Δες πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμά σου μέχρι τον χειμώνα

Τυπικά το φθινόπωρο είναι εδώ, αλλά ο καιρός παραμένει τέλειος και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το weekend που έρχεται μπορείς να το περάσεις στην παραλία. Λίγο καλοκαίρι λοιπόν ακόμη, μερικά μπάνια στη θάλασσα και ταυτόχρονα ένας φυσικός τρόπος να κρατήσεις ζωντανό το μαύρισμα που απόκτησες στις διακοπές. Αν πάλι δεν έχεις σκοπό να αποδράσεις αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις τους επόμενους μήνες η ηλιοκαμένη επιδερμίδα στο σώμα σου να παραμείνει στη θέση της, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα απλοί και super αποτελεσματικοί. 

Δες στη συνέχεια τι ακριβώς πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις. 

Απολέπιση: Ναι μεν αλλά. Τι σημαίνει αυτό; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Επιβάλλεται να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα αλλά με ένα πολύ απαλό scrub με μικρούς κόκκους και πλούσια ενυδατικά συστατικά. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη άγρια πλευρά του σφουγγαριού ή ακόμη καλύτερα μια λούφα. Μην ξεχνάς πως η σωστή απολέπιση είναι απαραίτητη αφού προετοιμάζει το δέρμα με τον καλύτερο τρόπο, για την ενυδάτωση που ακολουθεί. 

 

Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού: Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει και να εξαφανίζει το μαύρισμα. Χλιαρό ή ακόμη και κρύο, αν το αντέχεις, είναι ότι καλύτερο. Παράλληλα φρόντισε ώστε το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς να έχει υφή κρέμας και πλούσια ενυδατική σύνθεση. 

Ενυδάτωση: Είναι το σημαντικότερο βήμα και πρέπει να το ακολουθείς πιστά, καθημερινά και ειδικά μετά το ντους. Καλό είναι ακόμη και τώρα να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου after sun μιας και είναι το προϊόν που περιέχει την πλέον κατάλληλη σύνθεση για το σκοπό σου. Αν πάλι επιμένεις να απλώνεις μια ενυδατική κρέμα φρόντισε να έχει πλούσια υφή με έλαια στη σύνθεση της και φυσικά συστατικά που προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία για ώρες. Οι ειδικοί προτείνουν να την εφαρμόζεις σε νωπό δέρμα. Αμέσως μετά το μπάνιο λοιπόν και αφού ταμπονάρεις απαλά το σώμα σου με την πετσέτα μπορείς να εφαρμόσεις την κρέμα σου και να την αφήσεις να δράσει για μερικά λεπτά πριν ντυθείς. 

Διατροφή: Κι όμως αν εμπλουτίσεις την καθημερινή σου διατροφή με συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσεις ώστε το μαύρισμα σου να έχει διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως τροφές που περιέχουν βιταμίνες Α, C και E αλλά και β-καροτίνη, λουτείνη και λυκοπένιο, είναι ότι καλύτερο. Καρότα, ροδάκινα, ντομάτες, μαρούλι, πεπόνι, καρπούζι, μπρόκολο και σπανάκι είναι μερικές μόνο από εκείνες που πρέπει να καταναλώνεις συχνά μέσα στην εβδομάδα. 

Νερό, νερό και πάλι νερό: Ο πιο απλός και φυσικός τρόπος είναι να πίνεις πολύ νερό καθημερινά ώστε το δέρμα σου να παραμένει super ενυδατωμένο εκ των έσω. Άλλωστε αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό όχι μόνο για τη διάρκεια του μαυρίσματος αλλά και τη φυσική λάμψη και υγιή όψη στο δέρμα τόσο του σώματος όσο και του προσώπου. Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός τόσο το καλύτερο. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό μπουκάλι αφού πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. 

 

Πες όχι στην αποτρίχωση με κερί: Τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Θα πρέπει να μάθεις πως τόσο οι ταινίες αποτρίχωσης όσο και το κερί απομακρύνουν τα μαυρισμένα κύτταρα και δεν το θέλεις.  Θα χρειαστεί λοιπόν να επιστρέψεις στην παλιά, αγαπημένη και κλασική μέθοδο του ξυρίσματος. 

Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει πάντα και η λύση του self tan που μπορείς να χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και μέχρι να βρεθείς και πάλι στις αγαπημένες σου παραλίες. 

 

 

 

Read More

And More