H σωστή προετοιμασία πριν το ρεβεγιόν για λαμπερό δέρμα

Μερικές μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστουγέννων κι εσύ πρέπει να προετοιμαστείς ώστε να είσαι λαμπερή και εντυπωσιακή. Χαλάρωσε λοιπόν και  χάρισε σε δέρμα και μαλλιά την απαραίτητη περιποίηση λίγο πριν δημιουργήσεις το τέλειο make up look και hairtstyle. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις.

Και μην ξεχνάς πως όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή φροντίδα με προϊόντα που περιποιούνται σε βάθος και προσφέρουν άμεση ανανέωση.

Ενυδάτωση

Αν το δέρμα σου έχει την απαραίτητη υγρασία όλα θα πάνε καλά. Και δεν αναφέρομαι στην ενυδατική σου κρέμα μόνο αλλά σε μια μάσκα που θα χαρίσει στο δέρμα φυσική λάμψη στο λεπτό. Την αφήνεις να δράσει για μερικά λεπτά και την απομακρύνεις. Περιμένεις για λίγο και συνεχίζεις με την κλασική ρουτίνα. Αν δε, περιέχεις στη σύνθεση της υαλουρονικό οξύ ακόμη καλύτερα.

Μάτια

Είναι η κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου patches. Μην ξεχνάς πως είναι το μικρό μυστικό των celebrities λίγο πριν τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί. Κι αν δεν έχεις προβλέψει να τα αποκτήσεις θα ακολουθήσεις το trick της Kate Moss με τα παγάκια με τα οποία θα κάνεις απαλό μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απομακρύνεις πρηξίματα και μαύρους κύκλους. Αν αντέχεις μπορείς να γεμίσεις ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια και να βυθίσεις το πρόσωπο σου σ’ αυτό για 1-2 λεπτά.

Απολέπιση

Τα νεκρά κύτταρα και η ξηρότητα στο δέρμα εξαφανίζονται με τη σωστή απολέπιση μόνο. Καλό είναι να επιλέξεις μια ελαφριά φόρμουλα ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Το απλώνεις αμέσως μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και πριν την ενυδάτωση. Αμέσως μετά το δέρμα σου είναι φανερά πιο φωτεινό και πεντακάθαρο.

Μάσκα

Μια μάσκα λάμψης είναι το προϊόν που πρέπει να υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ σου ειδικά τις γιορτές αφού χαρίζει στο λεπτό υπέροχη όψη και βαθιά θρέψη. Προτίμησε ένα προϊόν με φυσική και απαλή σύνθεση. Αν πάλι έχει στο νεσεσέρ σου sheet mask είναι η κίνηση ματ πριν το party.

Prime

Πρόκειται για το προϊόν που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς καθημερινά, ειδικά αν αγαπάς το full make up. Αλλά και το μοναδικό που χαρίζει σταθερότητα στο μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει πως ειδικά λίγο πριν δημιουργήσεις το γιορτινό μακιγάζ το primer  είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο. Το εφαρμόζεις αφού ολοκληρώσεις την περιποίησης και πριν απλώσεις το φον ντε τεν.

Mist

Το σπρέι ενυδάτωσης, λάμψης και σταθεροποίησης του μακιγιάζ είναι μία μαγική φόρμουλα που μπορείς να έχεις μαζί σου για να το ανανεώνεις.

Μην ξεχνάς τα χείλη

Το πιθανότερο είναι να φορέσεις το πιο έντονο και λαμπερό κόκκινο κραγιόν σου και αυτό σημαίνει πως τα χείλη σου πρέπει να είναι άψογα. Θα το πετύχεις με την απολέπιση και τη σωστή ενυδάτωση. Κι αν δεν έχεις το κατάλληλο lip scrub θα αναμείξεις ελαιόλαδο με ζάχαρη. Τα αναμειγνύεις καλά και απλώνεις το φυσικό απολεπιστικό στα χείλη κάνοντας απαλό μασάζ. Το αφαιρείς με ένα καθαρό χαρτομάντιλο και εφαρμόζεις lip balm.

Ατέλειες

Αν την τελευταία και την πιο ακατάλληλη στιγμή έκανε την εμφάνιση του το ανεπιθύμητο σπυράκι μην αγχώνεσαι. Μια κρέμα με benzoyl peroxide που θα απλώσεις τοπικά θα σε σώσει. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις tea tree oil.

 

Read More

And More