After sun: Tips για το απόλυτο προϊόν περιποίησης του Καλοκαριού και πέντε για να επιλέξεις

Για την αντηλιακή προστασία γνωρίζεις τα πάντα και κατά συνέπεια όλες τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο. Ακόμη όμως κι αν απλώνεις αντηλιακό με υψηλό δείκτη, φροντίζεις να το ανανεώνεις συχνά ενώ βρίσκεσαι στην παραλία και φοράς το καπέλο σου και τα γυαλιά σου θα πρέπει να γνωρίζεις πως το δέρμα χρειάζεται πλούσια ενυδάτωση και φροντίδα κατάλληλη για μετά τον ήλιο. 

Κι εδώ έρχεται το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού να σου δώσει τη λύση: Το after sun. Είναι μια φόρμουλα κατάλληλη για μετά την έκθεση στον ήλιο κα τις βουτιές  στη θάλασσα ή την πισίνα. Με συστατικά που ενυδατώνουν, θρέφουν, ανακουφίζουν και ανανεώνουν χαρίζοντας παράλληλα φυσική λάμψη και μια αίσθηση άνεσης.

Το πιο γνωστό συστατικό όσο αφορά στην ενυδάτωση και ανακούφιση το δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο είναι η aloe vera και ακολουθούν οι βιταμίνες C και D, το γιαούρτι αλλά και ceramides, λανολίνες ή φυτικά εκχυλίσματα από χαμομήλι ή πράσινο τσάι. Όλα τους έχουν αντιοξειδωτική δράση και προσφέρουν την ενυδάτωση που έχει ανάγκη το δέρμα.

Τι κάνεις μετά την παραλία

Κρύο ντους: Αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο το ντους είναι απαραίτητο και μάλιστα με νερό δροσερό που θα αναζωογονήσει και ανανεώσει το δέρμα. Επιλέγεις αφρόλουτρο με πλούσια ενυδατικά στοιχεία και το απλώνεις απευθείας στο σώμα χωρίς σφουγγάρι ή λούφα. Κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφού βγεις από το ντους ταμπονάρεις με την πετσέτα αφήνοντας το δέρμα νωπό. 

After Sun: Η ενυδάτωση είναι το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα. Το απλώνεις στο νωπό δέρμα και το αφήνεις να απορροφηθεί φυσικά. Μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ακόμη κι αν δεν βρίσκεσαι τόσο συχνά στην παραλία ή την πισίνα. 

Κι αν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις το νέο σου after sun δες στη συνέχεια τα πέντε αγαπημένα:

Korres Δροσιστικό After Sun-Gel Προσώπου και Σώματος: Με αληθινό βρώσιμο γιαούρτι, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και άνεση μετά την έκθεση στον ήλιο. 

Nivea After Sun με Αλόη: Δροσιστικό τζελ με Bio-Aloe Vera και αντιοξειδωτικά στη σύνθεση του που ανακουφίζουν το δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο. Είναι κατάλληλο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες με τάση στις ηλιακές αλλεργίες

Lancaster After Sun Sensitive Luminous Tan:  Χάρη στο Sunsicalm Complex και το Tan Activator Complex που περιέχει ενυδατώνει, ανανεώνει και ανακουφίζει το δέρμα από την πρώτη εφαρμογή. Παράλληλα παρατείνει το μαύρισμα χαρίζοντας φυσική λάμψη. 

 

Apivita Bee After Sun: Ενυδατική κρέμα-gel με αντιοξειδωτικά συστατικά, αλόη και θαλάσσια λεβάντα που δροσίζουν και καταπραΰνουν άμεσα την επιδερμίδα. Ιδανικό για χρήση μετά από κάθε έκθεση στον ήλιο και ως καθημερινό γαλάκτωμα σώματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με φρέσκο καλοκαιρινό άρωμα. 

Vichy Ideal Soleil: Πλούσιο γαλάκτωμα σώματος με Υαλουρονικό νάτριο, και φυτικό συμπύκνωμα λιπιδίων με μαλακτικές ιδιότητες που συγκρατούν το νερό και ενυδατώνει σε βάθος την αφυδατωμένη από τον ήλιο επιδερμίδα.

 

Read More

And More