Minimalism: Η νέα τάση θέλει να περιποιηθείς την επιδερμίδα και να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου με τον πιο φυσικό τρόπο

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή σου και κυρίως στις καθημερινές σου συνήθειες. Η μάσκα προστασίας έγινε ένα από τα βασικά σου «αξεσουάρ» ενώ συνεχίζεις να πλένεις τα χέρια σου αλλά και να χρησιμοποιείς αντισηπτικό αρκετές φορές την ημέρα. Όσο αφορά στην ρουτίνα περιποίησης ακολουθείς πλέον ένα από τα μεγαλύτερα trends που έκανε την εμφάνιση του κατά τη περίοδο της πανδημίας και είναι φυσικά το «minimalism skincare». Ένας νέος πιο απλός αλλά αποτελεσματικός ταυτόχρονα τρόπος να περιποιείσαι το δέρμα σου ώστε να παραμένεις ενυδατωμένο, δροσερό αλλά και λαμπερό με τον πιο φυσικό τρόπο ever.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Η minimalism beauty φιλοσοφία έχει να κάνει επίσης τόσο με το μακιγιάζ όσο και το μανικιούρ και τα μαλλιά. Και γνωρίζω πως αγάπησες πολύ τη συγκεκριμένη τάση μιας και σε «ξεκούρασε» και σε απάλλαξε παράλληλα από το χρόνο που χρειαζόταν να ξοδεύεις καθημερινά για να φροντίσεις σωστά το δέρμα,  να δημιουργήσεις άψογους κυματισμούς ή το τέλειο winged liner.

Δεν είναι τυχαίο πως στις αναζητήσεις των γυναικών σε πλατφόρμες όπως είναι το Pinterest η κορυφαία είχε να κάνει με τους φυσικούς και απλούς τρόπους περιποίησης αλλά και προϊόντα που έχουν περισσότερες από μία ιδιότητες. Οι TikTokers με τη σειρά τους συνεχίζουν, ακόμη και τώρα να αποκαλύπτουν μυστικά και tricks που βοηθούν ώστε να απλοποιήσεις την ρουτίνα περιποίησης, μακιγιάζ και hairstyling δημιουργώντας μερικές ακόμη τάσεις όπως είναι για παράδειγμα η “clean beauty» που θεωρείται μια νέα εκδοχή της minimalist.   

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Remilia Hair (@remiliahair)

Και έτσι απλά το minimalism look έφερε στο προσκήνιο τα φυσικά φρύδια, τις φακίδες που φαίνονται μιας και το φον ντε τεν είναι πλέον διακριτικό και ανάλαφρο, το 90’s top models manicure γνωστό και ως milk bath καθώς και το αγαπημένο της Hailey Bieber “glazed donut nail look, τα έλαια χειλιών που αντικαθιστούν το lip gloss, το εμβληματικό claw clip που σε βοηθάει να πιάσεις τα μαλλιά σου σε μερικά δευτερόλεπτα και τις απλές αλογοουρές.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kendall (@kendalljenner)

Ακόμη και στην πλαστική χειρουργική ή τις ενέσιμες θεραπείες το minimalism look επικρατεί αφού η τάση θέλει φυσικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς άλλωστε πως αρκετές celebrities αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα από σημεία του σώματος ή του προσώπου.

Κι αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο οι περισσότερες γυναίκες αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη τάση οι ειδικού υποστηρίζουν πως η πανδημία, ο εγκλεισμός και η αγωνία για την υγεία των αγαπημένων προσώπων άλλαξε τον τρόπο σκέψης και δημιούργησε μια έντονη επιθυμία να γίνουν όλα πιο απλά και πιο «ήσυχα» ώστε να μένει χρόνος για τα ουσιαστικά που είναι οι σχέσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου. Επίσης συνεχίζεις μεν να περιποιείσαι σωστά την επιδερμίδα σου αλλά χωρίς υπερβολές. Τα μαλλιά σου δείχνουν υπέροχα με ένα sleek bun ή με τους φυσικούς τους κυματισμούς και χαριτωμένες baby braids στο μπροστινό μέρος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milk Makeup (@milkmakeup)

Επίσης, με ένα μόνο προϊόν σε μορφή στικ και σε ζωηρή απόχρωση μπορείς να δημιουργήσεις το τέλειο μονοχρωματικό make up look που είναι huge trend. Και κάτι ακόμη: Με το φυσικό beauty look αφήνεις τον εαυτό σου να λάμψει.

 

Read More

And More