Detox: Ήρθε η στιγμή να αποβάλλεις τις τοξίνες και από το δέρμα σου

Αποτοξίνωση σημαίνει απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα.  Δημιουργούνται τόσο από την περιβαλλοντική ρύπανση όσο και από τη διατροφή και το κάπνισμα. Μην ξεχνάς πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και το πιο ευαίσθητο ταυτόχρονα μιας και είναι μόνιμα εκτεθειμένο. Όπως ακριβώς και τον οργανισμό σου λοιπόν, ειδικά μετά από τις γιορτινές ημέρες, έτσι και το δέρμα έχει ανάγκη να αποτοξινωθεί.

Εκείνο που πρέπει να κάνεις, σε συνδυασμό με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι να το φροντίζεις με  εξειδικευμένα προϊόντα που μειώνουν τα σημάδια που δημιουργούνται από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις αλλά και τις κακές δικές σου συνήθειες. 

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις την συγκέντρωση τοξινών

Καθαρισμός: Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που πρέπει να ακολουθείς πρωί και βράδυ. Αρχικά χρησιμοποιείς ένα απαλό προϊόν σε μορφή τζελ ή αφρού που ξεπλένεται και στη συνέχεια ένα γαλάκτωμα. Επιβάλλεται να προσθέσεις στην ρουτίνα σου, μια τονωτική λοσιόν που χαρίζει έξτρα λάμψη. 

Απολέπιση: Είναι ένα ακόμη βήμα που πρέπει να σου γίνει συνήθεια μιας και πρόκειται για το μοναδικό τρόπο να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και να ανοίξεις τους πόρους. 

Πως αντιμετωπίζεις τις τοξίνες 

Προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι για παράδειγμα φυσικό, ενεργό άνθρακα, ή πράσινο τσάι είναι ιδανικά και super αποτελεσματικά. Μάσκες, scrub αλλά και ενυδατικές κρέμες και οροί με τη συγκεκριμένη σύνθεση απομακρύνουν τις τοξίνες και ταυτόχρονα προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τα σημάδια κούρασης. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσεις ξεκούραστη και λαμπερή όψη. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να αφιερώνεις στον εαυτό σου μία περίπου ώρα κάθε εβδομάδα.  

Δες στη συνέχεια τα 5 αγαπημένα μου: 

Bioten Detox Peel-Off Μάσκα Προσώπου: Μαύρη peel-off μάσκα με 85% συστατικά φυσικής προέλευσης, εμπλουτισμένη με Πρεβιοτικά & 100% φυσικό ενεργό άνθρακα που βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων, καθαρίζει και προσφέρει ματ όψη στο δέρμα.

Nivea Urban Skin Detox Sheet Mask: Υφασμάτινη Μάσκα 10 λεπτών που καθαρίσει και αποτοξινώσει την επιδερμίδα. Εμποτισμένη με πράσινο τσάι και χαρίζει υγιή, καθαρή και αναζωογονημένη όψη και είναι ιδανική για χρήση δύο φορές την εβδομάδα.

Fenty Skin Cookies n Clean Whipped Clay Detox Face Mask: Μοναδική, ελαφριά σύνθεση με άργιλο που απομακρύνει ρύπους και λιπαρότητα από την επιδερμίδα. Οι κάψουλες άνθρακα «σπάνε» κατά την εφαρμογή της μάσκας και ενώ κάνεις απαλό μασάζ, βοηθώντας στην αποτοξίνωσή της. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στον βαθύ καθαρισμό των πόρων. Η υπερβολική λιπαρότητα και η γυαλάδα αποτελούν παρελθόν. 

Grown Alchemist Detox Serum Antioxidant+ 3 Complex: Ελαφρύς, μη λιπαρός ορός που απορροφάται αμέσως. Αποτοξινώνει το δέρμα και έχει στόχο τόσο τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου όσο και αζώτου. 

Juvena Phyto De-Tox Detoxifying 24H Cream: 24ωρη ενυδατική και αντιρυτιδική κρέμα αποτοξίνωσης που καταπολεμά τα σημάδια κούρασης και πρόωρης γήρανσης. 

 

Read More

And More