Από απόψε θα απλώνουμε την κρέμα και το serum μας με αυτές τις κινήσεις!

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι περισσότερες από εσάς απλώνετε την κρέμα σας όπως- όπως κάνοντας άτσαλες κινήσεις και πιέζοντας το πρόσωπό σας. Είμαι σχεδόν σίγουρη γιατί εγώ που είμαι beauty editor είμαι μια από εσάς. ΑΛΛΑ εδώ και κάμποσες μέρες έχω βάλει αυτό το στοίχημα: να αφιερώνω στο beauty routine μου (το βραδινό, τουλάχιστον) τον απαραίτητο χρόνο και να απλώνω τα προϊόντα σωστά (το παραπάνω ξεκίνησε ως στοίχημα, κατέληξε να είναι μια πολύ απολαυστική διαδικασία- αυτό που περιμένω πώς και πώς να συμβεί επιστρέφοντας στο σπίτι!).

Για αρχή: ήξερες ότι υπάρχουν ειδικές κινήσεις για να απλώνεις το serum και την κρέμα σου; Και ότι κάνοντας αυτές τις κινήσεις μεγιστοποιείς την δράση των προϊόντων που χρησιμοποιείς; Θα κάνω τον εξής παραλληλισμό για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ: σκέψου πως έχεις μια σκιά. Αυτή την σκιά την απλώνεις μόνη σου και αυτή τη σκιά στην απλώνει ένας makeup artist. Στην δεύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό, τα σβησίματα είναι τέλεια! Μα πως γίνεται; Ο επαγγελματίας makeup artist απογείωσε το αποτέλεσμα. Σκέψου, λοιπόν, ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την κρέμα σου: είναι διαφορετικό να την απλώνεις, τελεία (!) και είναι διαφορετικό να την απλώνεις σωστά!

Η Αρετή Καφαντάρη (η αγαπημένη μας face yogi) παρακάτω σου δείχνει όλες τις ασκήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις αφού α) βάλεις το serum σου και β) την κρέμα σου. PS: κάπου εκεί είμαι κι εγώ και αντιγράφω!

Πώς βοηθούν αυτές οι ασκήσεις στο πρόσωπο;

Κανείς δεν έχει χρόνο για ξόδεμα. Σωστά; Άρα το να διαθέσεις μερικά λεπτά από την ήδη… πηγμένη καθημερινότητά σου χωρίς να ξέρεις πώς και τι δεν σου αρκεί. Θέλεις τεκμηρίωση. Ιδού, λοιπόν! “Ο λόγος που βοηθάνε αυτές οι ασκήσεις είναι γιατί τονώνουν την μικροκυκλοφορία, ενεργοποιούν τον μυικό ιστό, αυξάνουν την οξυγόνωση του δέρματος άρα η απορροφησιμότητα των προϊόντων μας είναι πολύ καλύτερη. Δεν είναι ότι ξαφνικά θα γίνει κάτι καλύτερο αν βάλω μια κρέμα που δεν είναι καλή. Αν βάλω μια κρέμα που είναι για τη λάμψη στο πρόσωπό μου και τη βάλω ως συνήθως, θα μου δώσει ένα 50% αποτέλεσμα ενώ αν την βάλω με αυτές τις ασκήσεις θα μου δώσει το 90%”, μου επισημαίνει η Αρετή Καφαντάρη.

ΓΙΑ ΤΟ SERUM: Εφαρμόζω το σέρουμ και ξεκινάω με τις παρακάτω ασκήσεις. Τις παρακάτω ασκήσεις τις κάνω επί τρεις φορές.

“Τσιμπάω τα φρύδια μου και τα σηκώνω. Η διαδικασία όλη είναι σαν να τα σηκώνω- να τα αφήνω, να τα σηκώνω- να τα αφήνω. Άρα, κάνω όλη αυτή τη διαδικασία στο περίγραμμα των φρυδιών”.

“Συνεχίζω και κάνω ανάκατα τσιμπήματα στα μάγουλά μου. Είναι σαν να τσιμπάω τα μάγουλά μου γιατί θέλω να ροζίσουν. Υπολογίζω να μείνω γύρω στα 10-15 δευτερόλεπτα και να κάνω τσιμπηματάκια. Αφού κάνω αυτό προχωράω στην περιοχή των χειλιών”.

“Στα χείλη μου κάνω τσιμπηματάκια ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάνω και στα φρύδια μου, δηλαδή τσιμπάω ελαφρώς και αφήνω. Το ίδιο κάνω και στο κάτω μέρος από τα χείλη μου”.

“Προχωράω στην επόμενη άσκηση όπου κάνω τσιμπήματα ψηλά στο λαιμό μου, κάτω δηλαδή από την γνάθο αλλά και πιο χαμηλά, στην βάση του λαιμού μου”.

