Αυτό είναι το ένα προϊόν που πρέπει να έχουμε όλες στην τσάντα μας το καλοκαίρι!

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών: εκείνες που έχουν στην τσάντα τους όλα τα απαραίτητα, από χαρτομάντηλα μέχρι υγρά χαρτομάντηλα και ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα κι εκείνες που έχουν στην τσάντα τους ένα… χάος και τα καλλυντικά, ααααν υπάρχουν είναι κάπου πεταμένα εκεί στο βάθος. 

Ωστόσο, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, υπάρχει εκείνο το ένα νεσεσέρ που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου αυτό το καλοκαίρι αλλά και κάθε καλοκαίρι! Πρόκειται για ένα προϊόν- πασπαρτού που δροσίζει την επιδερμίδα σου (και όχι μόνο!) ειδικά τώρα που οι μάσκες μας κάνουν να ιδρώνουμε και δημιουργούν μια έντονη δυσφορία. 

Αν είσαι στοιχειωδώς διαβασμένη σε θέματα ομορφιάς θα έχεις καταλάβει ότι αυτό το προϊόν είναι το face mist και πλέον στην αγορά υπάρχουν διάφορα και με διαφορετικά συστατικά. Παρακάτω επιλέξαμε τα αγαπημένα μας, αυτά που έχουμε εμείς ξεχωρίσει από τα δεκάδες που έχουμε δοκιμάσει αλλά πριν από αυτό, μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις:

1. Στην παραλία

Το νερό της θάλασσας δεν είναι τόσο καθαρό, ειδικά στις παραλίες της Αττικής. Επομένως, όταν βγεις από τη θάλασσα και πριν βάλεις την αντηλιακή σου, ψέκασε με ένα τέτοιο spray νερού το πρόσωπό σου κι έπειτα άπλωσε αντηλιακό. Plus: διαβάζεις το βιβλίο σου- ζεσταίνεσαι- βαριέσαι να βουτήξεις- έχεις αυτό!

2. Ως πρώτο step μετά την επιδερμίδα σου

Τα προϊόντα που απλώνονται σε νωπή επιδερμίδα απλώνονται πολύ καλύτερα. Μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδα σου, λοιπόν, και πριν ακολουθήσεις οποιοδήποτε άλλο βήμα χρησιμοποίησε ένα face mist. Ειδικότερα αν πρόκειται να φορέσεις ένα serum υαλουρονικού οξέος αυτό το βήμα είναι βασικό: το υαλουρονικό οξύ απορροφά χίλιες φορές το βάρος του σε νερό οπότε είναι σημαντικό όταν το απλώνεις η επιδερμίδα σου να έχει αυτό το “νερό”. 

3. Κατά την διάρκεια της ημέρας για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου

Μέσα στην ημέρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το μακιγιάζ μας αλλοιώνεται πολύ εύκολα (ελπίζω να μην το παρακάνεις με το βαρύ μακιγιάζ!). Επίσης, τώρα το καλοκαίρι πολύ συχνά μετά το γραφείο βγαίνεις. Σε κάθε περίπτωση μέσα στην ημέρα θα θέλεις να φρεσκάρεις το make up σου. Και ο πιο σωστός τρόπος για να το κάνεις ώστε να μην δημιουργήσεις στρώσεις make up, μπαλώματα και να φτάσεις τελικά στο σημείο που η επιδερμίδα σου δεν θα αναπνέει είναι να ψεκάσεις με ένα face mist, να ταμπονάρεις απαλά με μια χαρτοπετσέτα ώστε να πάρεις την ποσότητα που περισσεύει και να ανανεώσεις από πάνω foundation και ρουζ!

4. Πάνω από το μακιγιάζ για να πετύχεις dewy skin

Ένα από τα πιο αγαπημένα μακιγιάζ του καλοκαιριού είναι το λεγόμενο dewy skin, δηλαδή η έντονη λάμψη υγείας που βγαίνει από όλο το πρόσωπο. Για να το πετύχεις το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις με ένα face mist όλο σου το πρόσωπο, αρκεί προηγουμένως να μην έχεις περάσει πούδρες. Ειδάλλως, το μόνο που θα εξασφαλίσεις είναι ένα cakey effect

5. Ακόμη και στα… μαλλιά!

