Άγιος Βαλεντίνος: Πώς θα περιποιηθείς την επιδερμίδα για να είσαι πιο λαμπερή από ποτέ

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και στην πιο ρομαντική βραδιά της χρονιάς επιβάλλεται να είσαι λαμπερή και εντυπωσιακή. Όποιο κι αν είναι το make up look που έχεις αποφασίσει να υιοθετήσεις το δέρμα σου πρέπει να είναι λαμπερό και άψογο. Θα το πετύχεις με τη σωστή περιποίηση, μια μικρή ιεροτελεστία που πρέπει να ακολουθήσεις το προηγούμενο βράδυ. 

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις. Τα τρία βασικά βήματα είναι: Καθαρισμός, απολέπιση και ενυδάτωση. 

Καθαρισμός: Επιβάλλεται να αφαιρέσεις κάθε ίχνος μακιγιάζ και ρύπων και αυτή τη φορά θα ακολουθήσεις την τάση του διπλού καθαρισμού που σημαίνει ότι αρχικά θα χρησιμοποιήσεις ένα γαλάκτωμα και στη συνέχεια τζελ ή αφρό που θα ξεπλύνεις με νερό, ιδανικά με βιταμίνη Ε στη σύνθεση του. Μην προσπαθήσεις να διορθώσεις ή να τονίσεις το πρωινό μακιγιάζ, το αποτέλεσμα θα είναι απλά απογοητευτικό και μια μέρα σαν κι αυτή πρέπει να δείχνεις δροσερή και ανανεωμένη. Ακόμη καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις προϊόν καθαρισμού σε μορφή ελαίου που χαρίζει έξτρα ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα. 

Απολέπιση: Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραβλέψεις ειδικά απόψε. Είναι ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούν θαμπάδα αλλά και την έξτρα λιπαρότητα που δεν επιτρέπει να παραμείνει στη θέση του το μακιγιάζ αναλλοίωτο για ώρες. Προσοχή στη σύνθεση που θα χρησιμοποιήσεις, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες. Σε αυτή την περίπτωση φρόντισε να περιέχει στη σύνθεση του φυσικά συστατικά και έλαια όπως για παράδειγμα καρύδας και χωρίς parabens, σιλικόνες και sulphates.

Μάσκα Λάμψης: Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω την προσοχή σου. Μια μάσκα λάμψης είναι απαραίτητη μιας και είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αναζωογονήσεις το δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά. Καλό είναι να επιλέξεις μία με άμεσο αποτέλεσμα που περιέχει στη σύνθεση της πράσινο τσάι και μέλι. Κι αν δεν υπάρχει στο νεσεσέρ σου μπορείς να φτιάξεις μόνη σου αναμειγνύοντας τα δύο συστατικά (από μία κουταλιά του γλυκού) με baking soda. Την αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό. 

Μάτια: Είναι το ωραιότερο και πιο εκφραστικό σημείο του προσώπου κι εκείνο που θα τονίσεις απόψε. Μαύροι κύκλοι και σακούλες πρέπει να μειωθούν και θα το πετύχεις με τα eye patches μόνο. Κι αν δεν έχεις μην αγχώνεσαι, υπάρχει πάντα το αγαπημένο trick των super models με τον πάγο. Γεμίσεις ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια, παίρνεις βαθιά αναπνοή και βυθίζεις το πρόσωπο σου για μερικά δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών με δύο παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Μην ξεχάσεις, πριν από την ενυδατική κρέμα ματιών να απλώσεις έναν ορό κατάλληλο για την περιοχή. 

Ενυδάτωση: Είναι το τελευταίο μεν βήμα της περιποίησης αλλά εκείνο που θα προετοιμάσει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ που ακολουθεί. Ορός, ενυδατική κρέμα και primer πρέπει να έχουν ενισχυμένη σύνθεση, ειδικά αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα nude ή glazed donut look. Μια ανάλαφρη μεν κρέμα που χαρίζει πλούσια θρέψη χωρίς να αφήνει σημάδια λιπαρότητας είναι ιδανική. Το primer με τη σειρά του μπορεί να έχει εκτός από ενυδατική δράση και ανακλαστές φωτός που θα χαρίσουν ένα έξτρα λαμπερό φινίρισμα.

Προσοχή: Μην ξεχάσεις την περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ. Είναι δύο από τα σημεία που χρειάζονται επίσης περιποίηση. Ακολουθείς τα ίδια ακριβώς βήματα και σε αυτά. 

Photos: iStock

 

 

 

 

 

 

Read More

And More