Shower Coctailing: Είναι η νέα τάση που κάνει θραύση στο TikTok

To TikTok δημιουργεί τάσεις και αυτό το γνωρίζεις ήδη. Κι αν πιστεύεις ότι αφορούν μόνο στο μακιγιάζ ή τα μαλλιά κάνεις λάθος. Πρόκειται και για νέους τρόπους περιποίησης της επιδερμίδας τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Κάθε τόσο μάλιστα υπάρχουν και κάποιες που γίνονται viral μιας και έχουν αποτέλεσμα. 

Μία από τις τελευταίες έχουν να κάνουν με το ντους και το νέο τρόπο να περιποιείσαι το δέρμα από το λαιμό και κάτω έτσι ώστε αμέσως μετά να είναι απαλό, ενυδατωμένο και με την πιο λαμπερή όψη. Αν δε, ταλαιπωρείσαι από ερεθισμούς, κοκκινίλες ή δερματικά προβλήματα, επιβάλλεται να ακολουθείς συγκεκριμένη ρουτίνα στο μπάνιο. Και παράλληλα να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα. 

Το νέο trend ονομάζεται Coctailing Shower και στη συνέχεια θα σου εξηγήσω κάθε λεπτομέρεια. 

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις ότι εκτός από τα κατάλληλα προϊόντα τόσο η θερμοκρασία του νερού όσο και ο χρόνος που παραμένεις κάτω από αυτό είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες. Κυρίως αρνητικοί, μιας και επιδεινώνουν την ξηρότητα ή τυχόν σημάδια ακμής που υπάρχουν στο σώμα. Το ζεστό ντους αφαιρεί τα φυσικά και προστατευτικά ταυτόχρονα έλαια του δέρματος και δεν επιτρέπουν στην υγρασία να εισχωρήσει. Το χλιαρό είναι ιδανικό ενώ για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να τοποθετήσεις ένα φίλτρο που καθαρίζει το νερό από τα μέταλλα ή το χλώριο. 

Ατέλειες

Το δέρμα από το λαιμό και κάτω λειτουργεί ακριβώς όπως και εκείνο του προσώπου. Έχει νεκρά κύτταρα που πρέπει να απομακρυνθούν, φλεγμονές, βακτήρια και έξτρα λιπαρότητα συσσωρευμένη στον θύλακα της τρίχας. Και ναι όλα προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται. Το καλοκαίρι, μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η έξαρση είναι συχνότερη και πιο έντονη λόγω της εφίδρωσης που δημιουργεί λιπαρότητα που φράζει τους πόρους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σημάδια ακμής. Στήθος, ώμοι, λαιμός και πλάτη είναι τα σημεία που παρουσιάζεται το πρόβλημα και αυτό εκτός των υπολοίπων προκαλείται και από τα υπολείμματα σαμπουάν και κοντίσιονερ που δεν έχεις ξεβγάλει καλά από το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι σχολαστική κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Είναι σημαντικό να επιλέξεις προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, έλαιο τεϊόδεντρου ή ρετινόλη στη σύνθεση τους. Συστατικά δηλαδή που διεισδύουν στους πόρους και αφαιρούν την περίσσεια λιπαρότητα και παράλληλα έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. 

Ξηρό δέρμα 

Η ξηρότητα οφείλεται στα ανεπαρκή έλαια και ένα μεγάλο σε διάρκεια και με ζεστό νερό ντους την επιδεινώνει. Όπως επίσης και τα προϊόντα καθαρισμού με σαπούνι ή άρωμα στη σύνθεση τους. Ξεχνάς λοιπόν τις κλασικές μπάρες και επιλέγεις απαλές φόρμουλες σε ρευστή μορφή με υαλουρονικό οξύ, ceramides, γλυκερίνη, φυσικά έλαια και βούτυρο καριτέ. Ωστόσο, εάν κάνεις περισσότερα από ένα ντους την ημέρα, από το δεύτερο και μετά καλό είναι να περιοριστείς σε ένα σύντομο και στα απαραίτητα σημεία του σώματος. Επίσης οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγεις τη συχνή απολέπιση ειδικά το καλοκαίρι ώστε να αποφύγεις τη διατάραξη του προστατευτικού φραγμού του δέρματος. Αμέσως μετά το shower gel ένα μαλακτικό σώματος είναι τέλεια ιδέα και αφού το ξεβγάλεις απαλά και ταμπονάρεις το δέρμα απλώνεις απαραιτήτως την ενυδατική σου κρέμα. 

Θαμπό δέρμα 

Ποιος είπε ότι η θαμπή όψη αφορά στο πρόσωπο μόνο; Αντιθέτως, επεκτείνεται και στο σώμα. Είναι άλλωστε εξίσου ευαίσθητο στη θαμπάδα και μπορείς να το αντιμετωπίσεις με τη συχνή απολέπιση χρησιμοποιώντας scrub ή την γνωστή και αγαπημένη βούρτσα. Το dry brushing είναι τέλειο αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος που ευθύνεται για την αναζωογόνηση του δέρματος. Συνεχίζεις με ένα χλιαρό ντους και απλώνεις ένα scrub me AHAs στη σύνθεση του που χαρίζουν μοναδική λάμψη και απαλότητα. Άλλωστε τα νεκρά κύτταρα είναι εκείνα που δημιουργούν θαμπάδα και ξηρότητα κι εσύ με τον πιο απλό τρόπο τα απομακρύνεις. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More