πίνετε πολύ καφέ ή υπερβολικό αλκοόλ και να τρώτε υγιεινά λίπη, όπως αβοκάντο και ελαιόλαδο.

Πίνετε νερό: Εάν φυσάτε τη μύτη σας για ν’ απαλύνετε την συμφόρηση, δοκιμάστε να αυξήσετε την πρόσληψη νερού. Θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε και ν’ αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, τη γύρη, κάτι που θα συμβάλλει στην ανάρρωσή σας.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό: Εάν πλένετε το πρόσωπό σας ή το σώμα σας με πολύ ζεστό νερό, αλλάξτε το σε χλιαρό. Το ζεστό νερό προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα, το κάνει να χάνει πολύ περισσότερη υγρασία με αποτέλεσμα το πρόβλημα της αλλεργίας να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας: Οι ερεθιστικοί παράγοντες δεν ταλαιπωρούν μόνο τη μύτη, τα μάτια και τους πνεύμονές σας. Εάν δεν φροντίζετε την επιδερμίδα σας, τα αλλεργιογόνα μπορούν επίσης να βλάψουν το πρόσωπό σας.
Το ξηρό δέρμα μπορεί να έχει μικρορωγμές, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο σε περιβαλλοντικούς ερεθιστικούς παράγοντες. Η δυσλειτουργία του μικροβιώματος είναι φαινόμενο της εποχής των αλλεργιών και μπορείτε να την αποτρέψετε με καθημερινή ενυδάτωση και περιποίηση προσώπου.

Προστατεύστε την υγρασία στο δέρμα σας: Εάν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με υποαλλεργικά συστατικά που έχουν ελεγχθεί για την ασφάλειά τους στη χρήση τους.


Οι ειδικοί συνιστούν την TOLERIANE DERMALLERGO CREME για ξηρό δέρμα & την TOLERIANE DERMALLERGO FLUIDE για μικτό και λιπαρό δέρμα, δύο κρέμες προσώπου για ευαίσθητο δέρμα και για δέρμα με τάση αλλεργίας. Η καθημερινή ενυδατική, επανορθωτική φροντίδα που προσφέρουν βοηθά στην ομαλή λειτουργία του μικροβιώματος, καταπραΰνει τα σημάδια ερεθισμού και ευαισθησίας του δέρματος, παρέχει 48ωρη ενυδάτωση προσώπου και ανακουφίζει από την αίσθηση κνησμού.