Antioxidants

Αυτά τα serum με βιταμίνη C θα δώσουν αμέσως την λάμψη που θέλει η επιδερμίδα σου!

Τα τελευταία χρόνια η βιταμίνη C στα καλλυντικά είναι κάτι που ακούγεται συνέχεια. Και δικαίως! Είναι το συστατικό που όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή τύπου επιδερμίδας, πρέπει να έχουν στην ρουτίνα τους, σαν εκείνο το μεγάλο ποτήρι φρέσκο χυμό που μας τονώνει κάθε πρωί. Και ένας λόγος παραπάνω για να “παίρνουμε” βιταμίνη C μέσα από τις κρέμες μας: είναι κάτι που δεν παράγει ο οργανισμός μας, οπότε μπορούμε να το έχουμε μονάχα εξωγενώς.

Βιταμίνη C: ένα γρήγορο μάθημα

Η βιταμίνη C ανήκει στα αντιοξειδωτικά για τα οποία σου έχουμε γράψει εκτενώς εδώ. Τα αντιοξειδωτικά είναι εκείνα τα προϊόντα που λειτουργούν ως “φρουροί” που προστατεύουν την επιδερμίδα μας από τις εξωτερικές επιθέσεις. Φαντάσου τα κάτι σαν τους “στρατιώτες” που θα έρθουν να πολεμήσουν για την επιδερμίδα μας όταν η ίδια η επιδερμίδα μας από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει.

Τα προϊόντα με βιταμίνη C που υπάρχουν εκεί έξω είναι πολλά: από κρέμες, serum ακόμη και προϊόντα καθαρισμού. Ωστόσο, η πιο αγαπημένη μας μορφή βιταμίνης C είναι σε serum έτσι ώστε να έχει χαμηλό μοριακό βάρος και να μπορεί να διεισδύσει σε βάθος στην επιδερμίδα σου.

Όσο για τη σωστή διαδικασία, είναι η εξής: αφού πλύνεις το πρόσωπό σου στο πρωί απλώνεις την βιταμίνη C και έπειτα την ενυδατική και την αντηλιακή σου. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις και έναν δεύτερο ορό, όπως για παράδειγμα έναν ορό υαλουρονικού για plump αποτέλεσμα ο κανόνας εδώ είναι: από τα δύο serum προτίμησε να απλώσεις το πιο δραστικό πρώτα, στην προκειμένη αυτόν της βιταμίνης C. Αν, όμως, έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα βάλε πρώτα το πιο ήπιο, ενυδατικό και λιγότερο δραστικό serum. 

Από την πρώτη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις αυτό το serum αυτό που θα δεις στην επιδερμίδα σου είναι λάμψη. Όμως, εκτός από αυτό το instant αποτέλεσμα που είναι εμφανές, σε βάθος χρόνου η βιταμίνη C θα αποχρωματίσει τυχόν δισχρωμίες και θα σου δώσει έναν πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Τα αγαπημένα μας serum βιταμίνης C

Skinceuticals C E Ferulic, €150.00. Είναι το πιο διάσημο serum βιταμίνης C που έχει πάρει παγκοσμίως πολλά βραβεία και μετρά εκατομμύρια φανατικούς καταναλωτές ανά τον κόσμο και δικαίως. Περιέχει 15% ποσοστό καθαρής βιταμίνης C, 1% βιταμίνη Ε (ανήκει επίσης στα αντιοξειδωτικά και βοηθά στην ενυδάτωση) και 0.5% φερουλικό. Χρησιμοποίησε 4-5 σταγόνες στο πρόσωπό σου κάθε πρωί και οπωσδήποτε με αντηλιακή και θα δεις σύντομα πολύ μεγάλη διαφορά στην ομοιοχρωμία και τη λάμψη. 

Korres Wild Rose διφασικό booster, €35.90. Είναι ένα από τα best seller προϊόντα της Korres που περιέχει 15% βιταμίνη C (επίσης, ένα πολύ υψηλό ποσοστό) και δίνει στο πρόσωπο ομοιοχρωμία και λάμψη αλλά, κυρίως, διώχνει την κούραση από το πρόσωπό σου. Επίσης, για το αποτέλεσμα που προσφέρει εν γένει, είναι πολύ περισσότερο από value for money.

 

Truth Serum, Ole Henriksen, €48.50. Ο Όλε Χένρικσεν ήταν ένας από τους πρώτους που εισήγαγαν τη χρήση της βιταμίνης C σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, θεωρώντας ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ο ρόλος της στην προαγωγή της παραγωγής κολλαγόνου την καθιστούν ένα συστατικό με εξαιρετικά σημαντικές ιδιότητες. Ένας πανίσχυρος ορός που αψηφά τα σημάδια του χρόνου, με σύνθεση που περιέχει βιταμίνη C και κολλαγόνο για λάμψη και ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα. Ο ορός Truth Serum δρα σαν πολυβιταμινούχο διάλυμα για την επιδερμίδα.

 

Vitamin C antioxidant Serum, Skouras Med, €90.00. Ο κορυφαίος ορός στην κατηγορία του, ο Vitamin C Antioxidant Serum φέρνει το πιο δυνατό φυσικό αντιοξειδωτικό, αφού περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C (30%) για ασύγκριτη θεραπεία των κηλίδων, των δυσχρωμιών, του ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου και της θαμπής όψης. Βασισμένος στον “χρυσό κανόνα” της βιταμίνη C σε σταθερή μορφή, ο ορός μειώνει τόσο την πιθανότητα εμφάνισης κηλίδων από τις UV ακτινοβολίες, όσο και την ένταση των σημαδιών και του ερυθήματος, ενώ εκτοξεύει την παραγωγή κολλαγόνου. Ένα απαραίτητο, εύκολα απορροφήσιμο, λεπτόρευστο και ενυδατικό σέρουμ, το οποίο προστατεύει τα κερατινοκύτταρα και το DNA από τις βλαβερές επιδράσεις των UVA & UVB ακτινών, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Powerful- Strength Line-Reducing Concentrate, Kiehl’s, €62.43. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα βιταμίνης C που δίνει έντονη λάμψη. Μειώνει τις ρυτίδες ενώ η ζέστη που αισθάνεσαι στην επιδερμίδα σου όταν το φοράς σε κάνει να νιώθεις πως αυτό το προϊόν κάνει δουλειά. Και πράγματι κάνει!

  

C.E.O Vitamin C Brightening Serum, Sunday Riley, €79.50.  Η δράση του βασίζεται σε μια μορφή εξαιρετικής και πανίσχυρης βιταμίνης C, το ασκορβικό THD. Εξαιρετικά σταθερό και λιποδιαλυτό, γίνεται γρήγορα ένα με το δέρμα για ορατά οφέλη κατά της γήρανσης, όπως βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος, της εμφάνισης ρυτίδων, λεπτών γραμμών, καφέ κηλίδων και θαμπάδας. 

Read More

And More