Fractional Μεσοθεραπεία με Εξωσώματα (& Super Giveaway)

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κύτταρα του δέρματος αντιδρούν ιδιαίτερα σε ορισμένες βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιοδιεγέρτες, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται υγιής και νεανική. Με άλλα λόγια, με τα κατάλληλα προϊόντα δημιουργούμε το περιβάλλον που θα ενισχύσει τις κυτταρικές λειτουργίες αυτοδιόρθωσης. Δημιουργούμε δηλαδή το περιβάλλον, ώστε τα κύτταρά μας να αυτοδιορθώνονται, ενεργοποιώντας τα γονίδια στο DNA μας, δηλαδή τους επιδιορθωτικούς μηχανισμούς που αυτό έχει.

Η πλέον σύγχρονη πρόταση της αισθητικής ιατρικής στον τομέα της υγείας του δέρματος βασίζεται στα εξωσώματα (exosomes) και τη μοναδική ιδιότητά τους να  βοηθούν την ενδοκυτταρική επικοινωνία, διεγείροντας τα παρακείμενα βλαστικά κύτταρα και ενισχύοντας τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης.

Τι είναι τα εξωσώματα;

Τα εξωσώματα είναι προϊόντα ενδοκυτταρικού μεταβολισμού, τα οποία αποβάλλονται από τα κύτταρα στον εξωκυττάριο χώρο και ενεργοποιούν  ανοσολογικές αντιδράσεις, ενισχύοντας έτσι  το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή η ενεργοποίηση των  μηχανισμών αυτοάμυνας και αυτοΐασης των ίδιων των κυττάρων είναι πολύ σημαντική για την αποκατάσταση των προβλημάτων του δέρματος και κατ’ επέκταση για την υγεία του.

Τα εξωσώματα (exosomes) του δέρματος περιέχουν πρωτεΐνες, αμινοξέα, πεπτίδια, λιπίδια, αυξητικούς παράγοντες και  γενετικό υλικό. Επικοινωνούν και μεταδίδουν πληροφορίες, κυκλοφορώντας μέσα στο εξωκυττάριο υγρό, σε άλλα κύτταρα (κοντινά ή απομακρυσμένα) επηρεάζοντας τη λειτουργία τους. Όπως μας αναφέρει η Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη αισθητικός-κοσμητολόγος του Derma Care Center : «Υπενθυμίζουν στα ανενεργά κύτταρα τον ρόλο τους και φροντίζουν να τα επαναεργοποιήσουν και να τα κάνουν να επιστρέψουν στην αποστολή τους. Δηλαδή, στην αυτόλογη επισκευή και αυτοδιόρθωση».

Σε τι θα με ωφελήσει η Fractional μεσοθεραπεία με εξωσώματα;

Το fractional  microneedling, σύμφωνα με τα επίσημα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί την καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδο για την εφαρμογή και διάθεση των εξωσωμάτων στο δέρμα.

Στο Derma Care Center η θεραπεία με εξωσώματα πραγματοποιείται συνδυάζοντας τη βραβευμένη τεχνολογία Dermamicron, που αποτελεί τη νέα γενιά στα βιορεύματα-μαγνητικά πεδία, τα οποία συνδυάζουν τους νανονυγμούς με ταυτόχρονη εκπομπή ράδιο-μικρορευμάτων. Το Dermamicron αυξάνει τις κυτταρικές λειτουργίες με micro δονήσεις και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος.

Τα πολλαπλά οφέλη της μεθόδου Dermamicron βασίζονται στο φαινόμενο της ηλεκτροδιάτρησης (electroporation), το οποίο “ξεπερνά” το εμπόδιο του υδρολιπιδικού φραγμού του δέρματος  αυξάνοντας  τη διαπερατότητα των  εξωσωμάτων  κατά την εφαρμογή της θεραπείας. Ο κύριος στόχος είναι να δώσουν τα κατάλληλα μηνύματα στα κύτταρα των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος προκειμένου να ξεκινήσουν το πολύτιμο έργο τους.


Με την επαγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος (ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις), μεταβάλλεται το δυναμικό της κυτταρικής μεμβράνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαπερατότητά της και  η διείσδυση και διάδοση των ενεργών συστατικών.

«Η Fractional θεραπεία με εξωσώματα με την τεχνολογία Dermamicron μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τα εξωσώματα αποτελεσματικά, ανώδυνα, με ασφάλεια και χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Το  αποτέλεσμα είναι μείωση των  λεπτών  γραμμών  και ρυτίδων, των  διευρυμένων  πόρων και των ουλών ακμής, αποκατάσταση  των  δυσχρωμίων, βελτίωση  του  τόνου  και  σύσφιξη του δέρματος», μας εξηγεί η Μαρία Παπαδοπούλου.

Αναλυτικά, η θεραπεία με εξωσώματα: 

  • Ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • Αυξάνει το πάχος του δέρματος
  • Μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
  • Βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος
  • Απαλύνει τους μαύρους κύκλους
  • Διορθώνει την υπερμελάγχρωση και το μέλασμα
  • Προκαλεί επιδερμική σύσφιξη 
  • Εξαφανίζει τη θαμπή όψη και  επαναφέρει τη λάμψη στην επιδερμίδα
  • Προσφέρει ενυδάτωση
  • Περιορίζει τη φλεγμονή
  • Μειώνει την ερυθρότητα που προκαλεί η ακμή και η ροδόχρους ακμή

Γιατί πιστεύετε ότι θα είναι η top θεραπεία για το 2024?

«Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε συμβατική θεραπεία γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό της  μέθοδου Dermamicron (η οποία ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης που έχει το κύτταρο)  με τα  πρωτόκολλα θετικά ιονισμένων  προϊόντων, που αυξάνουν  100% τη δράση  των δρώντων συστατικών των εξωσωμάτων λόγω της διέγερσης των κυτταρικών δίαυλων».

Η τεχνολογία Dermamicron βραβεύτηκε στα Aesthetics Awards 2023 ως η καλύτερη τεχνολογία στην κατηγορία “Innovative Aesthetic Mesotherapy Device”.

*Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εξειδικευμένη κοσμητολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More