Αυτές είναι οι πέντε μεγαλύτερες παρανοήσεις που γίνονται στο skincare. Εσύ ποια κάνεις;

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερό μας όργανο και χρειάζεται όλη μας την φροντίδα. Ευτυχώς, τα τελευταία ένα- δύο χρόνια έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε πιο εντατικά με το skincare και απογειώσαμε κάθε τεχνική μας στο πρώτο lockdown. Από την άλλη, όμως, το skincare είναι μια… καθόλου εύκολη υπόθεση και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι να κατανοήσουμε 100% πως λειτουργεί και να κάνουμε κάθε βήμα σωστά. 

Πολλές φορές δε, τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα ώστε ακόμη και εμείς οι beauty editors κάνουμε παρανοήσεις. Η διαφορά μας είναι ότι έχουμε πρόσβαση σε σπουδαίους δερματολόγους και μπορούμε να βάζουμε τα πράγμα γρήγορα στη θέση τους. Μιλώντας τώρα για παρανοήσεις, αυτές είναι οι πέντε συχνότερες που γίνονται και φτάνουν στα αυτιά μας κάθε τόσο! 

Οι λιπαρές επιδερμίδες δεν χρησιμοποιούν ενυδατική 

Corrective Moisturizer, Skouras Med, €30.40

Είναι το συνηθέστερο και ίσως το μεγαλύτερο λάθος! Όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα έχουν την τάση να μπερδεύουν την λιπαρότητα με την ενυδάτωση και δεν χρησιμοποιούν αντηλιακή είτε γιατί πιστεύουν πως δεν την έχουν ανάγκη είτε γιατί δεν έχουν βρει αυτή την λεπτόρρευστη αντηλιακή που τους ταιριάζει. Τι συμβαίνει, όμως, σε αυτή την περίπτωση; Το δέρμα που είναι πανέξυπνο υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό της ενυδάτωσης με αποτέλεσμα μια λιπαρή επιδερμίδα να γίνεται ακόμη πιο λιπαρή! Το φαινόμενο λέγεται rebound και βρίσκει εφαρμογή και σε έναν άλλο τομέα: στο πλύσιμο του προσώπου. Εκεί, επίσης οι λιπαρές επιδερμίδες χρησιμοποιούν σκληρά σαπούνια γιατί έτσι νομίζουν πως καθαρίζουν καλύτερα την επιδερμίδα η οποία υπερπαράγει και πάλι σμήγμα όταν στερείται τα καλά έλαια με αποτέλεσμα να γίνεται και πάλι πιο λιπαρή. 

Οι ξηρές επιδερμίδες δεν κάνουν απολέπιση 

Απολεπιστική λοσιόν Pixi Glow Tonic, Sephora, €14.50

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που κάνουν οι γυναίκες που έχουν ξηρή επιδερμίδα είναι ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν δεν απορροφούνται και πως η επιδερμίδα τους παραμένει ξηρή. Αυτό που πρέπει προτίστως να κάνουν είναι μια απόλεπιση με κάποια λοσιόν με AHA καθημερινά έτσι ώστε να διώξουν τα νεκρά κύτταρα που κάθονται στην επιδερμίδα και δεν επιτρέπουν στο δέρμα να απορροφήσει τα συστατικά από τα προϊόντα. Είναι, ουσιαστικά, σαν να διώχνεις το εμπόδιο και να ανοίγεις το δρόμο!

Όσοι έχουν ακμή δεν φοράνε αντηλιακή 

Bioderma Photoderm AKN Mat Fluide SPF30

Θα σου θέσουμε ένα ερώτημα: μπορείς τη στιγμή που μαγειρεύεις να πληκτρολογείς και να απαντάς στα τηλέφωνα, ταυτόχρονα; Και αν ναι, μπορείς να κάνεις και τα τρία εξίσου καλά; Σκέψου, λοιπόν, πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ακνεϊκή επιδερμίδα: για να αντιμετωπίσει την ακμή θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτή και να μην αποσπάται και από άλλες καταστάσεις/tasks όπως, για παράδειγμα, η αντιμετώπιση της φωτογήρανσης. Αν έχεις ακμή, λοιπόν, βρες οπωσδήποτε μια αντηλιακή ειδική για ακνεϊκές επιδερμίδες και φόρεσέ την καθημερινά. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα καταφέρει να επικεντρωθεί στη λύση του άλλου μεγάλου ζητήματος! 

…Και σχεδόν οι περισσότεροι δεν φοράνε αντηλιακή!

 

Αντηλιακή κρέμα προσώπου, Κόκκινο Σταφύλι SPF50, Korres 

Επανάλαβε μετά από εμάς: η καλύτερη αντιγηραντική σου είναι η αντηλιακή σου την οποία δεν πρέπει να φοράς μόνο το καλοκαίρι αλλά οοοοολο το χρόνο. Ο λόγος; Οι ακτίνες UVA (A=Aging) είναι οι ακτίνες που μας γερνάνε και είναι οι ίδιες που διαπερνούν τα σύννεφα ακόμη και τα παράθυρα και τις κουρτίνες και φτάνουν στην επιδερμίδα μας και μας γερνάνε την ίδια στιγμή που εμείς νιώθουμε πως δεν αντιμετωπίζουμε κανένα κίνδυνο! Το μεγαλύτερο, λοιπόν, resolution σου για το 2021 ας είναι η χρήση της αντηλιακής καθημερινά!

 

Όταν δεν βάφονται θεωρούν ότι δεν πρέπει να πλύνουν το πρόσωπό τους!

Take the day off cleansing balm, Clinique, €35.00

Είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί και το βράδυ να κάνεις double cleansing. Ναι, ακόμη και αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ και αυτό γιατί στην επιδερμίδα επικάθονται όχι μόνο ρύποι από την ατμόσφαιρα αλλά και υπολείμματα προϊόντος που έχεις βάλει από το πρωί. Έτσι, αν δεν αφαιρέσεις πρώτα τους ρύπους και τα υπολείμματα αυτά με ένα νεράκι καθαρισμού ή ένα cleansing balm με flannel και αν δεν επικεντρωθείς μετά στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου αυτής καθεαυτής με gel και νερό, κανένα από τα προϊόντα skincare που θα χρησιμοποιήσεις για την βραδινή σου ρουτίνα δεν θα καταφέρει να εισχωρήσει και να κάνει δουλειά! Εν ολίγοις, θα είναι σαν να έχεις πετάξει τα χρήματά σου!

 

 

 

 

Read More

And More