Αυτά είναι τα δύο λάθη που κάνεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης

Με αφορμή τη νέα χρονιά εκείνο που επιβάλλεται να κάνεις είναι να αλλάξεις τις κακές συνήθειες-λάθη όσο αφορά στην περιποίηση του δέρματος. Οι ειδικοί μάλιστα έχουν εντοπίσει τις δύο πιο συνηθισμένες που πρέπει να δεις και να σταματήσεις asap.

Λάθος 1ο: Δεν φοράς αντηλιακή κρέμα καθημερινά

Οι βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας είναι πλέον γνωστές. Αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να φοράς αντηλιακή κρέμα κάθε πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δεν επιτρέπεται να το ξεχνάς ακόμη και τις μέρες που ο καιρός είναι μουντός ή βρέχει ασταμάτητα. Μπορείς να μην βλέπεις τις ακτίνες του ήλιου αλλά πίστεψε με είναι εκεί. Και κάπου εδώ πρέπει να σου υπενθυμίσω πως μεταξύ άλλων η ηλιακή ακτινοβολία μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης και ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ένα φον ντε τεν ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά το χειμώνα. Αν πάλι, ταλαιπωρείσαι από λιπαρότητα, καλό είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα με ματ φινίρισμα. 

Λάθος 2ο: Μαντηλάκια καθαρισμού

Πρόκειται για την εύκολη λύση, όταν γυρίζεις σπίτι κουρασμένη αλλά οι ειδικοί προτιμούν να τα αποφεύγεις ειδικά  αν έχεις ξηρό δέρμα. Τα περισσότερα περιέχουν στη σύνθεση τους μεγάλη ποσότητα alcohols που χαλάνε την ισορροπία του pH στο δέρμα με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα και ερεθισμοί. Παράλληλα, καθαρίζουν επιφανειακά και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μεταφέρουν βακτήρια στην επιδερμίδα προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Στις περιπτώσεις που θέλεις γρήγορο αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό μπορείς να χρησιμοποιείς την ειδική πετσέτα την οποία απλά βρέχεις με χλιαρό νερό. Απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ και λιπαρότητας στο λεπτό. 

Photos: iStock

Read More

And More