Αποτοξίνωσε την επιδερμίδα σου σε 5 βήματα!

Ήξερες ότι μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα στην ποιότητα της επιδερμίδας σου; Άλλαξε το lifestyle σου για μερικές μόνο μέρες το μήνα και δες το πρόσωπό σου να λάμπει ξανά!
Πιάσε… πιάτο!
Στον οργανισμό σου πρέπει να φέρεσαι όπως και στην επιδερμίδα σου: να τον περιποιείσαι, σπάζοντας όμως το beauty routine με μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης! Μερικές μέρες κάθε μήνα, λοιπόν, υιοθέτησε ένα υγιεινό διατροφολόγιο: δημητριακά με γάλα για το πρωί, σαλάτα με λάδι και λεμόνι για το μεσημέρι (το λεμόνι είναι άριστη πηγή βιταμίνης C, δυνατό αντιοξειδωτικό, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και αποτοξινώνει τον οργανισμό), μαύρο ρύζι και βραστά λαχανικά για το βράδυ. Για snack προτίμησε αμύγδαλα, καρότα ή μήλο με φυστικοβούτυρο.
Νερό με λεμόνι
Για όσο διάστημα αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου, προτίμησε να καταναλώνεις εμφιαλωμένο νερό με λίγο στυμμένο λεμόνι σε κάθε ποτήρι. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί πιο γρήγορα.
Όσο ιδρώνεις τόσο αποτοξινώνεις…
Ο πιο φυσικός τρόπος για να αποβάλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου είναι η εφίδρωση. Βοήθησε το σώμα σου κάνοντας jogging στην λιακάδα (φυσικά όχι τις μέρες με καύσωνα!) ή επισκέψου μια σάουνα.
Γιατί πρέπει να… λουφα-ρεις!
Το peeling μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο αν θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή. Καθημερινά όμως, πριν βρέξεις το σώμα σου τρίψ’ το με μια λούφα ή ένα τρίχινο σφουγγάρι. Έτσι, θα τονώσεις το κυκλοφορικό σου ενώ παράλληλα μετά το ντους θα έχεις διώξει από πάνω σου κάθε νεκρό κύτταρο.
Κατεχίνες οι ευεργετικές
Η λέξη-κλειδί για να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα είναι οι κατεχίνες. Περιέχονται στο πράσινο τσάι, έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και εσύ δεν έχεις παρά να αντικαταστήσεις τον καφέ σου με μια κούπα τέτοιου ροφήματος.
Η αποτοξίνωση δεν σε βοηθά μόνο να αποβάλεις από τον οργανισμό σου όσα δεν χρειάζεται, αλλά να παίρνεις και πιο σοφές αποφάσεις ως προς τις διατροφικές σου, και όχι μόνο, συνήθειες. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που αποφασίσεις να παραγγείλεις μια πίτσα special αντί για μπιφτέκι γαλοπούλας, ξανασκέψου το: μήπως τελικά η ολιγόλεπτη αυτή απόλαυση σου στερήσει τη λαμπερή σου επιδερμίδα;

Read More

And More