Face icing: Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το νέο skin trend

Πέρα από τις τάσεις στο μακιγιάζ και τα μαλλιά τα τελευταία χρόνια οι skin experts αποκαλύπτουν νέους τρόπους να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου που γίνονται viral μιας και αρκετές celebrities τους προτιμούν και ακολουθούν. Κάποιες μάλιστα είναι γνωστές αρκετές δεκαετίες τώρα αλλά ήρθαν στο προσκήνιο μετά από τις αποκαλύψεις των stars ή την εμφάνιση τους στα social media με πρώτο και καλύτερο το TikTok, την πλατφόρμα που δημιουργεί τα μεγαλύτερα trends. 

Μετά το face steaming που έκανε θραύση τώρα έρχεται το face icing που προσφέρει σύσφιξη και φυσική λάμψη στο δέρμα με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η Kate Moss είναι εκείνη που κάθε πρωί βυθίζει το πρόσωπο της σε ένα μπολ γεμάτο παγάκια και σύμφωνα με την ίδια αυτό είναι το μυστικό της ομορφιάς της. Είναι ο μοναδικός τρόπος να απομακρύνει τη θαμπάδα αλλά και τυχόν πρηξίματα από την περιοχή των ματιών. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kate Moss Agency (@katemossagency)

Τι ακριβώς κάνει ο πάγος στο δέρμα 

Μειώνει τις φλεγμονές: Σκέψου πως κάθε φορά που χτυπάς κάποιο σημείο του σώματος και δημιουργείται φλεγμονή και πρήξιμο ο γιατρός σου συστήνει να βάλεις πάγος. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως μειώνει τα πρηξίματα από την περιοχή των ματιών ειδικά μετά από μια κουραστική ημέρα.

Κλείνει τους πόρους: Το face icing είναι ιδανικό για εσένα που ταλαιπωρείσαι συχνά από ανοιχτούς πόρους, σμήγμα αλλά και έντονη λιπαρότητα. 

Απολέπιση: Είναι ένας φυσικός τρόπος να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα χωρίς τη χρήση προϊόντων. 

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος: Ο πάγος δημιουργεί συσπάσεις στα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά φυσική λάμψη και υγιή όψη.  

Πως τον χρησιμοποιείς 

Στην περιοχή των ματιών. Παίρνεις ένα παγάκι και το ακουμπάς στο σημείο που εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και σακούλες. Κάνεις απαλό μασάζ με μικρές και αργές κινήσεις χωρίς να το παρακάνεις. Αν νοιώσεις μια αίσθηση τραβήγματος αμέσως μετά, απλώνεις κρέμα ματιών ή μια κομπρέσα με χαμομήλι. 

Στο πρόσωπο. Η Bella Hadid απλώνει παγάκια σε όλο το πρόσωπο πριν από τα γυρίσματα ή τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ δεν έχει καταφέρει να κοιμηθεί αρκετές ώρες. 

Στο λαιμό και στο ντεκολτέ: Είναι δύο εξίσου ευαίσθητα σημεία που παρουσιάζουν σημάδια κούρασης και γήρανσης. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να βάλεις μερικά παγάκια σε ένα παλιό t-shirt ή μια λεπτή πετσέτα και να ακολουθήσεις τις ίδιες κινήσεις που κάνει και στα μάτια ή το πρόσωπο. 

 

Τι πρέπει να προσέξεις

Μην χρησιμοποιείς πάγο σε “γυμνό” δέρμα που σημαίνει πως καλό είναι να το έχεις ενυδατώσει προηγουμένως. 

Αμέσως μετά ακολουθείς πιστά την ρουτίνα περιποίησης και φοράς την αντηλιακή σου κρέμα. 

Αν έχεις ξηρό δέρμα η συχνή χρήση του πάγου ενδέχεται να το αφυδατώσει ακόμη περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More