Είναι λάθος να σκουπίζεις το πρόσωπο με πετσέτα; Οι ειδικοί απαντούν

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς αφρό ή τζελ καθαρισμού για να απομακρύνεις μακιγιάζ και λιπαρότητα και στη συνέχεια σκουπίζεις το πρόσωπο σου με πετσέτα. Είναι αυτή η κίνηση όμως σωστή. Μήπως τελικά πρέπει να την αποφεύγεις για να αποφύγεις ξηρότητα αλλά και τυχόν μικρόβια ή βακτήρια; Μόνο οι ειδικοί έχουν τη σωστή απάντηση. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να το αποφεύγεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς χαρτομάντιλο που απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία. Το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και το αφαιρείς μετά από μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να τρίψεις το πρόσωπο. Εναλλακτικά μπορείς να ταμπονάρεις. Είναι ασφαλές και δεν προκαλεί ερεθισμούς. 

Όσο αφορά στην πετσέτα οι δερματολόγοι θέλουν να σου υπενθυμίσουν ότι συγκεντρώνουν 1.000 διαφορετικά ήδη βακτηρίων γεγονός που μπορείς να αποφύγεις μόνο αν χρησιμοποιείς κάθε φορά διαφορετική, καθαρή και σιδερωμένη. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι πρακτικό από εδώ και στο εξής θα πρέπει στο μπάνιο σου να υπάρχουν πάντα χαρτομάντιλα προστατευμένα.

Photos: iStock

Read More

And More