Αγαπώ το wet look στα μαλλιά. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ένα face mist ενεργοποιεί το gel μαλλιών που μπορεί να έχεις βάλει στα μαλλιά σου και να έχει χάσει τη δράση του κατά την διάρκεια της εξόδου. Λίγο face mist και ως… hair mist και έτοιμη!

6.Για να ανακουφίζεσαι από τη δυσφορία που προκαλεί η μάσκα 

Η μάσκα είναι απαραίτητη για την υγεία μας, όμως, όλοι ξέρουμε πως προκαλεί δυσφορία και ιδρώτα. Κανένα άλλο προϊόν δεν θα καταφέρει να προσφέρει δόσεις ανακούφισης μέσα στην ημέρα από ένα face mist που θα έχεις στην τσάντα σου! Έτσι, θα μπορείς να αφαιρείς τη μάσκα, να ψεκάζεσαι και να την ξαναφοράς. Ωστόσο, είναι πολύ βασικό να περιμένεις να απορροφηθεί προτού ξαναβάλεις τη μάσκα σου καθώς το υγρό περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον που αγαπούν τα μικρόβια!

…Και φυσικά αν διατηρείς το face mist σου στο ψυγείο η ανακούφιση που θα σου προσφέρεται θα είναι πολύ μεγαλύτερη! Ακολουθούν τα αγαπημένα μας face mist!

Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Chamomile and Lavender, €10.90. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή αν διανύεις μια περίοδο που η επιδερμίδα σου είναι ερεθισμένη, αυτό το spray προσώπου με τα καταπραϋντικά του συστατικά είναι ότι πρέπει! Μεταξύ άλλων περιέχει και αντιοξειδωτική βιταμίνη C που προστατεύει από τις επιθέσεις της πόλης. 

 

Re-fresh Hydrating Beauty Mist Spray, My Clarins, €22.58. Το ενυδατικό σπρέι Re-Fresh Hydrating Beauty Mist Spray 100ml αναζωογονεί την επιδερμίδα. Στο πρωινό ξύπνημα σβήνει τα σημάδια του ύπνου, ενώ το βράδυ βοηθάει το δέρμα να ανακάμψει μετά από μια γεμάτη μέρα. Επιπλέον, φρεσκάρει το μακιγίαζ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Hyaluronic Energizing Mist, Tom Ford, €45.50. Πολυχρηστική σύνθεση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν την εφαρμογή μακιγιάζ για να προετοιμάσει την επιδερμίδα, στο τελείωμα για να σταθεροποιήσει ή μέσα στην διάρκεια της ημέρας για να ανανεώσει και να επαναφέρει την υγρασία στην ξηρή επιδερμίδα. Και φυσικά, όλα αυτά με την πολυτελή υπογραφή του Tom Ford. 

Hydrance Hydrating Mist, Avene, €21.70. Η Avene είναι διάσημη για το ιαματικό νερό της που βγαίνει από τις πηγές στην ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας. Αυτό το εξαιρετικά ελαφρύ mist με γρήγορη διείσδυση, μη κολλώδες και χωρίς αποτέλεσμα “γυαλάδας” αν δεν σου αρέσει αυτό το αποτέλεσμα, βοηθά στη σταθεροποίηση του μακιγιάζ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, κάθε στιγμή της ημέρας.


Beauty Elixir, Caudalie. Πρόκειται για ένα best seller face mist που αγαπούν πολλές διάσημες, μεταξύ των οποίων και η Victoria Beckham όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν. Περιέχει στη σύνθεσή του εκχύλισμα σταφυλιού, rosemary και καταπραϋντικό τριαντάφυλλο. Η δράση του είναι και αντιβακτηριδιακή που σημαίνει πως βοηθά και στα μικρόβια που δημιουργούνται λόγω της μάσκας. 

 

 

Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief, Clinique, €21.00. Γεμίζει με υγρασία και ενεργό νερό Αλόης το πρόσωπο, είναι oil-free και είναι το must have προϊόν που πρέπει να έχεις μαζί σου για άμεση ανακούφιση!

Read More

And More