K-Beauty: Οι 5 νέες τάσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης

Γνωρίζεις ήδη ότι οι μεγαλύτερες τάσεις τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας προέρχονται από την Κορέα. Ονομάζεται K-Beauty και κρύβει πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία αλλά και τα μυστικά για τέλεια όψη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα διασημότερα brands εμπνεύστηκαν από τα αγαπημένα προϊόντα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι Κορεάτισες για να δημιουργήσουν φόρμουλες που έχουν ήδη γίνει μέρος και της δικής σου ρουτίνας. 

Η φροντίδα για εκείνες είναι ιεροτελεστία που περιλαμβάνει μια σειρά από προϊόντα που εφαρμόζουν ευλαβικά και χωρίς βιασύνη, πρωί και βράδυ. Παράλληλα όμως δημιουργούν και νέες τάσεις ακολουθώντας την εποχή. Και τώρα έρχονται με 5 νέες που σου προτείνω να μελετήσεις και να ακολουθήσεις. 

Ας τις δούμε.

Προϊόντα με συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση: Σύμφωνα με τους διατροφολόγους τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ότι καλύτερο για τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Οι Κορεάτες επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι παράλληλα κάνουν καλό και στην επιδερμίδα. Συστατικά όπως το κόκκινο ρύζι και το γαλακτικό ή γλυκολικό οξύ είναι υποπροϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση γεγονός που τα κάνει 4 φορές πιο αποτελεσματικά απ’ ότι στην φυσική τους κατάσταση. Λόγω της χημικής τους σύνθεσης, τα ζυμωμένα συστατικά έχουν μικρότερο μοριακό μέγεθος που σημαίνει ότι απορροφώνται ευκολότερα προσφέροντας άμεση ενυδάτωση που διαρκεί.   

Μείωση των προϊόντων: Ακόμη και οι Κορεάτισσες που έμειναν πιστές για χρόνια στα 12 βήματα περιποίησης κάθε πρωί, τώρα πια αφήνουν στην άκρη μερικά επιλέγοντας φόρμουλες που περιέχουν έναν συνδυασμό συστατικών. Πρόκειται για υβριδικές φόρμουλες με βιταμίνης C και οξέα φρούτων, για παράδειγμα σε ένα μόνο προϊόν. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα έχει τα απαραίτητα οφέλη κι εσύ με τη σειρά εξοικονομείς χρήματα και χρόνο. 

Λιγότερο νερό: Στην Κορέα ονομάζουν την τάση “άνυδρη ομορφιά¨. Τείνουν να χρησιμοποιούν προϊόντα που δεν περιέχουν νερό στη σύνθεση τους. Σύμφωνα με τους Κορεάτες skin experts οι συγκεκριμένες φόρμουλες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ περιέχουν δραστικά συστατικά με μεγαλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Συνήθως έχουν τη μορφή σκόνης ή ελαίου. 

Skin Flooding: Ένα trend που αναδείχθηκε μέσα από το TikTok και συγκέντρωσε 2,1 δισεκατομμύρια προβολές. Πρόκειται για την πολλαπλή ενυδάτωση με προϊόντα διαφορετικής υφής. Εφαρμόζοντας 2 ή και τρία στρώματα κλειδώνεις την υγρασία χαρίζοντας φυσική λάμψη και υγιή όψη στο δέρμα. Ξεκινάς από την πιο ελαφριά υφή και καταλήγεις στην πιο πλούσια. Κι αν σου φαίνεται υπερβολικό, χρονοβόρο ή δαπανηρό, η διπλή ενυδάτωση είναι εξίσου αποτελεσματική.

Διπλό SPF: Που σημαίνει δύο προϊόντα αντηλιακής προστασίας, το ένα μετά το άλλο. Και όχι, δεν αναφέρονται σε δύο, διαφορετικές αντηλιακές κρέμες αλλά στην μία και αγαπημένη σου αρχικά και σε αντηλιακή με χρώμα στη συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο έχεις τη μέγιστη προστασία και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις φον ντε τεν, ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More