Με αυτή την άσκηση ολοκληρώνω τον κύκλο των ασκήσεων με τα τσιμπήματα που είναι καθαρά detox. Γιατί αυτές οι ασκήσεις είναι detox; Γιατί οι συγκεκριμένες “σοκάρουν” την επιδερμίδα και το δέρμα απελευθερώνει τις τοξίνες. Έπειτα, πάμε να χαλαρώσουμε αυτό τον μικρό ερεθισμό που ίσως έχουμε προκαλέσει στο δέρμα μας με την αιμάτωση του τσιμπήματος και προχωράμε με τις επόμενες ασκήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Έχω απλώσει ήδη ποσότητα κρέμας στο μέτωπο, στα μάγουλα και στο λαιμό και προχωράω στις παρακάτω ασκήσεις

“Για αυτή την άσκηση χρησιμοποιώ αυτό που λέμε εμείς το “πάτημα της γάτας”, δηλαδή το μαλακό μέρος του αντίχειρα. Προσοχή! Οι ασκήσεις που πρέπει να κάνω εδώ πρέπει να έχουν ανοδική φορά. Γιατί, τι συμβαίνει συνήθως; Επειδή τα φρύδια μου κλείνουν προς τα κάτω έχουμε την τάση να πηγαίνουμε τα χέρια μας προς τα κάτω. Αυτό είναι λάθος γιατί πηγαίνοντας προς τα κάτω, αυτό που κάνουμε είναι να “ρίχνουμε” το πρόσωπό μας και αυτό που θέλουμε εμείς είναι ανόρθωση! Άρα, θέλω κίνηση ευθεία και με ένα κλικ προς τα πάνω!”.

“Ξεκινάω κάτω από τα ζυγωματικά και φεύγω προς τα πάνω, φτάνω στη γωνία του αυτιού μου”.

“Μετά, κατεβαίνω προς το λαιμό μου και φεύγω πάλι. Ξεκινάω ενώνοντας στη βάση του λαιμού μου τα δύο ποδαράκια της γάτας, τα γλιστράω στο πλάι και πάνω και έρχονται, ακουμπάνε στο λοβό του αυτιού μου και φεύγουν επάνω”.

Έλεγξε τη δύναμή σου!

“Με τις κινήσεις αυτές δεν ασκούμε καθόλου πίεση! Είναι σαν να χαϊδεύω το πρόσωπό μου σε βαθμό που το αισθάνομαι αλλά σε καμία περίπτωση δεν το τρίβω. Ένας τρόπος για να καταλάβω την διαφορά και αν το κάνω σωστά είναι όταν κάνω την κίνηση δεν πρέπει να παρασύρω δέρμα. Αν κάνεις για παράδειγμα την πρώτη κίνηση στο μέτωπό σου, ξεκινάς από την γωνία την εσωτερική, δηλαδή από τη μέση του μετώπου, και αν έτσι όπως γλιστράς τα χέρια μου στο πλάι έχει μαζευτεί όλο μου το δέρμα τότε σημαίνει ότι η κίνησή είναι λάθος. Το ίδιο συμβαίνει στα μάγουλά μου, το ίδιο συμβαίνει και στο λαιμό. Άρα είναι η κλασική κίνηση που έχω όταν θέλω να βάλω μια κρέμα σε ένα τραύμα, στο πρόσωπό μου, οπουδήποτε!”, τονίζει η Αρετή Καφαντάρη.

Γιατί… πιέσεις;

“Αυτές οι πιέσεις εξασφαλίζουν δύο πράγματα. Το ένα είναι η ανόρθωση γιατί είναι σαν να δουλεύω τον μυικό ιστό ανοδικά, άρα την ώρα που έχω βάλει την κρέμα μου η τάση του προσώπου μου είναι ανοδική (θα δεις ότι όταν το κάνεις το βράδυ που θα βάλεις την κρέμα σου τα χαρακτηριστικά σου θα είναι πιο ανοδικά για ένα λεπτό). Το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι ότι απλώνω την κρέμα σίγουρα σε όλο μου το πρόσωπο γιατί όταν αυτή η κίνηση γίνεται με τα δάχτυλα πολλές περιοχές μένουν παραμελημένες”.

Το timing παίζει ρόλο;

“Ιδανικό είναι οι κινήσεις αυτές να γίνονται το βράδυ γιατί το βράδυ αφαιρούμε ένταση που έχει συσσωρευτεί κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και τότε γίνεται η ανάπλαση των κυττάρων. Αν, όμως, κάποιου η ρουτίνα ή ο διαθέσιμος χρόνος είναι το πρωί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το κάνει το πρωί! Απλώς δεν μπορεί να εκθέσει άμεσα το πρόσωπό του στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Και αυτό γιατί έχουμε δημιουργήσει μια υπεραιμία που σε ένα ευαίσθητο δέρμα, σε μικρές περιπτώσεις αλλά θα μπορούσε να γίνει, θα μπορούσε να κάνει κηλίδες αυτό το δέρμα”.

Ξέρω, λοιπόν, τι θα κάνεις απόψε όταν επιστρέψεις σπίτι σου. Και αν όλο αυτό το συνδυάσεις με λίγη τζαζ και κεριά θα διαπιστώσεις ότι εκτός από την επιδερμίδα σου, θα έχεις κάνει πολύ καλό και στην διάθεσή σου!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More