8 πρωινές beauty συνήθειες που σου αλλάζουν τη μέρα… και το δέρμα!

Δεν με νοιάζει τι ώρα ξυπνάς! Δεν με νοιάζει τι ώρα πρέπει να είσαι στο γραφείο! Το μόνο που θέλω είναι να αφιερώσεις λίγα λεπτά να διαβάσεις παρακάτω και να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις αυτές τις μικρές, πρωινές beauty συνήθειες από σήμερα κιόλας. Γιατί, μόνο έτσι θα δεις μεγααααααααλη διαφορά στο δέρμα σου. Και πολύ, πολύ σύντομα!

1. Χρησιμοποίησε ένα αντιοξειδωτικό serum
Τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και το Ακάι προστατεύουν την επιδερμίδα μας από τις ελεύθερες ρίζες (υπεύθυνες για το πόσο γρήγορα γερνάμε και παράγονται εξαιτίας του πολύ στρες, του καπνίσματος, της υπεριώδης ακτινοβολίας, της ρύπνανσης της ατμόσφαιρας και, και, και…). Επιπλέον, βοηθούν το αντηλιακό σου να δράσει πιο σωστά και δίνουν σε dt μια λάμψη στο πρόσωπό σου. Ένα από αυτά τα δυνατά σε αντιοξειδωτικά serum είναι και το (1) Acai της Kiehl’s (€52.00/75ml).


2. Φάε λίγη πρωτεϊνη
΄Ενα αυγό ή μια- δύο φέτες γαλοπούλας θα παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού. Κι έτσι θα φας πολύ αργότερα και πολύ λιγότερο.
Διάβασε περισσότερα για την πρωτεϊνη εδώ

3. Hellooo! Βάλε αντηλιακό!

Το έχουμε πει ξανά και ξανά! Αν έχεις αντηλιακή προσώπου και αν την φοράς καθημερινά, μπράβο σου! Αν όχι πήγαινε τώρα σε ένα κατάστημα καλλυντικών και εφοδιάσου με μια. Πολύ εξυπηρετικές είναι οι αντηλιακές με χρώμα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βάζεις ξαφνικά δύο προϊόντα στο πρόσωπό σου εκεί που έβαζες ένα. Για παράδειγμα η αντηλιακή πούδρα της (3) Shiseido, Protective Compact (€36.85) είναι best seller. Και φυσικά, μην παραμελείς την περιοχή των ματιών, το λαιμό, τα χέρια και τα χείλη. Στην τελευταία περίπτωση θα χρειαστείς ένα lip balm με SPF.

4. Πιες ένα ποτήρι νερό!
Όταν κοιμάσαι για οκτώ συνεχόμενες ώρες δεν έχεις πιει νερό και το δέρμα αφυδατώνεται. Φρόντισε, λοιπόν, αυτή να είναι η κίνηση που θα κάνεις κάθε πρωί! Ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες και ήπιες το νερό θα σε βοηθήσει να αποβάλεις πιο εύκολα τα πρηξίματα που έχουν προκληθεί από την κατακράτηση. Η Carrie και οι άλλες φίλες της από το Sex and The City έπιναν ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι. Αν σου αρέσει καν’το. Αν έχεις υπόταση απόφυγέ το καθώς το λεμόνι ρίχνει την πίεση. Πάντως, είναι ένα πολύ καλό λιποδιαλυτικό.

5. Κίνησε το σώμα σου
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν γυμναστική το πρωί κοιμούνται καλύτερα το βράδυ. Και τα πλεονεκτήματα του beauty sleep είναι εμφανή την επόμενη κιόλας μέρα. Εδώ σου έχουμε ασκήσεις για πρωινή yoga που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι!

6. Διάλεξε ένα άρωμα με κίτρο

Τα αρώματα με κίτρο έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν την πνευματική εγρήγορση και μειώνουν το στρες. Ξεκίνα, λοιπόν, τη μέρα σου με ένα αφρόλουτρο με λεμόνι ή πορτοκάλι και αν σου αρέσουν και τα αρώματα με κίτρο ακόμη καλύτερα! Ένα τέτοιο είναι και το Cedrat από την (2) Roger & Gallet που θα το βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία.

7. Ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα face mist

Τα face mists ή αλλιώς τα spray προσώπου είναι ένα από τα καλά φυλαγμένα μυστικά των Γαλλίδων (δες εδώ και τα υπόλοιπα). Φύλαξε ένα τέτοιο spray στο ψυγείο σου, όπως το (4) Avene Thermal Spring Water, και ψέκασε το πρόσωπό σου κάθε πρωί. Η κίνηση αυτή θα σε ξυπνήσει, θα σε αναζωογονήσει και θα μειώσει τα πρηξίματα στο πρόσωπό σου που προκαλούνται λόγω της οριζόντιας θέσης που έχουμε στον ύπνο.

8. Πιες πράσινο τσάι
Αν θέλεις κάτι να σε ξυπνάει τα πρωινά προτίμησε το πράσινο τσάι. Περιέχει τανίνες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει την ταχύτητα με την οποία καταστρέφονται τα κύτταρά μας. Δεν μπορείς να κόψεις τον καφέ σου; Κανένα πρόβλημα! Περιέχει και αυτός αντιοξειδωτικά ενώ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό.
Bonus info: Μάθε εδώ τα πάντα για το τσάι! Πού κάνει καλό, γιατί πρέπει να το βάλεις στις συνήθειές σου!

Read More

And More