Setting Spray: Tips για το προϊόν που κρατάει το μακιγιάζ στη θέση του ακόμη και στον καύσωνα

Τις τάσεις του καλοκαιρινού μακιγιάζ τις γνωρίζεις ήδη και κάποιες τις έχεις υιοθετήσει με τεράστια επιτυχία. Είσαι άλλωστε καλεσμένη σε γάμους όπου τόλμησες να δημιουργήσεις ακόμη και τις πιο εξεζητημένες ενώ όσον αφορά στα καθημερινά looks περιορίζεσαι στις ανάλαφρες φόρμουλες και τα minimal looks. Και στις δύο όμως περιπτώσεις υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Τα προϊόντα μακιγιάζ, λίγη ώρα μετά την εφαρμογή αρχίζουν να εξαφανίζονται ένα-ένα.

Instagram: @kelseymerritt

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευθύνονται αλλά υπάρχει λύση που θα σε σώσει αρκεί να αποκτήσεις το σωστό προϊόν. Αναφέρομαι στο setting spray, το μικρό μυστικό των make up artists που επιβάλλεται να πάρει την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου. 

Τι είναι το setting spray

Απάντηση: Το κλειδί για να παραμείνει το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο για ώρες χωρίς την παραμικρή “απώλεια” ή διόρθωση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μία μόνο κίνηση αφού ολοκληρώσεις το make up look. Πριν επιλέξεις όμως το κατάλληλο για εσένα προϊόν θα πρέπει να γνωρίζεις τις κινήσεις που ακολουθείς μέχρι να φτάσει η στιγμή να ψεκάσεις με αυτό όλο το πρόσωπο και τα μικρά tricks των experts.  

Απλώνεις τη βάση

Αν και οι περισσότεροι make up artists κρατούν το setting spray για το τέλος υπάρχει και μία κατηγορία που το χρησιμοποιεί μετά από κάθε βήμα. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά την εφαρμογή της βάσης aka φον ντε τεν και το κονσίλερ ψεκάζεις ελαφριά και συνεχίζεις. 

Μάτια

Eyeliner, μολύβι ή σκιές, η επιλογή είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου. Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ στα μάτια, συμπεριλαμβανομένης και της μάσκαρα, τα κλείνεις και χρησιμοποιείς το spray. Κι αν έχεις σκοπό να βουτήξεις στη θάλασσα ή την πισίνα καλό είναι πριν την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ να απλώσεις μικρή ποσότητα primer. Καλή ιδέα είναι και οι αδιάβροχες συνθέσεις. 

Ολοκληρώνεις με το blush, το highlighter και τo κραγιόν-lipgloss

Οι τελευταίες πινελιές ανήκουν σε ζυγωματικά και χείλη. Αφού κάνεις το περίγραμμα απλώσεις το προϊόν που έχεις επιλέξει και χαρίσεις ένταση στα ζυγωματικά με το αγαπημένο σου χρώμα, κρατάς το setting spray μερικά εκατοστά μακριά και ψεκάζεις σε όλο το πρόσωπο. 

Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιείς σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όχι καθημερινά, ειδικά το καλοκαίρι, μιας και αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ενδέχεται την ερεθίσει. Με μέτρο λοιπόν. 

Max Factor Lasting Performance Setting Spray: Με δροσερό και αναζωογονητικό εκχύλισμα αγγουριού, τονώνει, καταπραΰνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα κρατώντας το μακιγιάζ στη θέση έως και 8 ώρες. 

ΝΥΧ Setting Spray Dewy Mini: Για ματ Φινίρισμα και χωρίς ίχνος γυαλάδας είναι κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες. Χαρίζει λαμπερή όψη ενώ η mini συσκευασία σου επιτρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου. 

Art Deco 3 in 1 Make-up Fixing Spray: Προετοιμάζει και ενυδατώνει το δέρμα ενώ σταθεροποιεί το μακιγιάζ παράλληλα. 

Charlotte Tilbury Airbrush Setting Spray: Προετοιμάζει την επιδερμίδα και σταθεροποιεί για έως και 16 ώρες το μακιγιάζ. Λειαίνει την επιδερμίδα και μειώνεις τους πόρους αφήνοντας ένα απαλό άρωμα. 

Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray: Σε μίνι συσκευασία και ιδανικό για ταξίδια διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εξωτικές εσάνς καρύδας-βανίλιας,  ανανά και μάνγκο. Η αναζωογονητική σύνθεση του Mini Dewy Set Setting Spray αναμειγνύει ομοιόμορφα τα προϊόντα καθώς σταθεροποιεί το μακιγιάζ αφήνοντας ένα δροσερό φινίρισμα. Πρόκειται για ένα mist ιδανικό ξηρές επιδερμίδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Read More

And More